Κωνσταντίνος Χατζόπουλος 1868 – 1920

Ο Κωνσταντίνος Χατζόπουλος γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 11 Μαΐου του 1868. Ήταν το πρώτο από τα επτά παιδιά του κτηματία Ιωάννη Χατζόπουλου και της Θεοφανίας Στάικου, που προερχόταν από μεγάλη οικογένεια κοτσαμπάσηδων, πολλά μέλη της οποίας ήταν Φιλικοί και αγωνιστές του 1821. Αδελφός του ήταν ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Δημήτριος Χατζόπουλος (1872-1936).
διαβαστε περισσοτερα

Έφυγε από τη ζωή ο ποιητής Μάνος Ελευθερίου

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές, στιχουργούς και πεζογράφους
Ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, τα ξημερώματα της Κυριακής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ερμούπολη της Σύρου. Ο πατέρας του ήταν ναυτικός. Σε ηλικία 14 ετών έρχεται με την οικογένειά του από την Σύρο στην Αθήνα και τα πρώτα επτά χρόνια κατοικούν στο Χαλάνδρι. Το 1960 μετακομίζουν οικογενειακώς στο Νέο Ψυχικό. Το 1955 γνωρίζεται με τον Άγγελο Τερζάκη ο οποίος τον ωθεί να παρακολουθήσει μαθήματα στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου ως ακροατής. Το 1956 γράφεται στο τμήμα θεάτρου της Σχολής Σταυράκου με καθηγητές τον Χρήστο Βαχλιώτη, Γιώργο Θεοδοσιάδη και Γρηγόρη Γρηγορίου.
Περισσότερα εδώ
διαβαστε περισσοτερα

ΑΣΤΑΚΟΣ:διεθνές Summer cub ΤΑΕ KWON DO (Φωτο Χρήστος Μπόνης))

Για  τέταρτη   συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στον Αστακό το διεθνές Summer cub ΤΑΕ KWON DO . Οι προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις έδωσαν αφορμή να δηλώσουν συμμετοχή περισσότερες ομάδες και φυσικό επακόλουθο πολλοί περισσότεροι αθλητές .
διαβαστε περισσοτερα

Γιορτάζει η Αγία Παρασκευή στην Μπαμπίνη Ξηρομέρου

Πρόγραμμα εορτής
Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 Ώρα 7:00 μ.μ Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας.
Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Ώρα  7:00 π.μ  Όρθρος και πανηγυρική Θεια λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.
Η Ιστορία

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................