Ευχές του του Συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας ''ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ''

Το Δ/Σ του Συλλόγου  Ποντίων Μπαμπαλιού  Αιτωλοακαρνανίας ''ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ'' σας εύχεται  ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ ΘΥΜΙΣΕΣ.... ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 1941 ....Γράφει ο Αλέξανδρος Κυριαζής

Στην  ενδοχώρα  της   επαρχίας  Ξηρομέρου  ,άρχισε  να σφίγγει ο  κατοχικός  κλοιός  για  πρώτη  φορά  τον  μήνα  Νοέμβριο   του  1941 με  την παραμονή  των  Ιταλικών  στρατευμάτων στο  χωριό  μας  επί  τριήμερο  συγκεντρώνοντας  τον πολεμικό  και κυνηγετικό  οπλισμό  του  χωριού . Με  την αναχώρησή  τους όμως, μας  άφησαν  να « εμπεδώσουμε» τις στρατιωτικές  τους  οδηγίες   σχετικά  με  τις  μετακινήσεις  μας, όχι μόνο  προς  τα  αστικά  κέντρα,  αλλά  και στα  γύρω  χωριά, σαν  πρώτο  μέτρο  υπακοής.  Σύμμαχος  στη  σκλαβιά  μας  και η  παγωμένη φθινοπωρινή   φύση που   βάλθηκαν   να  μας ξεπαστρέψουν φέτος ,  φώναζαν χουχουλιαστά  κάτω  από  τις  κάπες  τους  οι  γέροντες με  τη  χαμηλή  φωνή , όση  τους  είχε  απομείνει  από  τις   κακουχίες  εκείνου  του  Φθινοπώρου  του  1941.
διαβαστε περισσοτερα

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης, για σημαντικά θέματα αξιοποίησης διαθέσιμων χρηματοδοτήσεων.

ΠΗΓΗ: Σελίδα Facebook ΔημάρχουΞηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη. Με τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).Στην συζήτησή μας έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων και συγκεκριμένα του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης .
διαβαστε περισσοτερα

ΦΥΤΕΙΕΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για καλές γιορτές του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Αστακού

διαβαστε περισσοτερα

Το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Αστακού σας εύχεται καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία.

Το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Αστακού σας εύχεται καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία.
Στις 15 Δεκεμβρίου φωταγωγήσαμε το δέντρο της πόλης μας, με την συμμετοχή του κόσμου, της δημοτικής αρχής, μεταδώσαμε το μήνυμα των Χριστουγέννων, την αγάπη και τη ζεστασιά.Οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν, τραγούδησαν και πήραν τα δώρα τους.Σας ευχαριστούμε που τιμήσατε με την παρουσία σας την εκδήλωση, καθώς και το Δήμαρχο και τον {ρόεδρο της ΚΕΔΗΞ που συνέβαλαν στην δημιουργία της εκδήλωσης.Να ευχηθούμε σε όλους σας, αλλά και στον καθένα προσωπικά, καλά Χριστούγεννα και εύχομαι το φως των Χριστουγέννων να πλημμυρίσει τις ψυχές σας.Εύχομαστε επίσης καλή και ευλογημένη νέα χρονιά, με δημιουργία και πρόοδο.
διαβαστε περισσοτερα

Πρόεδρος Κοινότητας Αστακού: Καλή και δημιουργική θητεία.

Πρόεδρος Κοινότητας Αστακού: Καλή και δημιουργική θητεία.
Της Αρετής Γριτσίπη.Προέδρου Κοινότητας Αστακού.
Ορκωμοσία Δημάρχου και νέας Δημοτικής αρχής. Δώσαμε όρκο και πίστη για μια νέα δημιουργική θητεία με την καθοδήγηση του Δημάρχου μας και με την δέσμευση ότι θα εργαστούμε και θα συνεργαστούμε για μια ανθρώπινη και βιώσιμη πόλη. Ο Αστακό μας θα έχει ένα μέλλον καλύτερο για τους δημότες του, τα παιδιά μας τους επισκέπτες μας.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Αστακός, 22/12/2023Αριθ. πρωτ.: 15926 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ H ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Καλεί σε Τακτική Μεικτή (δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη) Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 27 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 07:30 μ.μ, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν.5043/2023 (Α΄91) του ΥΠ.ΕΣ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:
διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (ΟΠΣΥΞ)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2024
Με υγεία, αγάπη, αλληλεγγύη και ειρήνη. 
Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (ΟΠΣΥΞ) 
Το Κεντρικό Συμβούλιο
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................