Το 13ο Αλυζιακό Καρναβάλι στην Κανδήλα Ξηρομέρου μας περιμένει.

Η Κανδήλα Ξηρομέρου διοργανώνει το 13ο Αλυζιακό Καρναβάλι και μας προσκαλεί για να γλεντήσουμε με χορό και πολλή μουσική γιατί ... Έτσι το Ξηρόμερο ζεί... Από το 2005 αποτελεί παράδοση σαν το πλέον αυθόρμητο και ανεπιτήδευτο Καρναβάλι. Οι διοργανωτές με μπροστάρη πάντα τον Ρέντζο  (Παρασκευά Λεκατσά του Επαμεινώνδα),  βάζοντας προσωπική εργασία, μεράκι και ψυχή, μας παρουσιάζουν κάθε χρόνο θέματα με πολύ χιούμορ και σάτιρα από την επικαιρότητα. Ελάτε και φέτος στην Κανδήλα στις 26 Φεβρουαρίου, στις 15:00 μ.μ.  για να γλεντήσουμε όλοι μαζί...

Κανδήλα Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας
διαβαστε περισσοτερα

Στις 12 Φλεβάρη η ετήσια χοροεπερίδα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, σας προσκαλεί στην ετήσια χοροεσπερίδα του, που θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 Φεβρουαρίου 2017, το μεσημέρι (ώρα 12.15, στη Ταβέρνα - Μεζεδοπωλείο “Ο ΑΓΓΕΛΟΣ”, Καραϊσκάκη 1β και Κοραή στο Χαϊδάρι.
Το κατάστημα διαθέτει ζωντανή ορχήστρα. Συμμετέχουν φιλικά: Νίκος Βλαχοδήμος και Νίκος Καλαμίδας.
Η τιμή της πρόσκλησης είναι 20 ευρώ και περιλαμβάνει: Πλήρες προσεγμένο φαγητό, κρασί, μπύρες, αναψυκτικά άνευ περιορισμού.
Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου σας εγγυάται: Ένα ευχάριστο Κυριακάτικο απόγευμα, σε φιλικό περιβάλλον, καλή διασκέδαση και πολλές όμορφες εκπλήξεις!
διαβαστε περισσοτερα

Λαογραφικός - Πολιτιστικός Όμιλος Αγρινίου ''ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ .Κυριακή 5 Φεβρουρίου 2017,κοπή της βασιλόπιτας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την ερχόμενη Κυριακή, 5 Φεβρουρίου, σας προσκαλούμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτήματος Amaro Κτήμα Amaro σε μια συνάντηση-εκδήλωση με βασικό θέμα την κοπή της βασιλόπιτας και την παρουσίαση των τμημάτων του Ομίλου. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι για όλο τον κόσμο. 



Ώρα προσέλευσης: 4.30. ώρα έναρξης: 5 μ.μ
Εργαζόμαστε με αγάπη και μεράκι και γι αυτή την εκδήλωση στοχεύοντας στην απόλυτη επιτυχία της (συνεχίζοντας την παράδοση 24 ετών από τη δημιουργία του Ομίλου μας).
 Η συμμετοχή όλων των μελών μας, των μαθητών των τμημάτων, των φίλων μας και όλου του κόσμου που αγαπά το λαϊκό μας πολιτισμό, είναι ο σημαντικός λόγος που κάθε που διοργανώνουμε έχει ποιότητα και ομορφιά. 

Σας περιμένουμε την Κυριακή, για ένα γλυκό χειμωνιάτικο απόγευμα γεμάτο ομορφιά, εκπλήξεις και εκπληκτικές στιγμές! Μοιραζόμαστε μαζί σας τη χαρά και την ικανοποίηση για την ποιοτική διαδρομή του Ομίλου μας και θέτουμε νέους στόχους! 

Καλή χρονιά!
Τασούλα Γεωργιάδου
διαβαστε περισσοτερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Άρχισαν οι εργασίες του έργου «Αποκατάσταση Εσωτερικής Οδοποιίας Αστακού»

Αστακός, 31/01/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                         ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 31/01/2017 άρχισαν οι εργασίες του έργου «Αποκατάσταση Εσωτερικής Οδοποιίας Αστακού» στην είσοδο της πόλης, έμπροσθεν του Παιδικού Σταθμού προϋπολογισμού 100.000€. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο ταλαιπωρούσε τους πολίτες για πολλά χρόνια. Η Δημοτική Αρχή, υλοποιώντας το πρόγραμμα της, δίνει σήμερα την πρέπουσα λύση.
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση Απ. Κατσιφάρα με τους τρεις προέδρους των Επιμελητηρίων

Το ετήσιο σχέδιο για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις εθνικές και διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που γίνεται για την τελική διαμόρφωσή του, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τους προέδρους των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή , Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα και Ηλείας Κωνσταντίνο Νικολούτσο, με τη συμμετοχή και του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστα Καρπέτα. Όπως τονίστηκε, η στενή συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τα τρία Επιμελητήρια είναι μείζονος σημασίας στη γενικότερη προσπάθεια που γίνεται μέσα από τις δράσεις της Περιφέρειας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ενδυνάμωση του τουριστικού προφίλ της περιοχής μας. Επιπλέον, συζητήθηκε η ενεργοποίηση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και η εξειδίκευση των ρόλων των φορέων, ενώ συμφωνήθηκε η διερεύνηση της συνεργασίας για την ανάδ…
διαβαστε περισσοτερα

«ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ»

ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ο ''ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ''
Είμαστε οι λιγοστοί, είμαστε οι διαλεγμένοι. Είμαστε αυτοί που αγωνιζόμαστε και θέλουμε πολιτισμό για το χωριό μας. Είμαστε αυτοί που πορευόμαστε αντάμα με τον Σύλλογο μας. Και οι φίλοι που μας αγαπούν και είναι όλοι τους κοντά μας, το σεβασμό μας έχουνε από εμάς και τα παιδιά μας. Μικρό είναι φίλοι το χωριό μας μα έχει ψυχές μεγάλες. Έχει μάθει από παλιά να αντιστέκεται σε κακουχίες και μπελάδες. Ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα και φέτος στο χορό μας, αρμόδιος για όλα αυτά ήταν ο πρόεδρος μας. Όλο το συμβούλιο, ο Κυριαζής και ο Μπενέκος, κάνανε την ατμόσφαιρα εκρηκτική και φέτος. Καινούργιοι φίλοι ήρθανε είπανε και τραγούδια και εμείς χειροκροτάγαμε και ρίχναμε λουλούδια. Μιλήσαμε για το χωριό και τα προβλήματα του. Το ρίξαμε όμως στο χορό και όλοι μαζί φωνάξαμε ΄΄ας πάει και το παλιάμπελο και όλα τα κλήματα του΄΄.

διαβαστε περισσοτερα

Απ. Κατσιφάρας: Σχεδιάσαμε, υλοποιούμε και διεκδικούμε με ειλικρίνεια, αντοχή, συνεργασίες και αισιοδοξία – Σχέδια που έγιναν πράξη το 2016 και νέες προτεραιότητες

Το 2016 έκλεισε με θετικό πρόσημο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς ήταν μία χρονιά που κατορθώσαμε πολλά, παρά τις σοβαρές αντιξοότητες, τις οικονομικές δυσκολίες, την υποχρηματοδότηση, το μειωμένο ανθρώπινο δυναμικό. Ήταν το έτος ολοκλήρωσης του στρατηγικού σχεδιασμού με εκατομμύρια ευρώ να αποδίδονται στην κοινωνία, το ποσοστό απορρόφησης από την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 να ανέρχεται σε πάνω από 107%, ολοκληρώνοντας 169 από τα 178 έργα του ΕΣΠΑ.
διαβαστε περισσοτερα

Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης στην Αθήνα (foto Φίλιππος Παντούλιας)

Φίλοι Μπαμπινιώτες μετά από το κάλεσμα του blog Μπαμπίνη ΙΝ παραβρέθηκα στην όμορφη εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογός σας την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 στην Αθήνα .Πράγματι εντυπωσιάστηκα από την προέλευση του κόσμου τον παλμό τη διάθεση το κέφι και τη σεμνότητα και το σεβασμό που τον διέκρινε κατά τη διάρκεια τις κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.Αποθανάτισα και εγώ με το φωτογραφικό μου φακό την φανταστική εκδήλωση του Συλλόγους σας και σας τις παρουσιάζω από το Μπαμπίνη ΙΝ Σας ευχαριστώ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους σας Φίλιππος Παντούλιας Καστριά Καλαβρύτων
διαβαστε περισσοτερα

Ντοκουμέντα ''ΚΑΡΤ-ΠΟΣΤΑΛ'' από το αρχείο του Νικολάου Κατσαράκη

<κάρτ-ποστάλ> (2)μας έστειλε ο Βασίλης Αθανασίου είναι από το αρχείο  του αειμνήστου θείο του Νικολάου Κατσαράκη. 
Από Σμύρνη της Μικράς Ασίας που τις είχε στείλλει ο Ανδρέας Κατσαράκης κατά  την Μικρασιατική Εκστρατεία και 1 <κάρτ-ποστάλ> από την Στρατιωτική Αποστολή στην Βουλγαρία , επίσης του Ανδρέα Κατσαράκη.





διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................