ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

Οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις στο χωριό μας άφησε πολλές πληγές σε ιδιοκτησίες και στις υποτυπώδεις υποδομές ,όπως δρόμοι και ρέματα. Τα φαινόμενα αυτά επηρέασαν καταστροφικά και τον προαύλιο χώρο της μικρής μας εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στο παλιό χωριό. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το μεγαλύτερο μέρος του περιβάλλοντος χώρου υπέστη μεγάλη καθίζηση έως το όριο της εκκλησίας στην πλευρά του Ιερού, καθιστώντας την άκρως επικίνδυνη για μελλοντική κατάρρευση. Θα πρέπει άμεσα να κινηθούμε προς ανεύρεση τρόπου αποκατάστασης των ζημιών.
ΠΗΓΗ:Βασιλόπουλο Αιτωλοακαρνανίας










διαβαστε περισσοτερα

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-Το φαγητό των φτωχών.Κλωτσοτύρι με αυγά και τραχανά.(Βιντεο Greek Village Life)

Καταγράφοντας την αγροτοδιατροφική μας κληρονομιά, ταξιδεύουμε στα ορεινά χωριά μας, συναντούμε νοικοκυρές που γνωρίζουν καλά την τέχνη της παραδοσιακής κουζίνας και μαζί τους ανασύρουμε μνήμες από λησμονημένα φαγητά της φτωχής μας πατρίδας. Αυγά τηγανιστά με κλωτσοτύρι και τραχανάς με κλωτσοτύρι.Το κλωτσοτύρι είναι είδος μαλακού τυριού που παράγεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα (παράγωγο του ξυνόγαλου) και είναι πρωτόγονη τυροκόμηση, που γίνεται μόνο σε σπίτια. Παράγεται στην´Ηπειρο, στη Θεσσαλία και στον ορεινό όγκο των Αγράφων. Η κυρά Σοφία, νοικοκυρά παλαιάς κοπής,από το ιστορικό Σακαρέτσι του Βάλτου, μας μαγειρεύει χειμωνιάτικα, νόστιμα και θρεπτικά φαγητά των Σαρακατσάνων βοσκών της Νότιας Πίνδου και όλο το σπίτι της μοσχοβολάει_ χωριό!.Greek Village Life
διαβαστε περισσοτερα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (1/2022) που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και δημοσιοποιήθηκε από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας καιρικό σύστημα με το όνομα "Διομήδης" ("Diomedes") προβλέπεται ναπροκαλέσει κακοκαιρία από σήμερα Δευτέρα (10/01/2022), με κύριαχαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τουςπολύ θυελλώδεις ανέμους και τις πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως σταορεινά. Από την Τετάρτη (12-01-2022) αναμένεται να σημειωθεί αισθητήπτώση της θερμοκρασίας.Πιο αναλυτικά: Α. Σήμερα Δευτέρα (10-01-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδεςπροβλέπονται στα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τηνότια Κρήτη, τα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής καιανατολικής Μακεδονίας και από το βράδυ στο κεντρικό και το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία.

Την Τρίτη (11-01-2022) ισχυρές βροχές προβλέπονται στη Θεσσαλία, τιςΣποράδες, τα νοτιότε…
διαβαστε περισσοτερα

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΎ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ. Ο ΑΡΙΘΜΌΣ ΜΗΤΡΏΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΊΜΑΤΟΣ

Ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών προχώρησε στη δημιουργία τράπεζας αίματος. Ο αριθμός μητρώου  είναι. 149 75
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................