Μπατσαριά, η λατρεμένη πίτα της Ηπείρου(Βίντεο)

Σε αυτό το βίντεο, είχαμε το προνόμιο να γνωρίσουμε τον Γιώργο, έναν κάτοικο από το χωριό Δραμεσιοί Ιωαννίνων που μας καλωσόρισε ευγενικά στη φάρμα του.
διαβαστε περισσοτερα

"Εάλω η Πόλις" 29 Μαΐου 1453

Η πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ξεκινά το 1204 με την 4η Σταυροφορία. Ο Δόγης της Βενετίας Ενρίκο Δάνδολο, προφασιζόμενος νέα σταυροφορία, μετέφερε 40.000 πολεμιστές, πλιατσικολόγους, με τα πλοία, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίθεση στις 12 Απριλίου. Οι συνέπειες ήταν πραγματικά καταστροφικές αφού η Βυζαντινή Αυτοκρατορία λεηλατήθηκε, διαμελίστηκε και οι βυζαντινές επαρχίες διαμοιράστηκαν ανάμεσα στους Λατίνους.Η ανάκτηση της Κωνσταντινούπολης έγινε στις 25 Ιουλίου του 1261 από τον Μιχαήλ Η’ Παλαιολόγο, ο οποίος προσπάθησε να αναδιοργανώσει την αυτοκρατορία του Βυζαντίου.
διαβαστε περισσοτερα

Η Χριστίνα Σταρακά στην κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ (φωτο Χρήστος Μπόνης)

Συνεδρίασε χθες η κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ παρών και η νεοεκλεγείς  βουλευτής Αιτ/νιας Χριστίνα Σταρακά καθώς και άλλα στελέχη από την Αιτ/νια
διαβαστε περισσοτερα

ΚΚΕ_Πρόγραμμα υποψηφίων και στελεχών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αιτωλοακαρνανία, με αισιοδοξία και ορμή συνεχίζουν την πλατιά εξόρμηση στο λαό και τη νεολαία της περιοχής. Ήδη εξελίσσεται ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, περιοδειών και εξορμήσεων το οποίο εμπλουτίζεται μέρα τη μέρα ώστε να φτάσει το κάλεσμα του ΚΚΕ σε κάθε γωνιά του Νομού μας, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε πόλη και χωριό, σε κάθε γειτονιά.
διαβαστε περισσοτερα

ΚΚΕ_Φτάνουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά, στη Ναύπακτο!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Στις 25 του Ιούνη τολμάμε, κάνουμε την έκπληξη,ψηφίζουμε για μας και τις ζωές μας,φτάνουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά, στη Ναύπακτο!»
Με αισιοδοξία από το θετικό βήμα που έγινε στις 21 Μάη, με πείσμα να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να πειστούν ακόμα περισσότεροι να ψηφίσουν ΚΚΕ, ριχνόμαστε ξανά στη μάχη.
διαβαστε περισσοτερα

Ν.Φαρμάκης: «Στόχος μας η διασύνδεση του Αγροδιατροφικού τομέα με τον Τουρισμό»

Ν.Φαρμάκης: «Στόχος μας η διασύνδεση του Αγροδιατροφικού τομέα με τον Τουρισμό»  - Θεσμός με θερμούς υποστηρικτές το  Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» στην Αμαλιάδα
διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα η ημερίδα «Έξυπνες λύσεις στην κουζίνα και στη διατροφή μας» για ωφελούμενους ΤΕΒΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σήμερα η ημερίδα «Έξυπνες λύσεις στην κουζίνα και στη διατροφή μας» για ωφελούμενους ΤΕΒΑ Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Κ.Σ. της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, οργανώνουν μια ημερίδα διατροφικών συμβουλών, στο Δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου, στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων του ΕΠ ΕΒΥΣ Ι του ΤΕΒΑ 2015-2016. Σκοπός της ημερίδας αυτής, είναι να αποτελέσει οδηγό για μια καλύτερη διατροφική συμπεριφορά, τονίζοντας τη σημασία και τα θετικά οφέλη της υγιεινής διατροφής για όλους.
διαβαστε περισσοτερα

Σαν σήμερα .Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μόνο κατ' όνομα υπήρχε τις παραμονές της Άλωσης. Ήταν περιορισμένη, κυρίως, στην περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη και σε κάποιες σκόρπιες περιοχές, όπως το Δεσποτάτο του Μυστρά. Οι θρησκευτικές έριδες, οι εμφύλιες διαμάχες, οι σταυροφορίες, η επικράτηση του φεουδαρχισμού και η εμφάνιση πολλών και επικίνδυνων εχθρών στα σύνορά της είχαν καταστήσει την πάλαι ποτέ Αυτοκρατορία ένα «φάντασμα» του ένδοξου παρελθόντος της.


διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................