Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ επανεξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου εν Αθήναις ΣΤΑΝΙΑΤΩΝ -Δείτε το Νέο Δ.Σ.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του του Συλλόγου εν Αθήναις Στανιατών, που αναδείχτηκε κατά τις εκλογές της Κυριακής 26 Νοεμβριου 2017.  Πρόεδρος επανεξελέγη παμψηφεί ο δραστήριος Σπύρος Καραδήμας,ενώ η κατανομή των θέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου ομόφωνα, έχει ως εξής:
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ :Η ιστορία της γιαγιάς μου !

foto: mpampini IN
Μια συγκινητική διήγηση του Δημήτρη Σαλαγιάννη Mαθητή του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου Κοσμάς ο Αιτωλός για τη γιαγιά του Σωτηρία Μασαλή-Ρηγάλου

Η γιαγιά μου έφυγε από τη ζωή το 2008.Λεγόταν Σωτηρία Μασαλή -Ρηγάλου. Καταγόταν από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου. Όταν έγινε είκοσι ενός χρόνων αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Της έκανε πρόσκληση ο αδερφός της ο Θανάσης γιατί μόνο έτσι να πάει ως μετανάστρια στη Γερμανία. Έφυγε οικειοθελώς γιατί τα οικονομικά της οικογένειας ήταν πολύ άσχημα. 

διαβαστε περισσοτερα

ΚΟΜΜΑΤΙΚΉ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΚΕ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΒΙΟΡΕΥΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ (ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΓΟΥΡΓΟΥΒΛΗ», ΔΕ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΦΡΑΞΟΥΛΙ», ΔΚ ΚΑΤΟΥΝΑΣ). ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00 ΣΤΗ ΓΟΥΡΓΟΥΒΛΗ

ΚΟΜΜΑΤΙΚΉ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΒΙΟΡΕΥΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ (ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΓΟΥΡΓΟΥΒΛΗ», ΔΕ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΦΡΑΞΟΥΛΙ», ΔΚ ΚΑΤΟΥΝΑΣ). ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00 ΣΤΗ ΓΟΥΡΓΟΥΒΛΗ
Η Κομματική Οργάνωση Ακτίου – Βόνιτσαςκαταδικάζει την καταστροφή του περιβάλλοντος, την αλλαγή χρήσης γης για την κερδοφορία των εταιρειών λέγοντας «όχι» στην εγκατάσταση σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα και βιοαέριο στη δήμο μας και καλώντας τον λαό της περιοχής σε αγωνιστική επαγρύπνηση.
διαβαστε περισσοτερα

Σαν σήμερα 26 Νοεμβρίου 1940 έπεσε ηρωικά μαχόμενος ο συγχωριανός μας Σταύρος Σταμουλακάτος

Σταμουλακάτος Σταύρος: Στρατιώτης πρώτος νεκρός της Μπαμπίνης έπεσε  στις 26-11-1940. Συμπολεμιστές του και άλλοι Μπαμπινιώτες. 

διαβαστε περισσοτερα

Τα πιστρόφια:Γράφει ο Χρήστος Τούμπουρος*

(Το λαογραφικό Σημείωμα της εβδομάδας) 

Τα πιστρόφια στην ουσία ήταν το πρώτο επίσημο τραπέζι των νεόνυμφων, των συγγενών και των φίλων τού γαμπρού στο σπίτι της νύφης μετά τον γάμο. Ήταν, ας πούμε, και μια ευκαιρία για να γνωριστούν καλύτερα τα συμπεθέρια. Σηματοδοτούσαν στην ουσία το τέλος της γαμήλιας τελετής. Μετά τα πιστρόφια, τέλος οι απαιτήσεις, τέλος και οι εντολές… Εδώ ακριβώς ίσχυε η ρήση «κατούρ’σε η νύφ’ σχόλασε ο γάμος.» Τα είπαμε; Έγιναν και τα πιστρόφια, ο καθένας στο σπίτι του. Τα πιστρόφια ή αντίχαρα ή γυρίσματα ή αντίγαμος (κάθε τόπος κι η ονομασία του) είναι το πρώτο μετά τον γάμο τραπέζι που προσφέρουν τα γονικά της νύφης, σπίτι τους, στο συγγενολόι του γαμπρού.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................