Το επίσημο πρόγραμμα των επαφών του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Κώστα Καρπέτα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
08/09/2023

Το επίσημο πρόγραμμα των επαφών του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Κώστα Καρπέτα, ξεκινά το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου από τις νότιες συνοικίες της Πάτρας.
διαβαστε περισσοτερα

Ενωτική Πρωτοβουλία: Η σκέψη μας και η καρδιά μας είναι στο πλευρό όλων αυτών των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται

Ενωτική Πρωτοβουλία: Ησκέψημαςκαι ηκαρδιά μαςείναι στοπλευρό όλων αυτώντωνσυνανθρώπωνμαςπου δοκ
διαβαστε περισσοτερα

Το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητή” το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο Αγρίνιο με συναυλία με τη Γιώτα Νέγκα

Τομεακή ΟργάνωσηΑιτωλοακαρνανίαςΙ. Σταΐκου 2 ,30100  ΑΓΡΙΝΙΟ,τηλ. :2641057875, Fax:2641026654,e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητή” το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο Αγρίνιο με συναυλία με τη Γιώτα Νέγκα
Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, “για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη” (Ν. Χικμέτ)». Αυτό είναι το σύνθημα του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, εμπνευσμένο από το ποίημα “Όπως ο Κερέμ” του μεγάλου Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, που φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από τον θάνατό του: «Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς, πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη;».
Το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που «ταξιδεύει» ήδη σε όλη την Ελλάδα, στο νομό μας οι εκδηλώσεις του, θα κορυφωθούν στο Αγρίνιο το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο.Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει
διαβαστε περισσοτερα

Κοντά στους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Κοντά στους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 08.45 π.μ., ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, θα βρεθεί κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και ακολούθως στις 11.00 π.μ. θα παραστεί στον αγιασμό που θα γίνει στο 1ο Γενικό Λύκειο της Ι.Π. Μεσολογγίου.
διαβαστε περισσοτερα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά σε συγκέντρωση ειδών  πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
διαβαστε περισσοτερα

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρόμερου .Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά

Σε λίγες ημέρες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ξηρομέρου εύχεται καλή δύναμη σε εκπαιδευτικούς – μαθητές – γονείς.
διαβαστε περισσοτερα

Επιτυχής η λειτουργία του εργαστηρίου: «Εικαστικές Δημιουργίες Μύτικα».

Ημερομηνία 8/9/2023ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιτυχής η λειτουργία του εργαστηρίου: «Εικαστικές Δημιουργίες Μύτικα». 
Από την Άνοιξη του 2022, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου ίδρυσε το εργαστήρι: «Εικαστικές Δημιουργίες Μύτικα».Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραχωρήθηκε αίθουσα στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Μύτικα και η Κοινωφελής Επιχείρηση χρηματοδοτεί το εργαστήρι για τα έξοδα λειτουργίας του.Θεωρούμε πολύ σημαντικό το έργο του εργαστηρίου, καθώς δίνει την ευκαιρία να απασχολούνται στον ελεύθερο χρόνο τους ευχάριστα και δημιουργικά όσες γυναίκες από τον Μύτικα ή και τα γύρω χωριά το επιθυμούν.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Παναγία η Ρομπιάτσα. Γράφει ο Νίκος Μήτσης

Η  Παναγία  η  Ρομπιάτσα

« Ως εμεγαλύνθη τα έργα σου , Κύριε , πάντα ενσοφίαεποίησας »
[ ψαλ. 103, στιχ. 24 ]
Η περιοχή του τ. Δήμου Ανακτορίων βρίθει από εκκλησιαστικά μνημεία , που το καθ΄ ένααπό αυτά έχει ξεχωριστή αξία , κυρίως στους αγώνες της Εθνικής Παλιγγενεσίας αλλά και προγενέστερα. Τα σημαντικότερα εκκλησιαστικά μνημεία , βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου στην ευρύτερη περιοχή της Βόνιτσας είναι τα ακόλουθα : Ιερά
διαβαστε περισσοτερα
check page rank