ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ: Αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου είχαμε (και έχουμε) να αντιμετωπίσουμε πλήθος προβλημάτων και παθογενειών ετών.

Αναφέρει σχετικά στο προσωπικό του ιστολόγιο f/b ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης.
Αναγκαστήκαμε στην σύνταξη του προϋπολογισμού 2020 να αυξήσουμε το πάγιο τέλος και υποσχεθήκαμε ότι την αύξηση θα την πάρουμε πίσω και θα γίνει και προσπάθεια για περαιτέρω μείωση.
Η αύξηση παγίου για το 2020 ήταν 27€ ή 2,25€/μήνα .Στη σύνταξη του προϋπολογισμού 2021 για να ανακουφίσουμε ελάχιστα τους συνδημότες μας αποφασίσαμε την μείωση του πάγιου τέλους κατά 12€ ή 1€/μήνα (μείωση περί του 45%) . Για να γίνει αυτό ,επειδή η υπηρεσία της ύδρευσης είναι ανταποδοτική και ελλειματική ,λόγω του τεράστιου κόστους των αντλιοστασίων και γεωτρήσεων ,στηρίξαμε τα νοικοκυριά και με αρκετά χρήματα από τους τακτικούς πόρους ισοσκελίσαμε ,έχοντας αποτυπώσει τις δαπάνες αληθώς και όχι με τεράστιες αποκρύψεις (γεγονός των παρελθόντων ετών) . Η προσπάθεια νοικοκυρέματος δεν θα είχε καμιά αξία και αποτέλεσμα ,αν οι ίδιοι οι δημότες δεν είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους . Τον Σεπτέμβριο του 2019 υπήρχε ένα τε…
διαβαστε περισσοτερα

«Bike Friendly» η Δυτική Ελλάδα

Η ανάπτυξη του ποδηλατικού αθλητισμού και τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας, η οποία υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «NatTour» για το Πρόγραμμα Πιστοποίησης «Bike Friendly».
Το μνημόνιο υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη και την εκπρόσωπο της Εταιρείας την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαίμη, αποσκοπώντας στη συνεργασία των δύο πλευρών, ώστε να γίνει γνωστή η πρωτοβουλία και να υπάρξει προτροπή προς τους δήμους για πιστοποίηση με το σήμα «bike Friendly», ενώ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο διοργάνωσης ποδηλατικών γεγονότων, αθλητικών ή ψυχαγωγίας, στα όρια των πιστοποιημένων Δήμων, ώστε να υποβοηθηθεί η αύξηση της τουριστικής τους κίνησης, ιδίως στην βραχυχρόνια επόμενη περίοδο που ακόμα θα υπάρχουν τα προβλήματα της μετα-covid-19 εποχής και ο συγχρωτισμός των ανθρώπων θα είναι ακόμα δύσκολος. Η ποδηλασία ω…
διαβαστε περισσοτερα

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό στα Καλύβια Αγρινίου, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Μαρίας Σαλμά

Στην Τοπική Κοινωνία Καλυβίων του Δήμου Αγρινίου βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, η κινητή μονάδα αιμοληψίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, όπου και πραγματοποιήσε δειγματοληπτικά τεστ για κορωνοϊό σε πολίτες της περιοχής.
Παρούσα στους ελέγχους, που έγιναν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ήταν και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, η οποία βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών της Αιτωλοακαρνανίας, επισημαίνοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας και προφύλαξης.«Βιώνουμε μία ακόμα δύσκολη καμπή στη μάχη κατά του κορωνοϊού, αλλά καθώς έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία προς τον εμβολιασμό του πληθυσμού, οφείλουμε να κάνουμε υπομονή και να αντλήσουμε δύναμη για να παραμείνουμε υγιείς και ασφαλείς» υπογράμμισε η κ. Σαλμά.
διαβαστε περισσοτερα

Πιστωτικός ο Δήμος Ξηρομέρου στην ΔΕΗ

Μέσα σε 1,5 χρόνο, από καταχρεωμένος ο Δήμος Ξηρομέρου στην ΔΕΗ, βρέθηκε πιστωτικός. Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη κάτι πολύ σημαντικό.
Στην εκκαθάριση του λογαριασμού της ΔΕΗ τον Αύγουστο του 2019, που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της ΔΕΗ με ημερομηνία 31.8.2019, ο Δήμος Ξηρομέρου και κατ' επέκταση οι δημότες, χρωστούσε 554.583,45 €.

Σήμερα ο Δήμος Ξηρομέρου με την νοικοκυρεμένη διαχείριση, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της ΔΕΗ με ημερομηνία 31.12.2020, ξεχρεώνει όλο το χρέος  ύψους 554.583,45 € και για πρώτη φορά βγήκε πιστωτικός προς την ΔΕΗ κατά 16.681,90 €.
διαβαστε περισσοτερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΑΥ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΣυνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό.

Ημερομηνία, 26.2.2021ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΑΥΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας: Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό.
Την Παρασκευή 19/02/2021, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα, άτυπη συνάντηση του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, και του μέλους της Επιτροπής Αγώνα κ. Αλέκο Σάββα, με τον νέο Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, για εξεύρεση λύσης στο θέμα της Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ.Οι συναντήσεις της Επιτροπής Αγώνα, με τους αρμόδιους της Ελληνικής Πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, η οποία είναι ο νόμιμος συνομιλητής της Ελληνικής Πολιτείας, θα συνεχιστούν, με στόχο την απόσυρση του διοικητικού φακέλου της εν λόγω Π.Ο.Α.Υ και εξεύρεση συμφέρουσας για τον τόπο λύσης.Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Αγώνα την Δευτέρα 22/02/2021, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα επιβεβαίωσα…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................