ΤΣΙΚΝΟΠΈΜΠΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Ο Περιβαλλοντικος Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοβίτσας ο "Αγιος Γεώργιος" ανήμερα της Τσικνοπέμπτης διοργάνωσε μια όμορφη εκδήλωση στο προαύλιο χώρο του σχολείου για τους μαθητές και δασκάλους.

διαβαστε περισσοτερα

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ #105 / Πράσινο+ Μπλέ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Διαβάστε ολόκληρο το τεύχος εδώ
διαβαστε περισσοτερα

ΚΑΦΕ-ΨΗΣΤΑΡΙΑ ''ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ'' ....ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ

διαβαστε περισσοτερα

Παναγιώτης Στάικος:Τσικνοπέμπτη μεσημέρι στον όμορφο Μύτικα από τον Σύλλογο Γυναικών και τον Σύλλογο Γονέων στο Δημοτικό Σχολείο και στην συνέχεια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάρνακα

Τσικνοπέμπτη μεσημέρι στον όμορφο Μύτικα από τον Σύλλογο Γυναικών και τον Σύλλογο Γονέων στο Δημοτικό Σχολείο και στην συνέχεια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάρνακα με την δεμένη, ενωμένη και αγαπημένη κοινωνία όπου ο εθελοντισμός κατακτά τις κορυφές των στόχων, όπου εκτός από τα σουβλάκια και τα ποτά είχαν και την αγαπημένη μου πεντανόστιμη γαλατόπιτα των παιδικών μου χρόνων από την μάνα μου χωρίς φύλο ( ή ορφανή ή γαλόπιτα στην Πελοπόννησο ) στον ξυλόφουρνο .!!!
Και του χρόνου.!!! 
Καλές Απόκριες .!!!

Παναγιώτης Στάικος
διαβαστε περισσοτερα

Ο Ξηρομερίτης (από την Κατούνα) Φώτης Καρύδας υποψήφιος Βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών, με τη Νέα Δημοκρατία

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Φώτη Καρύδα με τη ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2019-ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ

διαβαστε περισσοτερα

Το τσικνίζουν οι Μπαμπινιώτες

Στα ΠΛΑΤΑΝΙΑ το τσικνίζουν οι Μπαμπινιώτες  όπως επιτάσσει το έθιμο της ημέρας με χαρά και καλή διάθεση ,η ψησταριά πήρε φωτιά και οι μυρωδιές μοσχοβόλησαν  από τσίκνα.

Και του Χρόνου
διαβαστε περισσοτερα

Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων για την οριοθέτηση Ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων στην Αιτωλοακαρνανία

Την ομόφωνη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδοςγια την οριοθέτηση ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων, έλαβε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Σχεδίου για το χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας, των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2019.

διαβαστε περισσοτερα

Ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών διοργανώνει εκδρομή για τον Αστακό το τετραήμερο της Αποκριάς

διαβαστε περισσοτερα

Αλλαγές στον «Κλεισθένη 1»: Ανατροπή για τους υποψήφιους συμβούλους

Νέα δεδομένα για τους υποψηφίους στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές δημιουργεί αναφορά του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξής του στην ΕΡΤ.
Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα Τσικνοπέμπτη(Αφιερώματα)

Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λειώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.

διαβαστε περισσοτερα

Πλήθους κόσμου στην εκδήλωση μνήμης για τον γιατρό τον πολιτικό τον άνθρωπο Ανδρέα Καραγκούνη

Πλήθους κόσμου (Αιτωλοακαρνάνων  και φίλων) έδωσε το παρών στην  χθεσινή εκδήλωση μνήμης για τον γιατρό τον πολιτικό τον άνθρωπο Ανδρέα Καραγκούνη που πραγματοποιήθηκε  στο Πολεμικό Μουσείο.

Τις πτυχές τις προσωπικότητας του Ανδρέα Καραγκούνη ανέδειξαν :

διαβαστε περισσοτερα
check page rank