ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΗ ΛΕΝΕ ΦΤΩΧΕΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΗ ΛΕΝΕ ΦΤΩΧΕΙΑΠΑΡΑΜΥΘΙ-ΕΜΜΕΤΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗΓ.Χ.ΚΑΤΕΡΙΝΙΠΟΥΛΟΣ 1916-2000

Στη μνήμη του Γιάννη Χ. Κατερινόπουλουεκ Μπαμπίνης Ξηρομέρου,το αφηγήθηκε στον εγγονό του Γιάννη και το κετέγραψε τη δεκαετίατου '90 ο γιος του Δημήτρης.

διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ : Ακολουθία Γ' Χαιρετισμών στον Iερό Nαό ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 05 Απριλίου 2024, Γ' Εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, 
διαβαστε περισσοτερα

Ο Αν Περιφερειάρχης Χ. Μπονάνος στη συζήτηση για την επικαιροποίηση του Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης για τις πυρόπληκτες περιοχές

Ο Αν Περιφερειάρχης Χ. Μπονάνος στη συζήτηση για την επικαιροποίηση του Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης για τις πυρόπληκτες περιοχέςΣτην κοινή συνεδρίαση των δυο μόνιμων επιτροπών Περιφερειών και Προστασίας Περιβάλλοντος, με θέμα την επικαιροποίηση του Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης για τις πυρόπληκτες περιοχές μετείχε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Χαραλαμπος Μπονανος. Στην αίθουσα της Βουλής αναπτύχθηκε από τον Γεν Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ευστάθιο Σταθόπουλο και τον Γενικό Διευθυντή Δασών Ευάγγελο Γκουντουφα το σχέδιο αναδασώσεων 2020 - 2030.
διαβαστε περισσοτερα

Η Ζωή είναι Πικρή - Η Συγκλονιστική Ιστορία του 90χρονου κ. Γρηγόρη(βίντεο)

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Πώς Επέζησα από τον Πόλεμο - Η Συγκλονιστική Ιστορία του κ. Γρηγόρη Στην καρδιά της Ευρυτανίας, στο χωριό του Αγίου Νικολάου, ζει ο κύριος Γρηγόρης, ένας 90χρονος άντρας με μια ιστορία γεμάτη θύμησες από μια εποχή αλλοτινή, γεμάτη στερήσεις και ταλαιπωρία. Μέσα από τα μάτια του, ταξιδεύουμε σε μια εποχή φτώχειας, όπου το φαγητό και τα ρούχα ήταν σπάνια αγαθά. Θυμάται παιδί ακόμα, την άφιξη των Γερμανών στο χωριό, την αναγκαστική εκκένωση και την κρυψώνα στο δάσος, με νυχτερινές μετακινήσεις για να αποφύγουν την σύλληψη. Η σκιά του πολέμου βαραίνει την αφήγηση του κυρίου Γρηγόρη. Θυμάται την άδικη εκτέλεση από τους Γερμανούς 5-6 γερόντων που είχαν παραμείνει στο χωριό, και αργότερα τα δεινά του εμφυλίου πολέμου. Η έλευση του Άρη Βελουχιώτη στο χωριό του για στρατολόγηση, και η ηρωική πράξη του πατέρα του, ο οποίος με το μουλάρι του κουβάλησε πυρομαχικά για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, σκιαγραφούν το πνεύμα της εποχής.
διαβαστε περισσοτερα

Νέοι σηματοδότες σε έξι κόμβους σε Πάτρα, Αγρίνιο, Πύργο και Αμαλιάδα

Νέοι σηματοδότες σε έξι κόμβους σε Πάτρα, Αγρίνιο, Πύργο και Αμαλιάδα
Στην εγκατάσταση έξι νέων  φωτεινών σηματοδοτών για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε αντίστοιχους κόμβους στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.
διαβαστε περισσοτερα

ΚΥΡΙΑΚΗ 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 .Ετήσιο μνημόσυνο για τον Θεόδωρο Κατσίκα

Με τη συμπλήρωση  ενός έτους από το θάνατο του συγχωριανού μας Θεοδώρου Κατσίκα θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέησητην Κυριακή  07 Απριλίου 2024Το μνημόσυνο θα τελεστεί μετά το πέρας της  Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου
Η οικογένεια καλεί όσους επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................