Νίκος Ζώγας: Οι απευθείας αναθέσεις συνεχίζονται και τελειωμό δεν έχουν.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ η Ανικανότητα,η Αλαζονεία, η Άγνοια, η Ρουσφετολογία, η έλλειψη πολιτικής ευθύνης, το life style και τα επικοινωνιακά τρικ αλλά κυρίως η υποτίμηση της νοημοσύνης των Δημοτών  3 χρόνια τώρα , αποδείχτηκε ότι πρεσβεύουν τη Δημοτική αρχή.
διαβαστε περισσοτερα

Μικρή Ασφαλτόστρωση στην Κοινότητα Παπαδάτου…

ΠΗΓΗ: facebookGiannis Triantafillakis
διαβαστε περισσοτερα

ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 19:30 Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΛΗΓΕΩΡΓΟΥ "ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ".

ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 19:30 Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΛΗΓΕΩΡΓΟΥ "ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ"Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) και οι Εκδόσεις Άπαρσις, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου (συλλογή διηγημάτων) «ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ» του Γιώργου Παληγεώργου, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.), Γενναδίου 8 & Ακαδημίας, Αθήνα, 7ος όροφος.


διαβαστε περισσοτερα

Χειροτονία νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα συγκίνησης και πανευφρόσινης χαράς τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.Η χειροτονία τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.φωτο Μπαμπίνη ΙΝ
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

Κοντά στην ομάδα της καρδιάς μας τον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΟΙ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΕΣ και στις νίκες και στις ήττες  όπως συνέβη χθες στο Αγρίνιο η αγαπημένη ομάδα μας ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό Βόλου με 2-3





διαβαστε περισσοτερα

Εισήγηση του Άρη Μπιτσώρη ΣΤΟ ΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ: ''Η ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ''2ημέρα (βίντεο)

ΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ: ''Η ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ'' 7-8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022. Εισηγητής: Άρης Γ. Μπιτσώρης8-8-22-«Η ανάπτυξη του δικτύου των Δημοτικών και των Ελληνικών Σχολείων και το εκπαιδευτικό αποτύπωμα της Μπαμπίνης στην Επαρχία Βονίτσης και Ξηρομέρου από την Οθωνική εποχή έως την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα»
διαβαστε περισσοτερα

H παραδοσιακή κτηνοτροφία στο Ξηρόμερο της Αιτωλοακαρνανίας ΟΜΙΛΙΑ της Δρ Mαρίας Ν. Αγγέλη στο 36ο Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρίας στο Αγρίνιο (5-7 Οκτωβρίου 2022).

H κτηνοτροφία αποτελούσε και αποτελεί σημαντικό παράγοντα της οικονομίας στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και ιδιαίτερα στο Ξηρόμερο. Η ημεράδα της βοσκής, ο άφθονος καρπός από το βελανιδοδάσος και η βλάχικη καταγωγή αρκετών οικογενειών ήταν οι κυριότεροι παράγοντες για τη ανάπτυξή της. Στου Ομήρου τα χρόνια, κοπάδια του Οδυσσέα, στον οποίον ανήκε η Ακαρνανία (μάλλον προίκα της συζύγου του Πηνελόπης), βοσκούσαν στα πλούσια βοσκοτόπια. Η περιοχή του Ξηρομέρου της Αιτωλοακαρνανίας, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο ιδανικός  βοσκότοπος!Υπήρχαν κοπάδια από γιδοπρόβατα, γουρούνια, μοσχάρια, ακόμα και βουβάλια. Eμείς θα αναφερθούμε στα  κοπάδια αιγοπροβάτων…Στην ποιμενική ζωή του Ξηρομέρου έζησα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια. Βίωσα τις χαρές αλλά και τις λύπες της…Η κτηνοτροφία δεν είναι  ειδύλλιο και φλογέρα. Είναι μια διαρκής πάλη για την επιβίωση ανθρώπων και ζώων.
διαβαστε περισσοτερα

Εισήγηση του Άρη Μπιτσώρη: ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εισήγηση του Άρη Μπιτσώρη:  ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ: ''Η ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ'' ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ 7-8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 Στοιχεία για το Δημοτικό Σχολείο Μπαμπίνης από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι τις παραμονές της Μικρασιατικής Καταστροφής. Πρώτη ημέρα
διαβαστε περισσοτερα

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ- Γράφει ο Άρης Μπιτσώρης

ΠΗΓΗ: http://arisbitsoris.blogspot.com/
 Ο αγώνας μας συνεχίζεται παρόλα τα εμπόδια. Το τελευταίο περιστατικό:  Συνεργείο του Δήμου με εθελοντές καθάρισε το Πάρκο. Το τι επακολούθησε θα το καταλάβετε από τα παρκάτω δύο στιχουργήματα.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................