Συνάντηση Δ.Στρατούλη με Σύλλογο Διαβητικών Αθήνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟ Δημήτρης Στρατούλης, Γραμματέας ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, συναντήθηκε με την πρόεδρο του Συλλόγου Διαβητικών ΑθήναςΣυμέλα Παπαδοπούλου, μέλη του Δ.Σ. και την πρόεδρο της Ε.Ε. Ελένη Μπαρμπαλιά στην εκδήλωση, που διοργάνωσε ο σύλλογος με την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη, όπου τους δήλωσε πλήρη στήριξη στα αιτήματά τους για αποτελεσματική εκπαίδευση των συνανθρώπων μας με διαβήτη, αναβάθμιση των δικαιωμάτων, τους ενίσχυση των σχετικών δημόσιων δομών του ΕΣΥ και καθολική και δωρεάν πρόσβασή τους σε αυτές.Το Γραφείο Τύπου 14.11.2022
διαβαστε περισσοτερα

Ο τελευταίος υλοτόμος με μουλάρια στα ελατοδάση της Ευρυτανίας(Βίντεο)

Ένα από τα πιο παραδοσιακά επαγγέλματα που είναι προς εξαφάνιση καθώς οι νέοι πλέον δεν έχουν διάθεση να το ακολουθήσουν, διότι είναι επικίνδυνο και κουραστικό, είναι το επάγγελμα του υλοτόμου. Στη σημερινή εποχή, οι δασικές υπηρεσίες φροντίζουν για την ανανέωση και καθαριότητα στα δάση, αναθέτοντας τη δύσκολη και απαραίτητη δουλειά, στους υλοτόμους.
διαβαστε περισσοτερα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (Βίντεο)

Την αγωνία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου μετέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης, ζητώντας να προχωρήσουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών.
διαβαστε περισσοτερα

Θ. Βασιλόπουλος: “Η λέξη κλειδί για να πετύχουμε είναι συνεργασία”

Με δικό της περίπτερο συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην τριπλή συνδυαστική έκθεση «Meat&GrillDays – Dairy Expo – Frozen Food 2022», όπου έλαβαν μέρος επιχειρήσεις και από τρεις Περιφερειακές Ενότητες στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, το τριήμερο 12 – 14 Νοεμβρίου 2022 στην Αθήνα.  Επαγγελματίες  εκθέτες και  επισκέπτες από όλη την Ελλάδα  ενημερώθηκαν  στο περίπτερο της Περιφέρειας για τα εκθέματα των παραγωγών και των επιχειρήσεων και από τρία Επιμελητήρια Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.  Η  έκθεση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη  των επαγγελματικών φορέων του κρέατος, του γάλακτος και της αγροδιατροφής, ενώ τελέστηκε  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με δράσεις  όπως σεμινάρια και  ημερίδες.
διαβαστε περισσοτερα

Στην Πάτρα η συνάντηση εταίρων του στρατηγικού έργου InterregTheRout_Net για την αξιοποίηση φυσικών και πολιτιστικών πόρων

Συνάντηση εταίρων του στρατηγικού έργου InterregTheRout_Net θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2022 στην Πάτρα και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ τη δεύτερη ημέρα, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν μεταξύ άλλων και το Αίγιο.
διαβαστε περισσοτερα

Με επιτυχία η εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης της Σοφίας Βόικου, στο Μεσολόγγι, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, σε συνεργασία με την Ομάδα Φιλαναγνωσίας του 2ου Γενικού Λυκείου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πραγματοποίησαν στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης των καλλιτεχνικών δημιουργών και της καλλιέργειας του πολιτισμού στις εκπαιδευτικές μονάδες «co-creators» - «Συν-δημιουργία»  τη βιβλιοπαρουσίαση της Σοφίας Βόικου με τίτλο «Νυφικό από πορφύρα»  που πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 12 Νοεμβρίου του 2022 στο Κτίριο Χρυσόγελου, Ιερά Πόλις Μεσολογγίου.
διαβαστε περισσοτερα

Γιάννης Τριανταφυλλάκης.«Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων Δήμου Ξηρομέρου»

Πηγή Facebook. Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη «Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων Δήμου Ξηρομέρου», προϋπολογισμού 166.416,32 €Ο διαγωνισμός εξελίσσεται (ανακηρύχτηκε προσωρινός ανάδοχος με το 1ο πρακτικό της δημοπρασίας).
διαβαστε περισσοτερα

Πρωτιά Θανάση Παπαθανάση στις εκλογές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας

Πρωτιά του Θανάση Παπαθανάση Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στις Αρχαιρεσίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας.
διαβαστε περισσοτερα

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea. Ημερομηνία 14.11.2022ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για αλλαγές στον Δήμο Ξηρομέρου σε όλα τα επίπεδα, πιστή στις προγραμματικές της διακηρύξεις, στα πλαίσια της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρους ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου, θα μεταδώσει ζωντανά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου, στις 07:00 μ.μ., το οποίο θα γίνει δια ζώσης. Η Δημοτική Αρχή από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε, φρόντισε, για πρώτη φορά τα ηχητικά πρακτικά να ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται για τις συζητήσεις, τις θέσεις των παρατάξεων - δημοτικών συμβούλων και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και από τον Δεκέμβριο του 2020, ξεκίνησε πάλι για πρώτη φορά τις ζωντανές μεταδόσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που γίνονται με τηλεδιάσκεψη.
διαβαστε περισσοτερα

Το μάζεμα της ελιάς στο Ξηρόμερο. Γράφει ο Παναγιώτης Χολής.

Πατρίδα μου τα λιοτρίβια σου, δουλεύουν νύχτα μέρα με του λαδιού τη μυρωδιά γεμίζουν τον αέρα. Κι ειν' οι ελιές, πατρίδα μου ακούραστες γριούλες με τον καρπό τους τρέφουνε παιδάκια και μανούλες. Κι ειν' οι ελιές, πατρίδα μου δένδρα ευλογημένα που στέκονται στον άνεμο με τα κλαδιά απλωμένα» ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΕΜΗΣΤο μάζεμα της ελιάς στο Ξηρόμερο   Καλύτερη αποτύπωση, για την αξία της ελιάς και του λαδιού ,από αυτή που κάνει ο ποιητής μας δεν υπάρχει. Με λίγες λέξεις καταγράφει την ιστορικότητα της ελιάς που  και ως δέντρο ευλογημένο έχει μεγάλη αξία η παρουσία της στη διατροφή των λαών.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................