Μίλτος Ζαμπάρας: Πράσινη ανάπτυξη για την Κοινωνία και όχι για τα λόμπι

Μίλτος Ζαμπάρας: Πράσινη ανάπτυξη για την Κοινωνία και όχι για τα λόμπιΔιακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τις Αστικές Πολιτικές στην Ε.Ε. πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Βελγικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Μίλτο Ζαμπάρα,  Χρήστο Μπουκώρο, Φωτεινή Αραμπατζή και  Ιλχάν Αχμέτ.
διαβαστε περισσοτερα

Το νέα Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Ξηρομέρου. Μπαμπούρης Κων/νος και Μητσάνη Ιωάννα στις θέσεις των Προέδρων, σε Α/θμια και Β/θμια αντίστοιχα.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου που έγινε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, με βάση την κείμενη νομοθεσία, ορίστηκαν τα Δ.Σ των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Ξηρομέρου, των οποίων η θητεία λήγει στις 29.6.2024. Τα επίσημα έγγραφα των σχετικών αποφάσεων σήμερα ανέβηκαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και τα εντοπίσαμε.
Έτσι έχουμε:
Το 7μελές Δ.Σ της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξηρομέρου. Πρόεδρος: Μπαμπούρης Κων/νος (δημοτικός σύμβουλος συμπολίτευσης) Αντιπρόεδρος: Μητσάνη Ιωάννα (δημοτική σύμβουλος συμπολίτευσης)
Τακτικά μέλη: 1. Δουρούκη Μαρία (πολίτης προτεινόμενη από αντιπολίτευση) 2. Πότσιος Δημήτριος, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Φυτειών 3. Καϋμενάκης Σπυρίδων, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Αστακού 4. Κουμέλη Αλεξάνδρα, Νηπιαγωγός Καραϊσκάκη 5. Σκανδάλου Κυριακή, εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων του Δημοτικού Σχολείου Αστακού
Αναπληρωματικά μέλη: 1. Πολύζος Βασίλειος (δημοτικός σύμβουλος συμπολίτευσης) 2. Τσόμπου-Παύλου Άρτεμις (δημοτική σύμβουλος συμπολίτευσης) 3. Τσάκνα Μαρία (πολίτ…
διαβαστε περισσοτερα

Αντίθετο το Περιφερειακό Συμβούλιο σε κατάργηση ή συγχώνευση οποιουδήποτε υφιστάμενου δικαστικού σχηματισμού στη Δυτική Ελλάδα

Αντίθετο το Περιφερειακό Συμβούλιο σε κατάργηση ή συγχώνευση οποιουδήποτε υφιστάμενου δικαστικού σχηματισμού στη Δυτική Ελλάδα
Την αντίθεσή του στην κατάργηση ή συγχώνευση οποιουδήποτε υφιστάμενου σήμερα δικαστικού σχηματισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκφράζει το Περιφερειακό Συμβούλιο, με ψήφισμα που εξέδωσε κατά πλειοψηφία, κατά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 με  θέμα τον δικαστικό χάρτη της χώρας.  Με βάση τα δεδομένα που ως σήμερα  έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το Σώμα εκτίμησε ότι  ο επιχειρούμενος σχεδιασμός θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της Δικαιοσύνης ως κοινωνικού αγαθού.Ειδικότερα, το  Περιφερειακό Συμβούλιο στο ψήφισμά του:
διαβαστε περισσοτερα

Δράσεις οδικής ασφάλειας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς»

Δράσεις οδικής ασφάλειας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς»Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης ΠΔΕ Χαράλαμπος Μπονάνος συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 με εκπροσώπους του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και συγκεκριμένα με την πρόεδρο Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, και την υπεύθυνη Ποιότητας Μαρία Νιωτάκη.Κατά τη συνάντηση , ο κ. Μπονάνος εξέφρασε την βούληση της Περιφέρειας για συμμετοχή και συνεργασία στις δράσεις που προγραμματίζει το Ινστιτούτο για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.Συγκεκριμένα με αφορμή την έναρξη της Καρναβαλικής Περιόδου θα υλοποιηθεί για δεύτερη φορά φέτος η  εκστρατεία ενημέρωσης με θέμα «ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ! Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί » προωθώντας τηλεοπτικό σποτ , ραδιοφωνικό σποτ , εκστρατεία στα κοινωνικά δίκτυα καθώς, και δημιουργία αφίσας που θα τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης.
διαβαστε περισσοτερα

Η NEUROPUBLIC σας προσκαλεί στην Agrotica 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ 30ή AGROTICAΗ NEUROPUBLIC συμμετέχει στην 30ή Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Agroticaκαι σας δίνει ραντεβού στο Περίπτερο 2 (όροφος), Stand 28, μεταξύ 1-4 Φεβρουαρίου 2024.Δείτε από κοντά το καινοτόμο, ολοκληρωμένο σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense και ανακαλύψτε τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες της εταιρείας, που λύνουν τα χέρια των παραγωγών και τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τους κινδύνους και να διαχειριστούν πιο ουσιαστικά την εκμετάλλευσή τους.Σας περιμένουμε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO της Θεσσαλονίκης για να ενημερωθείτε για όλες τις λύσεις της NEUROPUBLIC σχετικά με το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα. Βρείτε εδώ την ηλεκτρονική φόρμα δωρεάν εγγραφής επισκεπτών για να παραλάβετε την κάρτα εισόδου σας στην Έκθεση.



διαβαστε περισσοτερα

Ευρεία σύσκεψη από την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής πολιτικής και οικογένειας για την έγκαιρη έκδοση αδειών λειτουργίας των κατασκηνώσεων περιόδου 2024

Ευρεία σύσκεψη από την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής πολιτικής και οικογένειας για την έγκαιρη έκδοση αδειών λειτουργίας των κατασκηνώσεων περιόδου 2024Στις 23 Ιανουαρίου 2024 με την συμμετοχή υπαλλήλων  των Διευθύνσεων Κοινωνικής Μέριμνας - Δημόσιας Υγείας, πραγματοποιήθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας, Γεωργίας Ντάτσικα ευρεία σύσκεψη και με την συμμετοχή των φορέων των κατασκηνώσεων,  για την διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών, προκειμένου να αδειοδοτηθούν την τρέχουσα κατασκηνωτική περίοδο. Οι φορείς των κατασκηνώσεων υποχρεούνται μέχρι 16 Απριλίου 2024, να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά: •Έγκριση περιβαλλοντικών  όρων •Υπεύθυνη δήλωση περί στελεχών και προσωπικού •Πίνακα σχετικά με τις κατασκηνωτικές περιόδους και αριθμό παιδιών •Ημερομηνία έναρξης και λήξης λειτουργίας κατασκηνωτικής περιόδου•Άδεια εγκατάστασης του Ν. 4280/2014•Σχέδιο πρότασης.
διαβαστε περισσοτερα

Ο Φ. Ζαΐμης παρέδωσε στον Π. Παπαδόπουλο το χαρτοφυλάκιο της Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας

To χαρτοφυλάκιο της επιχειρηματικότητας, έρευνας και καινοτομίας που διαχειρίστηκε την προηγούμενη τετραετία με επιτυχία παρέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Φωκίων Ζαΐμης στον Αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Παπαδόπουλο. 


Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, όπως και το προηγούμενο διάστημα, έτσι και κατόπιν των νέων θέσεων δεσμεύθηκε ότι θα έχει αγαστή συνεργασία με τον κ. Παπαδόπουλο για να συνεχιστεί το έργο που ξεκίνησε και να πολλαπλασιαστεί από έναν άξιο και ικανό συνάδελφο όπως τόνισε. «Ξεκίνησα το 2019, με πάρα πολλά προβλήματα, δεδομένου ότι κλήθηκα να αντιμετωπίσω  υπανάπτυξη,  υψηλή ανεργία, χαμηλή απορροφητικότητα, και έλλειψη στρατηγικής. Μετά από τέσσερα χρόνια καταφέραμε με την ομάδα μου και με τη βοήθεια του Περιφερειάρχη να ανεβάσουμε τη Δυτική Ελλάδα πιο ψηλά σε εθνικό και διεθνές επίπεδο», τόνισε ο κ. Ζαΐμης υπογραμμίζοντας ότι χαίρεται που διάδοχός του είναι ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης με ικανότητες και όραμα. Ο κ. Ζαΐμης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άψογη συνεργασία που είχε …
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................