ΚΥΚΛΟΦOΡΗΣΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΙΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΑΡ.ΦΥΛΛΟΥ 52

Κυκλοφόρησε η εφημερίδα αρ.φύλλου 52''Χαλκιοπουλιτών Επικοινωνία'' που εκδίδεται  με την φροντίδα του Συλλόγου Χαλκιοπουλιτών''Ο Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης'' 


Διαβάστε τη
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση για δια περιφοράς ειδική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο 28 Μαρτίου.

Πρόσκληση για δια περιφοράς ειδική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο 28 Μαρτίου.

Αστακός, 24.3.2020 Αριθ. Πρωτ.: 2157 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Καλεί σε ειδική συνεδρίαση δια περιφοράς (λόγω Κορωνοϊού), την εικοστή ογδόη (28η) του μηνός Μαρτίου, του έτους 2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 17:00, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 95 και παρ. 1 του άρθρου 159 του Ν. 3463/2006, Κώδικας Δήμων & Κοινοτήτων, που αναφέρεται στη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του προϋπολογισμού των Ο.Τ.Α., σε συνδυασμό με τις διατάξεις τoυ άρθρου 266 του Ν. 3852/2010 (όπως τροπ. με το άρθρο 18 εδαφ. 10 παρ. και του Ν. 3870/2010) καθώς και την 18318/13-3-2020 (ΑΔΑ: 9ΛΠΧ46ΜΤΛ-1ΑΕ) εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών για λήψη απόφασης στο κάτωθι θέμα: 1. ΨΗΦΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ – ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ OIK. ΕΤΟΥΣ 2020.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Στην συνεδρίαση καλείται να παραστεί ο Δ…
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: Μπαμπινιώτες πεσόντες κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821

Από το χρονικό του Τζούβαλη Σας παραθέτουμε αποσπάσματα σε νεοελληνική έκδοση από το χρονικό του Τζούβαλη που αναφέρονται κυρίως σε πεσόντες Μπαμπινιώτες κατά την Επανάσταση του 1821. Το χρονικό εκδόθηκε για πρώτη φορά από το ''Παρόν τηςΕπαρχίας'' του Γ.Δ.Παπαδημητρίου το 1963 ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΤΟ 1821
Η Μπαμπίνη ήτανε ορδί στ΄ν επανάσταση δυο χρόνια κ΄είχε πολλά χαμένα παιδιά κ΄έδωσε τ΄βιός τ΄ς στον αγώνα,
διαβαστε περισσοτερα
Επικαιροποιημένο φυλλάδιο με οδηγίες από τον Δήμο Ξηρομέρου για το ιό Covid-19.

Επικαιροποιημένο φυλλάδιο με οδηγίες από τον Δήμο Ξηρομέρου για το ιό Covid-19.

Ο οδηγός του Δήμου Ξηρομέρου, επικαιροποιημένος, με πρόσθεση οδηγιών για ψυχολογική υποστήριξη, όπως δόθηκαν από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ στο Υπουργείο. Μία προσπάθεια του Δήμου Ξηρομέρου, για καταγραφή των εννοιών και των μέτρων προστασίας, έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να ενημερώνονται και να έχουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την προφύλαξή τους συγκεντρωτικά. Επειδή οι εξελίξεις μεταβάλλονται μέρα με την μέρα, θα προσπαθούμε όποτε απαιτείται να τον επικαιροποιούμε και εσείς πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες των ειδικών. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!!! ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 2432020.pdf812 kB
https://www.dimosxiromerou.gr/
διαβαστε περισσοτερα

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (7/2020) της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπει  σταδιακή επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Τετάρτης (25-03-2020) και από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά: Α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες Β. Τις χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά κυρίως της δυτικής χώρας Γ. Τους θυελλώδεις ανέμους Πιο αναλυτικά:
διαβαστε περισσοτερα

Μήνυμα Κατσιφάρα για την 25η Μαρτίου

FOTO ΑΡΧΕΙΟΥ 


Σε μήνυμα του για την επέτειο της 25 Μαρτίου, ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας, αναφέρει τα εξής:
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ .....ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ..!!!

Θα το ξεπεράσουμε κι αυτό!
Θα πονέσουμε, θα στεναχωρηθούμε ,θα ξεβολευτούμε, θα φτωχύνουμε,ίσως,αλλά θα τα καταφέρουμε.
Αυτή η πανδημία με το όνομα ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ που έλαχε στο δρόμο μας, μας λένε οι ειδικοί και οι επιστήμονες,ότι προσβάλει ΕΣΕΝΑ περισσότερο και ότι η ηλικία σου θα έχει τα περισσότερα θύματα.
Μας λένε να μείνουμε σπίτι για να μη εξαπλωθεί περισσότερο και να μην, άθελά μας, σε μολύνουμε και χαθείς!
διαβαστε περισσοτερα

H ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΣΤΟ 1821

Με την έναρξη της Επανάστασης, αλλά και πριν κατά την προετοιμασία της, πολλοί ήταν οι Μπαμπινιώτες που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σ’ αυτήν. Με την έναρξη της και καθ’ όλη την διάρκεια της, ο καθένας έδωσε ότι μπορούσε. Άλλοι έδωσαν αίμα τους και την ζωή τους και άλλοι την περιουσία τους ή ότι άλλο πολυτιμότερο είχαν.
 Επίσης σημαντική συμβολή είχε στον Αγώνα του Έθνους το Μοναστήρι της Πόρτας που Ηγούμενος του τότε ήταν ο ιερομόναχος Γεράσιμος. Ο προεστός Πέτρος Μπαμπινιώτης ή Μπαμπίνης ήταν αντιπρόσωπος του Ξηρομέρου στις Εθνικές Συνελεύσεις της Δυτικής Ελλάδος και διορίστηκε το 1822 από τον Μαυροκορδάτο επίτροπος μαζί με τον Μαχαλιώτη Πάνο Γαλάνη και τον Κατουνιώτη Γιώργο Μαυρομμάτη, για την συγκέντρωση των τουρκικών κοπαδιών και την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας των Τούρκων.

διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Παπαγιάννη σύζυγος του Ιωάννη

Έφυγε από τη ζωή  η Ευαγγελία Παπαγιάννη σύζυγος του Ιωάννη το γένος Καραγιάννη (πεθερά Γερασίμου Γρίνου)και κάτοικος Προδρόμου Αστακού... 
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί  την Τετάρτη στις 1 μ.μ στόν Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στον Πρόδρομο  Ξηρομέρου.

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................