Πρόγραμμα «Από το Α έως το Ω: Μία Ακαδημία για Γονείς» υπό την Αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ. 4η συνάντηση την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 06:15 μ.μ.

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία 2.4.2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Δήμος Ξηρομέρου από τον Σεπτέμβριο του 2020 είναι μέλος του Δικτύου Υγιών Πόλεων και στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει στις δράσεις και στις εκδηλώσεις του δικτύου. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας. Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της Υγειονομικής Ενημέρωσης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Προληπτικής Ιατρικής.
διαβαστε περισσοτερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

διαβαστε περισσοτερα

Ν. Φαρμάκης: «Δικαίωση για τον τόπο μας, αλλά και την ίδια την Ελλάδα, η απόφαση του ΣτΕ για τις ελιές τύπου Καλαμών»

Ν. Φαρμάκης: «Δικαίωση για τον τόπο μας, αλλά και την ίδια την Ελλάδα, η απόφαση του ΣτΕ για τις ελιές τύπου Καλαμών»
Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας σχετικά με την ελιά Καλαμών εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, καθώς συνιστά δικαίωση για το το 98% των ελαιοπαραγωγών που καλλιεργούν την επιτραπέζια ποικιλία ελιάς “Καλαμών/ Καλαμάτα” και το σύνολο των μεταποιητικών-τυποποιητικών - εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας που εξάγουν με την ονομασία “Κalamata Οlives”.Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει ο Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων ΠΟΠ (ΣΥΜΕΠΟΠ) και έκρινε πλέον οριστικά, ότι η ονομασία «ΚalamataΟlives», νόμιμα και μόνιμα καταχωρίζεται ως συνώνυμο της ποικιλίας «Καλαμών»
διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΡΙΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 2024

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ   ΕΠΙΤΡΟΠΗ      Αστακός 02.04.2024Η Καρναβαλική Επιτροπή, θέλει να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες στους χορηγούς και σε όλους όσους  βοήθησαν για την πραγματοποίηση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στον Αστακό.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  τον  ΔΗΜΑΡΧΟΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ, τον  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ κοΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΝΤΖΑΡΗ, τον ΠΡΟΕΔΡΟ Α’/ΘΜΙΑΣ  κο ΚΩΝ/ΝΟ ΜΠΑΜΠΟΥΡΗ
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Στυλιανού Μπλέτσα με το Δήμαρχο Ι. Π. Μεσολογγίου Σπυρίδωνα Διαμαντόπουλο

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Στυλιανού Μπλέτσα με το Δήμαρχο Ι. Π. Μεσολογγίου Σπυρίδωνα Διαμαντόπουλο
Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Ελλάδας  Στυλιανού Μπλέτσα και του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, Σπυρίδωνα Διαμαντόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στην έδρα της Π.Δ.Ε., στην Πάτρα. Κατά τη διάρκειά της, υπήρξε εκτενής συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για μία σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και καθορίστηκε το πλαίσιο συνεργασίας των δύο πλευρών.
διαβαστε περισσοτερα
Η 4η Απριλίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και σαν Δήμος Ξηρομέρου συμμετέχουμε ενεργά στη φροντίδα τους.

Η 4η Απριλίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και σαν Δήμος Ξηρομέρου συμμετέχουμε ενεργά στη φροντίδα τους.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 2/4/2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η 4η Απριλίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, σαν Δήμος Ξηρομέρου συμμετέχουμε ενεργά στη φροντίδα τους και με συντονισμένες ενέργειες προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα τους, πάντα σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις και ευαίσθητους συνδημότες μας. Θυμίζουμε ότι είμαστε από τους λίγους Δήμους της Αιτ/νίας, που υποβάλλαμε πρόταση στο Φιλόδημος ΙΙ για δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων. Χρηματοδοτηθήκαμε με 394.382 € και πιστεύουμε ότι σύντομα θα εκκινήσουν οι διαδικασίες για την δημιουργία του.  Για εμάς η προστασία των αδέσποτων ζώων είναι δείγμα πολιτισμού και θα δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανταποκριθούμε, ως έχοντες και την σχετική αρμοδιότητα βάση της νομοθεσίας.  ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Σύσκεψη εργασίας του Μίλτου Ζαμπάρα με τον Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Πατρών κ. Χρηστό Μπούρα

Σύσκεψη εργασίας είχε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας με τον Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Πατρών κ. Χρηστό Μπούρα, σχετικά με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών 2023-2028, αλλά και τις εξελίξεις σε μια σειρά από θέματα που προκύπτουν μετά από την ψήφιση του νέου νόμου.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................