ΦΥΤΕΙΕΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Ο ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ Παρουσίασε τα πλάνα για την εξέλιξη & προοπτική του αρδευτικού δικτύου των ΤΟΕΒ Οζερού, Φυτειών &Κατούνας.

Αναφέρει σχετικά στην προσωπική του ιστοσελίδα facebookΧθες, στις #Φυτείες#Ξηρομέρου, παρουσίασα τα πλάνα μου για την εξέλιξη & προοπτική του αρδευτικού δικτύου των ΤΟΕΒ #Οζερού, Φυτειών & #Κατούνας.
διαβαστε περισσοτερα

Στο ΞΗΡΟΜΕΡΟ κρατάμε ζωντανή τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.... ΤΙΜΟΛΕΩΝ (ΤΙΜΟΣ)ΝΤΕΜΟΣ (Δείτε βίντεο)

Γνωρίζουμε ότι ένας πολιτισμός δεν χάνεται αν οι άνθρωποι κρατούν τα στοιχεία της πολιτισμικής του ταυτότητας, αν μπορούν να τα διαδώσουν και να τα μεταδώσουν, αν μπορούν να τηρούν τις παραδόσεις.Είναι επιτακτική ανάγκη στην κοινωνία της παγκοσμιοποίησης να γνωρίσουμε και να διατηρήσουμε την παράδοσή μας Τα τελευταία χρόνια πολλοί νέοι ενδιαφέρονται για την παράδοση, μαθαίνουν παραδοσιακά όργανα και τη παραδοσιακή μουσική
διαβαστε περισσοτερα

Μεγάλο γλέντι του Συλλόγου Μπαμπινιωτών ...(Φωτο)

Σε ένα όμορφο περιβάλλον πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός και η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Μπαμπινιωτών Ξηρομέρου«Χριστόδουλος Παμπλέκης», χθες Παρασκευή  17/02/2023 στη μουσική ταβέρνα «ΝΤΟ ΜΙΝΟΡΕ» στον Άγιο Δημήτριο. Οι Μπαμπινιώτες και οι φίλοι τους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα  του Συλλόγου, γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο του κέντρου....... και γλέντησαν ως της πρωινές ώρες .Η εκδήλωση άρχισε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που ευλόγησε ο πάτερ Βασίλειος Πόπης πρωθιερέας στον Άγιο Σπυρίδωνα Πειραιά .Στην συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Μπενέκος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και ευχήθηκε υγεία και δημιουργία για το νέο έτος. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την νεολαία η οποία με την παρουσία και συμμετοχή της σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος , αποτελεί την ελπίδα για τη συνέχιση της πολιτιστικής προσπάθειας του Συλλόγου.Την εκδήλωση χαιρέτησε  ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης ΤριανταφυλλάκηςΕπίσης χαιρετισμό…
διαβαστε περισσοτερα

Χωριάτικη λαχανόπιτα στη γάστρα(βίντεο)

Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στην ορεινή Ελλάδα, βρεθήκαμε στην Ιστορική Βράχα Ευρυτανίας, όπου η κα Σοφία μας περιμένει με χαρά στο σπιτικό της, για να μας πει ιστορίες και να μας φτιάξει χειμωνιάτικη λαχανόπιτα στη γάστρα, όπως την παλιά εποχή... Κλαρίνο: Γιώργος Παπούλιας - Δημήτρης Ξαξίρης.
Βίντεο-Greek Village Life
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................