ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ(φωτο-βίντεο)

Με λαμπρότητα  τελέστηκε η Αναστάσιμη  ακολουθίαστον Ιερό Ναό του Αγ.Νικολάου Μπαμπίνης χοροστατούντος του πατρός  Νικοδήμου  και με μεγάλη προσέλευση πιστών για να πάρουν το Άγιο φως και ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης.ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ -ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 
διαβαστε περισσοτερα

Γιάννης Λύτρας -Ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

διαβαστε περισσοτερα

Η ομάδα του Bookbox σας εύχεται Καλό Πάσχα

Η ομάδα του Bookbox σας εύχεται Καλό Πάσχα, με υγεία!Κι εμείς τα ξαναλέμε την Τρίτη 26 Απρίλη!
διαβαστε περισσοτερα

Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου, φίλοι συγχωριανοί.Ενόψη των εορτών του Πάσχα και του Αγίου Γεωργίου, έγινε μια προσπάθεια, για τον καθαρισμό του μοναστηριού. Θα γίνει λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Πόρτας Μπαμπίνης, η οποία δεν έγινε εδώ και δύο χρόνια. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Μπαμπίνης σε συννενόηση με τον Δήμο Αστακού και τον πρεσβύτερο Δαυίδ, του Αγίου Νικολάου Αστακού, συνεργάστηκαν ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.Θα τελεσθεί η Ακολουθία της Αρτοκλασίας από τον Πατέρα Νικόδημο, στις 10:00 π.μ. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σύλλογος θα προσφέρει γλυκά και τοπικά εδέσματα.Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν.Σας ευχόμαστε Κάλη Ανάσταση.Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ .Κοκορέτσι στη σούφλα για το Πάσχα - όλη η διαδικασία βήμα βήμα. βίντεο

Το κοκορέτσι συνοδεύει πάντα το αρνί του Πάσχα και συνήθως σερβίρεται ως ορεκτικό, κομμένο σε φέτες. Το κοκορέτσι κι η γαρδούμπα ήταν γεύση γνωστή από την αρχαιότητα και τα χρόνια του Ομήρου. Οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν από τότε το σημερινό κοκορέτσι και το ονομάτιζαν "πλεκτή" λόγω της πλέξης που έχει ολόγυρά του. Υπάρχουν πολλοί τρόποι παρασκευής του κοκορετσιού. Στον Εμπεσό του ορεινού Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, μας υποδέχεται ο Παύλος, λάτρης του καλού φαγητού, και μας περιγράφει πώς φτιάχνει εκείνος για την οικογένειά του και τους φίλους του, το κλασικό κοκορέτσι της Λαμπρής.Καλό Πάσχα με υγεία! Greek Village Life
διαβαστε περισσοτερα

Πάσχα στο χωριό της Μπαμπίνης !! Γνωρίστε το χωριό μας !!!

Μπαμπίνη είναι χωριό στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, και εμφανίζεται για πρώτη φορά σε γραπτή αναφορά το 1521. Είναι χτισμένοαμφιθεατρικά στους πρόποδες του λόφου Παναγούλα σε υψόμετρο 230. Το χωριό απέχει από το Αγρίνιο περίπου 34 χλμ και 11 από την Ιόνια Οδό (κόμβος Κουβαράς). Στη θέση του σημερινού χωριού ήταν τα σπίτια του προεστού Πέτρου Μπαμπινιώτη και το χωριό δημιουργήθηκε εκεί σταδιακά από κατοίκους των γύρω οικισμών μετά την Απελευθέρωση. Βόρεια του χωριού βρίσκεται η ιστορική Μονή Αγίου Γεωργίου Μπαμπίνης ή Πόρτας και τα ερείπια της αρχαίας πόλης Φοιτίες. Ως κοινότητα αναγνωρίστηκε το 1912 με την απόσπαση του οικισμού από το δήμο Εχίνου και τον ορισμό του ως έδρα της κοινότητας. Σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης, αποτελεί τη τοπική κοινότητα Μπαμπίνης που υπάγεται στον Δήμο Ξηρομέρου. Στην απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 413 κατοίκους.Σταμουλακάτου Κωνσταντίναenmpampini.
διαβαστε περισσοτερα
Ορισμός δύο άμισθων Αντιδημάρχων.

Ορισμός δύο άμισθων Αντιδημάρχων.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Τροποποίηση – συμπλήρωση της αριθ. 144/2022 Αποφάσεως / Ορισμός Αντιδημάρχων και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων. Επισυνάπτεται η απόφαση Δημάρχου 37/2022: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΘ 144 2021 ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ.pdf161 kB
διαβαστε περισσοτερα

Ζητούνται για εργασία στο καινούριο παραθαλάσσιο Ξενοδοχείο 4 αστέρων (θέση Παλιομάγαζα), για καλοκαιρινή σαιζόν.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Τα χρόνια μας πολλά στην οικογένεια Καρκάση. Οι συμπατριώτες μας που επένδυσαν και επενδύουν στον τουριστικό Μύτικα, στη τουριστική Δ.Ε. Αλυζίας και στον τουριστικό Δήμο Ξηρομέρου. Αυτό είναι το μέλλον της περιοχής μας. Ελένη, κύριε Χρήστο και Αλέξανδρε, Χρόνια Πολλά, υγεία και Χριστός Ανέστη. Κάθε επιτυχία στην μεγάλη επένδυση σας στον κοινό μας τόπο που αγαπάμε, και όλοι θέλουμε να τον δούμε να αναπτύσσετε τουριστικά τα επόμενα χρόνια.
----------------------------
ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4 ΑΣΤΕΡΩΝ (ΘΕΣΗ ΠΑΛΙΟΜΑΓΑΖΑ) ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΣΕΙΣ: Σερβιτόρες, απαραίτητη γνώση Αγγλικής γλώσσας.Barmaid/Barman για το Pool Bar, απαραίτητη γνώση Αγγλικής γλώσσας.Μάγειρας/Μαγείρισσα για παρασκευή σνακ/ελαφριά γεύματα, επιθυμητή γνώση Αγγλικής γλώσσας.Καμαριέρες.
Αποστολή βιογραφικών στο: ekarkasi@yahoo.gr Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 6948 800531 - Καρκάση Ελένη.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές του ΜΑΚΕ ΑΡΤ

Υγεία και Ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Καλή Ανάσταση από την ομάδα του ΜΑΚΕ ΑΡΤ
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές .Ανθοπωλείο Δήμητρα Πιστόγια

διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΣΧΑΛΙΝΈΣ ΕΥΧΈΣ. Φαρμακείο Μάνιας Αθανασιάδου

Το φαρμακείο "Αθανασιάδου Μαγδαληνή" αυτές τις άγιες μέρες εφημερεύει..Σας ευχόμαστε χρόνια πολλά με υγεία και ειρήνη! Χριστός Ανέστη!
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ

Επιτάφιος Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Παπαδάτου Ξηρομέρου. Περιφορά Επιταφίου.Με ευλάβεια και κατάνυξη έγινε χθες Μεγάλη Παρασκευή η ακολουθία και στη συνέχεια η περιφορά του επιτάφιου στους δρόμους του χωριού, κατά τη διάρκειατης οποίας ψάλλονται τα λεγόμενα εγκώμια, μικρά τροπάρια. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι «Η ζωή εν τάφω….¨»,  «Το Αξιον εστί μεγαλύνειν…..», το «Αι γενεαίπάσαι……» και το «Ω γλυκύ μου Έαρ….»
διαβαστε περισσοτερα

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ :Τα Χαλκούνια στο Αγρίνιο.Υπερθέαμα και φέτος.(video)

Τα Χαλκούνια είναι τοπικό έθιμο, ένα δρώμενο που λάμβανε χώρα παλαιότερα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και συνεχίζεται σήμερα στο Αγρίνιο. Λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. Έχει τις ρίζες του στην εποχή της Τουρκοκρατίας και είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα πασχαλινά έθιμα της Ελλάδας. Το έθιμο λαμβάνει χώρα στην πλατεία Δημοκρατίας μετά την περιφορά των Επιταφίων.Greek Village Life
διαβαστε περισσοτερα

ΝΙΚΟΣ ΖΩΓΑΣ.Ευχές για Καλή Ανάσταση!

διαβαστε περισσοτερα

Πασχαλινές ευχές από τη συντακτική ομάδα του blog Μπαμπίνη ΙΝ

διαβαστε περισσοτερα

«Η ζωή εν τάφω…»: Με κατάνυξη ο επιτάφιος στην Μπαμπίνη(φωτο)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, οι πιστοί στην Μπαμπίνη Ξηρομέρου, παρακολούθησαν στον πολιούχο του χωριού τον Άγιο Νικόλαο, την τελετή της Αποκαθήλωσης και αργότερα το βράδυ, την περιφορά του Επιταφίου, χοροστατούντος  του πατρός Νικοδήμου …       Κάτοικοι του χωριού μας ακολούθησαν την περιφορά του Επιταφίου ψάλλοντας τα εγκώμια, Η ζωή εν τάφω, Άξιον έστι, Αι γενεαί πάσαι, κρατώντας αναμμένες λαμπάδες στα χέρια και ακολουθώντας την πομπή που σχηματίζεται από τα Εξαπτέρυγα, τον Σταυρό και τον Επιτάφιο.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από τη Συντακτική Ομάδα του blog " Ακαρνανικά

Ευχόμαστε το Άγιο Φως της Αναστάσεως να φωτίσει το δρόμο σας και να σας οδηγήσει στην απόλυτη αλήθεια !!!H Συντακτική Ομάδα
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................