Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ……του Αποστόλη Κομπλίτση

Δεν είναι μήνυμα από κάποιον πολιτικό, ούτε και κάποιες ξύλινες πολιτικάντικες ευχές. Είναι μήνυμα από καρδιάς, μήνυμα ζωής σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Στιγμές ψυχολογικής τρομοκρατίας πρωτίστως από τους κυβερνώντες και τα αφεντικά τους. Άλλος ένας χρόνος πέρασε και ως υποζύγια και τη λεμαριά στο σβέρκο που μαςφόρεσαν πραξικοπήματικά, αντέξαμε. Έτσι, σωστά δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Θα έρθει και πάλι η άνοιξη, θα ανθίσουν και πάλι τα κλαριά και μαζί μ αυτά θα ανθίσουν πάλι η υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια του λαού μας. Αυτό το χώμα, αυτή η πατρίδα είναι δικά μας. Κανείς δε θα μας τα πάρει, να είστε σίγουροι. Αυτό είναι το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα που θέλω να σας στείλω και να πω σε όλους σας, πως τούτη η χρονιά που έρχεται το 2014 ο καθένας με τον τρόπο του και όλοι μαζί να αποτινάξουμε τη λεμαριά από τον σβέρκο μας.
Χρόνια πολλά… μεαλληλεγγύηκαιαγώνα.
διαβαστε περισσοτερα

Άγνωστοι "ρήμαξαν" σπίτια στην Μπαμπίνη

Χθες το βράδυ όπως μας πληροφόρησαν, άγνωστοιδιέρρηξαν δυο σπίτιαστην Μπαμπίνη Ξηρομέρου, την ώρα που δεν βρισκόταν κανείς μέσα.......
 Οι δράστες παραβίασαν  τα παράθυρα  και μπήκανανενόχλητοι έχοντας στόχο να πάρουν  ότι βρουν μπροστά τους  χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς. Στο πρώτο  σπίτι πήραν χρυσαφικά, λεφτά, ποτά  και το  laptopπου μέσα είχε την συγγραφική του εργασία.
Όταν επέστρεψαν οι ιδιοκτήτες, βρήκαν το σπίτια τους  άνω– κάτω και ειδοποίησαν  την Αστυνομία που προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες 

διαβαστε περισσοτερα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ

'' ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΚΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ'' Στα χωριά με τις Βελανιδιές

Γράφει  η Ευφροσύνη Βλ.Χρυσικού. Φιλόλογος.
Η Μαρία Μπαμπάνη από το γειτονικό χωριό Αγράμπελο στο βιβλίο της << Στον Ίσκιο της βελανιδιάς >> θυμάται και περιγράφει τα Χριστούγεννα  στα παιδικά της χρόνια. Τα Χριστούγεννα  όλων των παιδιών στα χωριά του Ξηρομέρου. Ο ίσκιος  στο δέντρο των Αναμνήσεων κρατάει ακόμα βαθιά στην ψυχή για τα παιδικά μας Χριστούγεννα…. Γειά σου  Μαρία για τις θύμησες  που μας χαρίζεις με τη γραφή σου  για τα ωραία μακρινά Χριστούγεννα στα χρόνια της αθωότητας . Μακρινά αλλά μας έφερες κοντά στα πρώτα βιώματα

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ για τον καινούργιο χρόνο σε μικρούς και μεγάλους





ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 Επιμέλεια κειμένου: Ευφ.Χρυσικού
διαβαστε περισσοτερα

Λαογραφικό Μουσείο Θυρρείου

«ο χώρος που οι μεγάλοι θα αναπολούν με νοσταλγία το παρελθόν, εκεί που οι νέοι θα ανακαλύπτουν με δέος, μέσα από τα διάφορα αντικείμενα, τον τρόπο ζωής και καθημερινής διαβίωσης   των παλαιοτέρων»


Στη Βόνιτσα χθές 28 Δεκεμβρίου 2013, συγκεντρώθηκαν οι φίλοι-μέλη του προς ίδρυση συλλόγου «λαογραφικό μουσείο Θυρρείου». Συζητήθηκαν οι καταστατικές διατάξεις και οι κανόνες λειτουργίας του συλλόγου. Αναπτύχθηκαν προτάσεις και μέσα απο εποικοδομητική συζήτηση, η γέννηση του νέου συλλόγου είναι ένα γεγονός. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, θα εγκριθεί το καταστατικό του νέου συλλόγου και ή  πρώτη συνέλευση  θα πραγματοποιηθεί στο Θύρρειο, όπου και η έδρα του λαογραφικού.

«Ένα λαογραφικό μουσείο δεν είναι χώρος με μόνιμα παγωμένα εκθέματα, που αντιμετωπίζονται από τους επισκέπτες ως αξιοπερίεργα φαινόμενα, πρέπει να είναι ένα οργανικός χώρος, που ζει , που υπάρχει, για να εξωτερικεύει την συλλογική μνήμη και να τροφοδοτεί τους ανθρώπους που θα το επισκέπτονται.»
Η ιδρυτική ομάδα.

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................