Ορφάνια, πείνα, δυστυχία | Μια ζωή γεμάτη μνήμες(Βίντεο)

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Συνεχίζοντας το ταξίδι μας, συναντήσαμε τον 88χρονο κύριο Ανδρέα, έναν σοφό και έμπειρο άνθρωπο που έζησε τα δύσκολα χρόνια στο ορεινό χωριό Παλιό Χαλκιόπουλο της Αιτωλοακαρνανίας.Ο κύριος Ανδρέας γεννήθηκε το 1936 και μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια. Ο πατέρας του πέθανε όταν ήταν ακόμα μικρός και η μητέρα του αναγκάστηκε να δουλέψει σκληρά για να μεγαλώσει τα τέσσερα παιδιά της.
διαβαστε περισσοτερα

Μίλτος Ζαμπάρας: Σε απόγνωση παιδιά, γονείς και εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ μεΑ

Μίλτος Ζαμπάρας: Σε απόγνωση παιδιά, γονείς και εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ μεΑ
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  κατέθεσε ο Βουλευτής Μίλτος Ζαμπάρας,  με 20 ακόμα βουλευτές,  με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ μεΑ.
διαβαστε περισσοτερα

Τοποθέτηση Κώστα Καρπέτα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον νέο δικαστικό χάρτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/01/2024
Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας κατά τη σημερινή τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για το θέμα του νέου δικαστικό χάρτη της χώρας, ανέφερε τα εξής:
διαβαστε περισσοτερα

Ν. Φαρμάκης για νέο δικαστικό χάρτη: «Το σχέδιο που κυκλοφορεί δεν συνιστά μεταρρύθμιση»

Ν. Φαρμάκης για νέο δικαστικό χάρτη: «Το σχέδιο που κυκλοφορεί δεν συνιστά μεταρρύθμιση»
«Το σχέδιο που έχει δει το φως της δημοσιότητας οφείλει να προσαρμοστεί στις τοπικές ανάγκες και να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά μίας πραγματικής μεταρρύθμισης που θα υπηρετεί τη Δικαιοσύνη και τον πολίτη του τόπου μας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την τοποθέτησή του σήμερα, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024, στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με το νέο Δικαστικό Χάρτη της Χώρας.
διαβαστε περισσοτερα

Για πρώτη φορά ο Δήμος Ξηρομέρου διαθέτει 18 πιστοποιημένες παιδικές χαρές. Η πιστοποίηση δεν αποτρέπει προβλήματα στα όργανα και στο χώρο από κακή χρήση ή από φυσιολογική φθορά.

ΠΗΓΗ: mytikaspress.
Από το στόμα του Αντιδημάρχου Έργων Ξηρομέρου Βασίλη Πολύζου, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, ανακοινώθηκε μετά από σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Κολοβού, ότι ο Δήμος Ξηρομέρου διαθέτει 18 πιστοποιημένες παιδικές χαρές για πρώτη φορά στην ιστορία του και τα σχετικά σήματα έχουν έρθει στο Δήμο.
διαβαστε περισσοτερα

Αρετή Γριτσίπη: Συνεχίζουμε να καλυτερεύουμε τον τόπο μας

ΠΗΓΗ: Σελίδα facebook ΑρετήςΓριτσίπη προέδρου ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ -ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥΕπανερχόμαστε δυναμικά ,και συνεχίζουμε να καλυτερεύουμε τον τόπο μας με δουλειά και συνεργασίες !!!
διαβαστε περισσοτερα

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης στις 04/02/2024 στην Αθήνα !!!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης " Χριστόδουλος Παμπλέκης " σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα πραγματοποιηθεί στην ταβέρνα " Το Μαυρέλι " την Κυριακή 04 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00 μ.μ. στην οδό Πραμάντων 1 στο Κουκάκι. Τιμή πρόσκλησης ανά άτομο 25 €.
 Περιλαμβάνει πλήρες μενού, απεριόριστο κρασί και αναψυκτικά.

enmpampini.
διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το νέο δικαστικό χάρτη

Σήμερα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το νέο δικαστικό χάρτη
O νέος δικαστικός χάρτης της χώρας θα απασχολήσει την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024, (ώρα 16:00), μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστο Παΐσιο. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 & Αμερικής), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης (e:Presence.gov.gr) και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming, από τον σύνδεσμο: https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-15562
διαβαστε περισσοτερα
Σημαντική και καθοριστική παρέμβαση από την ΚΕΔΕ και τον Πρόεδρο της κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, στο επί διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ για τις Π.Ο.Α.Υ.

Σημαντική και καθοριστική παρέμβαση από την ΚΕΔΕ και τον Πρόεδρο της κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, στο επί διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ για τις Π.Ο.Α.Υ.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προς:
Κύριο Λευτέρη Αυγενάκη
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
και Τροφίμων Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.
Με αφορμή το σχέδιο νόμου του υπουργείου σας με τίτλο «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης» και συγκεκριμένα στην αντικατάσταση της παρ. 3 του άρθρου 17 του Ν. 4882/2014, για την Ίδρυση, επέκταση και μετεγκατάσταση μονάδων εντός Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, των Υπουργείων Πολιτισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και η γνώμη της οικείας περιφέρειας και του φορέα διαχείρισης της Π.Ο.Α.Υ., δεν προβλέπεται, όμως και αυτή των οικείων Δήμων.
Η ΚΕΔΕ με απόφαση της είχε τοποθετηθεί ζητώντας, για την αδειοδότηση περιοχών οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών και ιχθυοτρ…
διαβαστε περισσοτερα
Διαδικτυακή Εκδήλωση - Οι επιδημίες του Χειμώνα: ''Οι πολίτες ρωτούν οι ειδικοί ιατροί απαντούν''.

Διαδικτυακή Εκδήλωση - Οι επιδημίες του Χειμώνα: ''Οι πολίτες ρωτούν οι ειδικοί ιατροί απαντούν''.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 21.1.2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Δήμος Ξηρομέρου από τον Σεπτέμβριο του 2020 είναι μέλος του Δικτύου Υγιών Πόλεων και στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει στις δράσεις και στις εκδηλώσεις του δικτύου. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας. Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της Υγειονομικής Ενημέρωσης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Προληπτικής Ιατρικής. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων συνδράμει τις Δημοτικές Αρχές στις προτεραιότητες και στην υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που επιδιώκουν τη βελτίωση της υγείας του πληθυσμού τους. Επισυνάπτουμε παρακάτω την πρόσκληση. Εκ του Δήμου Ξηρομέρου----------------------------------  Αγαπητοί …
διαβαστε περισσοτερα

Νίκος Θεοδ. Μήτσης: Το πρώτο ειρηνοδικείο στο Ξηρόμερο είχε αρχικά, έδρα την Μπαμπίνη Ξηρομέρου...

Το πρώτο ειρηνοδικείο στο Ξηρόμερο ιδρύθηκε το 1834 (Γ΄΄ τάξεως) και είχε αρχικά, έδρα την Μπαμπίνη Ξηρομέρου.  Τον Οκτώβριο του 1836 η έδρα από την Μπαμπίνη μεταφέρθηκε στο Δραγαμέστο Ξηρομέρου [ΦΕΚ. 57/1836]. Το 1833 ιδρύθηκε και το Ειρηνοδικείο Βονίτσης (Γ΄ τάξεως) που συμπεριελάμβανε τους δήμους: Ανακτορίων (Βόνιτσα), Παλαίρου (Ζαβέρδα) και Αλυζίας (Μοναστηράκι Βονίτσης). 
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................