ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ: Γράφει ο Γιάννης Γερογιάννης

Το δάσος είναι κατά τι αρχαιότερο από εκείνο της Λέσβου. Είναι ηλικίας 25.000.000 χρόνων, καθαρά τροπικό και εκεί οι έρευνες είναι πολύ περιορισμένες. Το δάσος της Θράκης εμείς δεν το ξέρουμε, αλλά οι ξένοι συλλέκτες μεταφέρουν τόνους στο εξωτερικό. Τώρα τελευταία σε μια έκθεση απολιθωμάτων στη Γερμανία, τα βάφτιζαν "Τουρκικά", αλλά τα αναγνωρίστηκε, και διαπιστώθηκε πως ήταν από το "απολιθωμένο δάσος του ‘Εβρου" Τεμάχια από τα απολιθωμένα ευρήματα βρίσκονται στο προαύλιο του κέντρου Οικοτεχνίας – Χειροτεχνίας Φυλακτού και στο πάρκο του χωριού, ενώ έξω από το χωριό βρίσκεται ο κορμός απολιθωμένης βελανιδιάς μήκους 22 μέτρων και διαμέτρου 1,5 μέτρου. Μικρό εκθετήριο με δείγματα απολιθωμένων ευρημάτων της ευρύτερης περιοχής, λειτουργεί στο Τουριστικό Κέντρο Τυχερού στην είσοδο του χωριού, δίπλα στη λίμνη.
ΠΗΓΗ:facebook Giannis Gerogiannis
διαβαστε περισσοτερα

1ο Συνέδριο Ιστορίας του Ξηρομέρου - «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821: Ο ΤΟΠΟΣ, Ο ΧΡΟΝΟΣ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ».

ΠΗΓΗ: https://www.dimosxiromerou.gr/nea

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 200 ΕΤΩΝΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 1ο Συνέδριο Ιστορίας του Ξηρομέρου «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821: Ο ΤΟΠΟΣ, Ο ΧΡΟΝΟΣ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» Αστακός, 6-7 Αυγούστου 2021 Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχείου Ξηρομέρου Αστακός, 09/07/2021 Αγαπητοί/-ές σύνεδροι, Σας κοινοποιούμε το πρόγραμμα του συνεδρίου «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821: Ο ΤΟΠΟΣ, Ο ΧΡΟΝΟΣ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» καθώς και σχετικές επισημάνσεις ως προς τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύσουν για τη δια ζώσης πραγματοποίησή του εντός και εκτός του συνεδριακού κέντρου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 – 1η συνεδρία. Συντονιστής: Σόμπολος Πάνος - Προεδρείο: Δημητρούκας Ιωάννης, Αγγέλη Μαρία. 19:00-19:15 Κήρυξη έναρξης του συνεδρίου. Χαιρετισμοί. Μήνυμα Καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη. 19:15-19:35 Εισαγωγική ομιλία: Μπαρμπαρούσης Γεώργιος, Δρ. Φιλοσοφίας, Διδάσκων Τμ. Φιλοσοφίας Ε.Κ.Π.Α. «Ο χαρακτήρας της Επανάστασης του 1821». 1η Θεματική Κατηγορία: Το προεπαναστατικό Ξηρόμερο. 19:35-…
διαβαστε περισσοτερα

Ο.Π.ΣΥ.Ξ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ

διαβαστε περισσοτερα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Ημερομηνία 7/7/2021ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Καλούμε όλους τους φορείς και τους κατοίκους του Δήμου Ξηρομέρου σε συγκέντρωση που θα γίνει στον προαύλιο χώρο του παιδικού σταθμού Αστακού, τηρώντας όλα τα μέτρα για τον covid – 19, την Κυριακή 11 Ιουλίου στις 8:30 το βράδυ. Θα γίνει ενημέρωση για το μεγάλο πρόβλημα του επικείμενου κλεισίματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Αστακό. Θα ακολουθήσει συζήτηση πάνω στο θέμα του συντονισμού των περαιτέρω ενεργειών μας.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................