« Τα παιδιά της Σαμαρίνας »

Έχουμε ιδιαίτερο χρέος ως Αιτωλοακαρνάνες να αποδώσουμε τον απαιτούμενο φόρο τιμής σε όλους όσοι, πολέμησαν και θυσιάστηκαν στη διετή περίπου Β΄ πολιορκία της πόλης του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού (Αιτωλοακαρνάνες, Σουλιώτες και άλλους Ηπειρώτες, Μακεδόνες κ.ά) και μεταξύ αυτών στους ηρωικούς άνδρες από τη Σαμαρίνα. Ιδιαίτεροι μνεία αξίζει στους Σαμαριναίους...
διαβαστε περισσοτερα

Ξεπερνώντας φτώχεια και πόλεμο, μια ιστορία που θα σας αγγίξει...βίντεο

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Μια ιστορία που θα σας αγγίξει την ψυχή: 90 και 85 ετών, μοιράζονται την ζωή τους Στα γραφικά βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, στο χωριό Εμπεσός, ζει ένα ζευγάρι που αποτελεί ζωντανή ιστορία. Ο κύριος Ανδρέας, 90 ετών, και η κυρία Πανωραία, 85 ετών, μοιράστηκαν μαζί μας τις μνήμες τους από μια ζωή γεμάτη αγάπη, θυσία και ανθεκτικότητα.
διαβαστε περισσοτερα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Στις εκδηλώσεις υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα, συμμετείχαν την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη που παρακολούθησε το πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.
διαβαστε περισσοτερα

Στην Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας “BEYOND 2024” ο Αντιπεριφερειάρχης, Θ.Βασιλόπουλος

Στην ψηφιακή μετάβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  αναφέρθηκε ο  Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  Θεόδωρος Βασιλόπουλος στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας “BEYOND 2024” που πραγματοποιείται από 25 έως τις 27 Απριλίου 2024, στην Θεσσαλονίκη.
διαβαστε περισσοτερα

Μίλτος Ζαμπάρας: Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γραφείο εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων, αυθαιρεσιών και ιδιωτικοποίησης του νερού

Σημεία της ομιλίας του εισηγητή και Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτου Ζαμπάρα στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών, γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας».
διαβαστε περισσοτερα

ΞΗΡΟΜΕΡΟ...Ετοιμασίες για το έθιμο του Λαζάρου

ΞΗΡΟΜΕΡΟ.  Ετοιμασίες για  αναβίωση του εθίμου του Λαζάρου.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................