Τρίμηνη παράταση με νομοθετική ρύθμιση στη θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων των ΤΟΕΒ

Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο  αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδαςνα εξεταστεί το ζήτημα παράτασης της θητείας των Διοικητικών Συμβουλίων των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), λόγω των συνθηκών της πανδημίας.
Όπως έγινε γνωστό, σε νομοσχέδιο που θα συζητηθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή θα ενταχθεί σχετική ρύθμιση όπου θα προβλέπεται τρίμηνη παράταση στη θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 ( έχει δοθεί παράταση μέχρι 31 Μαρτίου για τις περιπτώσεις εκείνες που η θητεία των συμβουλίων έχει λήξει).  Η ρύθμιση θα αναφέρει  ότι κατά το διάστημα των περιοριστικών μέτρων δεν μπορούν να γίνουν οι προβλεπόμενες συγκεντρώσεις και Γενικές Συνελεύσεις που απαιτούνται για τη διενέργεια εκλογών. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά την αδυναμία των Γενικών Συνελεύσεων, η απόφαση θα ορίζει ότι οι αναγκαίες αποφάσεις θα λαμβάνονται δια περιφοράς. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξη…
διαβαστε περισσοτερα
Προδημοσίευση - διαβούλευση της 3ης πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020».

Προδημοσίευση - διαβούλευση της 3ης πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020».

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Αστακός 9.3.2021 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Δημοσιοποιούμε προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, το διαβιβαστικό και την προδημοσίευση - διαβούλευση, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, της 3ης πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020». Με μεταγενέστερη ανακοίνωση θα προσδιοριστούν, η περίοδος καταχώρησης και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων στήριξης, το χρονοδιάγραμμα έκδοσης αποφάσεων ένταξης και το συνολικό ποσό της δημόσιας στήριξης που διατίθεται. Στόχος του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις. Εκ του Δήμου Ξηρομέρου Επισυνάπτονται το διαβιβαστικό και η προδημοσίευση - διαβούλ…
διαβαστε περισσοτερα

ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ- ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ (video-foto Αριστείδης Τόλης)

Το πανέμορφο χωριό του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Μοναστηράκι στους πρόποδες των Ακαρνανικών βουνών με τις υπέροχες φυσικές ομορφιές του και τα βαθύσκιωτα αιωνόβια πλατάνια που έχουν φυτρώσει στις όχθες του ποταμού Κεφαλόβρυσου- το ποτάμι που πηγάζει στο κέντρο του χωριού.

Κεφαλόβρυσος 


Τεχνητός καταρράκτης νεροτριβής Κώστα Πετρόπουλου








διαβαστε περισσοτερα

Ενημερωτική ημερίδα: «Nεφρικές και Καρδιαγγειακές επιπλοκές της νόσου COVID-19»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος & Πελοποννήσου (Ι.Ε.Δ.Ε.Π) πραγματοποιεί εξ’ αποστάσεως ενημερωτική  ημερίδα (webinar) για όλους τους ενδιαφερόμενους με θέμα: Nεφρικές και Καρδιαγγειακές επιπλοκές της νόσου COVID-19Στην  εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 και ώρα 18:00, θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες.
 «Είναι σίγουρο ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη φάση της πανδημίας  COVID-19  και η γνώση, γύρω από τις επιπλοκές της νόσου, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και χρήσιμη. Οδηγεί στο συμπέρασμα ότι  είναι η ώρα που όλοι έχουν υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους και στους άλλους, να λαμβάνουν  τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Κυρίως οι ευπαθείς ομάδες να ελέγχουν, να διαχειρίζονται και να αντιμετωπίζουν τη βασική τους νόσο. Γιατί η σωστή διαχείριση της βασικής τους νόσου θα αποτελέσει μια ισχυρή ασπίδα έναντι της εισβολής του ιού», τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας Χαράλα…
διαβαστε περισσοτερα

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, η πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας, υπό την προεδρία της Βοηθού Περιφερειάρχη σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και άρσης των κοινωνικών ανισοτήτων, Αμαλίας Βούλγαρη – Πολονύφη.
 Όπως σημείωσε η Βοηθός Περιφερειάρχη, η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής γίνεται για συμβολικούς λόγους την ίδια ημέρα που η διεθνής κοινότητα τιμάει τους αγώνες των γυναικών για ισότητα, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη. «Ως γυναίκα και υγειονομικός, που μάχομαι καθημερινά στην ελληνική κοινωνία θα ήθελα να αφιερώσω αυτή την πρώτη συνεδρίαση της περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, στο σύνολο των γυναικών που εργάζονται στον τομέα της Υγείας και ιδιαίτερα στις νοσηλευτικές μονάδες που μάχονται τον COVID-19. Αξίζουν τον θαυμασμό, τον σεβασμό και την αγάπη όλων μας. Επίσης, όμως, θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία και σε όλες τις γυναίκες που βρίσκουν το θάρρος και τη δύναμη να μιλήσουν για τις διακρίσεις, τη βία και την κα…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................