Παραδοσιακό Πανηγύρι στη Μαλεσιάδα | Ζήστε το πανηγύρι του Αγίου Νικολάου(ΒΊΝΤΕΟ)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλεσιάδας πραγματοποίησε στις 20 Μαΐου 2024 ημερήσιο πανηγύρι στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Η ορχήστρα αποτελούνταν από:
διαβαστε περισσοτερα

Τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά του Δ.Σ της ειδικής συνεδρίασης, τη Δευτέρα 20 Μαΐου.

https://www.dimosxiromerou.gr Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρης ενημέρωσης των δημοτών, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτώνται από την αρχή της δημοτικής περιόδου Σεπτέμβριος 2019 - 2023 και για πρώτη φορά, τα ηχητικά πρακτικά καθώς και τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά, όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής.
Αυτό θα συνεχιστεί και την δημοτική περίοδο 2024-2028. Όλα τα Δημοτικά Συμβούλια από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως σήμερα, μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ.  Στο βίντεο στο YouTube, αναφέρονται επιλέγοντας ''ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ'', όλα τα θέματα συζήτησης και έχει προστεθεί χρονική σήμανση, ώστε να μπορείτε εύκολα να μεταβαίνετε απ' ευθείας στο θέμα που θέλετε να ακούσετε. ------------------------ Ειδική συνεδρίαση Προϋπολογισμού 2024. 1ο Θέμα Ημερήσιας Διάταξης: Έγκριση σχεδίου προϋπολογισμού του Δήμου Ξηρομέρου, οικονομικού έτους 2024. 06:42 2ο Θέμα Ημερήσιας Δι…
διαβαστε περισσοτερα

Κυριάκος Πιερρακάκης.Ψηφιακό Σχολείο: Μια νέα εποχή για την Παιδεία!

Την προηγούμενη εβδομάδα, μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσιάσαμε το Ψηφιακό Σχολείο, ένα σύνολο δράσεων που αναβαθμίζουντην εκπαιδευτική διαδικασία και βελτιώνουν τηνκαθημερινότητα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Ο πρώτος πυλώνας του, το Ψηφιακό Φροντιστήριο, έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνει ψηφιακές παραδόσεις της ύλης των μαθητών από την Α΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου. Στη νέα ψηφιακή πύλη digitalschool.gov.gr, οι μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου μπορούν ήδη να παρακολουθήσουν βιντεοσκοπημένα μαθήματα νεοελληνικής γλώσσας και μαθηματικών. Από τον Σεπτέμβριο, στην πύλη θα προσφέρεται ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία στα πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα. Η διδασκαλία θα παρέχεται με τηλεκπαίδευση, ζωντανά, κάθε απόγευμα από έμπειρους εκπαιδευτικούςμειώνοντας έτσι σημαντικά την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών από την ανάγκη του φροντιστηρίου.

Με τις Ψηφιακές Τάξεις, προβλέπεται ειδική μέριμνα για τις ιδιαίτερααπομακρυσμένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές:…
διαβαστε περισσοτερα

Πώς ένας ξυπόλητος τσαγκάρης έγινε ο πιο αγαπημένος ιερέας(Βίντεο)

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΟ Πάτερ Ελευθέριος: Μια ζωή γεμάτη θυσίες και προσφορά Ο Πάτερ Ελευθέριος, σημάδι μιας εποχής γεμάτης στερήσεις και αγώνων, αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα ανθεκτικότητας και αφοσίωσης. Γεννημένος και μεγαλωμένος στο χωριό Πλαγιά Αιτωλοακαρνανίας, βίωσε από μικρή ηλικία τις δυσκολίες της φτώχειας. Ξυπόλητος, με λιγοστό φαγητό, βοηθούσε την πολυμελή οικογένειά του, δουλεύοντας στα χωράφια.
διαβαστε περισσοτερα

Παπαδάτου Ξηρομέρου. Γιορτάζει την ανακομιδή λειψάνων του Πολιούχου Αγίου Νικολάου.

ΠανηγυρικήΑρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας  Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παπαδάτου Ξηρομέρου πολιούχου του χωριού.Tην εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού πανηγύρισε η Ενορία του Αγίου Νικολάου Παπαδάτου Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

Μία ενδιαφέρον & εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαίου 2024, στο Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας με θέμα «Ας Γιορτάσουμε μαζί την Ημέρα της Ευρώπης»

Μία ενδιαφέρον & εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαίου 2024, στο Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας με θέμα «Ας Γιορτάσουμε μαζί την Ημέρα της Ευρώπης». Οργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το γραφείο Europe direct σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Εικαστικό Σύλλογο Παλαίρου «Χρώματα» και τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................