Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Δημοτικό Σχολείο Μπαμπινης

Ξεκίνησε και επίσημα  η νέα σχολική χρονιά.
Πραγματοποιήθηκε  σήμερα Τετάρτη , 11/9/2019 η καθιερωμένη τελετή Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019 – 2020  στο  προαύλιοτου  Δημοτικού Σχολείου Μπαμπίνης από τον πάτερ  Νικόδημο , ο οποίος ευχήθηκε στα παιδιά και στους δασκάλους καλήυγείακαλή πρόοδο, και δύναμη στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά.
διαβαστε περισσοτερα
Ευχές για την έναρξη της σχολικής χρονιάς από τον Δήμαρχο Ξηρομέρου.

Ευχές για την έναρξη της σχολικής χρονιάς από τον Δήμαρχο Ξηρομέρου.

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εκφράζω προς το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου Ξηρομέρου, τις ολόθερμες ευχές μου για μία χρονιά, γεμάτη δύναμη, επιμονή, υπομονή, υγεία και πρόοδο. Από σήμερα έχουμε μία νέα αφετηρία, γεμάτη όνειρα, στόχους και προσδοκίες, στον δύσκολο αλλά και συναρπαστικό δρόμο των μαθητών, προς την κατάκτηση της γνώσης.
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προμήθεια Μ.Α.Π.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προμήθεια Μ.Α.Π.

Ο Δήμος μας, προκειμένου να αναθέσει την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ», για τις ανάγκες του Δήμου Ξηρομέρου και των Νομικών Προσώπων αυτού, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 21.576,13 €, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%, σας καλεί να εκδηλώσετε ενδιαφέρον με σχετική έγγραφη οικονομική προσφορά σύμφωνα με την αριθ. 4/12.07.2019 Μελέτη του Δήμου μας. Με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει της τιμής όπως ορίζεται στα άρθρα 86 του Ν.4412/2016. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να προσκομίσει:
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά από την ομάδα εκπαιδευτικών του Readland καθώς και η ομάδα θεραπευτών του Καλειδοσκοπίου

Η ομάδα εκπαιδευτικών του Readland καθώς και η ομάδα θεραπευτών του Καλειδοσκοπίου εύχεται σε όλα τα παιδάκια καλή, δημιουργική χρονιά και καλή δύναμη στους υποστηρικτές των παιδιών, τους γονείς.


διαβαστε περισσοτερα

Στο 2ο Δημοτικό και στο 2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου παραβρέθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά.

Στον Aγιασμό που τελέστηκε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό και στο 2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου παραβρέθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά. Η Αντιπεριφερειάρχης σε σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε, μεταξύ άλλων ανέφερε:  

διαβαστε περισσοτερα
 Δήμος Ξηρομέρου Κέντρο Κοινότητας: Διοργάνωση ημερίδας την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Δήμος Ξηρομέρου Κέντρο Κοινότητας: Διοργάνωση ημερίδας την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αστακού, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30, με θέμα τη λειτουργία της δομής του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου μας, τις αρμοδιότητες και τις υπηρεσίες που παρέχει.: · Ενημέρωση για τα Προνοιακά Επιδόματα. · Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). · Επίδομα Στέγασης. · Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων. Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ξηρομέρου
https://www.dimosxiromerou.gr
διαβαστε περισσοτερα

ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Σπήλιος Λιβανός: "Όλοι εμείς πολιτικοί και πολίτες, έχουμε την ύψιστη υποχρέωση να παρέχουμε στη γενιά που τώρα βρίσκεται στις σχολικές  αίθουσες, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την μόρφωσή της..." Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Κοσμά, και με αφορμή τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ κ. Σπήλιος Λιβανός, μαζί με την αντιπεριφερειάρχη κα. Μαρία Σαλμά και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ. Λάμπρο Δημητρογιάννη, τον δήμαρχο της Ιεράς Πόλης  κ. Λύρο, τον Αστυνομικό υποδιευθυντή κ. Κακούση, τον  προϊστάμενο Β΄ θμιας εκπαίδευσης, κ. Καζαντζή, τον ιδρυτή της "ΔΙΕΞΟΔΟΥ" κ. Ν. Κορδόση, τον διευθυντή του ΙΕΚ κ. Χατζή και άλλους επισήμους, βρέθηκε σήμερα κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες του B΄ Λυκείου Μεσολογγίου και του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου, ενός από τα ελάχιστα στην Ελλάδα, και εξέφρασε τις ευχές του για μία καλή και δημιουργική χρονιά προς τους μα…
διαβαστε περισσοτερα

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης σε Αγιασμούς σχολείων της Πάτρας «Από τα σχολεία μας ξεκινάνε όλα…»

«Ευθύνη όλων μας είναι να εργαζόμαστε για ένα σχολείο που θα αγαπάει τα παιδιά και θα αγαπιέται από αυτά» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του, το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2019 στους Αγιασμούς που πραγματοποιήθηκαν στο 61ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, αλλά και στο 2ο Γυμνάσιο Πατρών.
διαβαστε περισσοτερα

Επισκέψεις Θανάση Μαυρομμάτη σε οδικά έργα της Αιτωλοακαρνανίας

Σειρά επιτόπιων επισκέψεων σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης.  Δίνοντας το στίγμα του τρόπου με τον οποίο σκοπεύει να ασκήσει τις αρμοδιότητές του επέλεξε να επισκεφθεί δύο διαφορετικά σημεία εργασιών σε Μεσολόγγι και Άκτιο.
διαβαστε περισσοτερα

Μείωση αποθεμάτων φέτας και κοπαδιών αλλάζει φέτος τα κόζια στο αιγοπρόβειο

Yψηλότερες έως και 10 λεπτά τιμές δείχνουν οι πρώτες κουβέντες στην αγορά Mέρα με τη μέρα αναπτύσσεται μια δυναμική ανόδου στις τιμές του αιγοπρόβειου, που φαίνεται να βάζει φρένο στην κατρακύλα των τελευταίων ετών, η οποία οδήγησε ορισμένες εκμεταλλεύσεις να πωλούν το γάλα τους ακόμα και κάτω από τα 70 λεπτά το κιλό. Η «ΥΧ», ήδη από τις αρχές Ιουλίου, με ρεπορτάζ της, είχε προϊδεάσει για θετικές εξελίξεις στη συγκεκριμένη αγορά, κάτι που επιβεβαιώνεται και τεκμηριώνεται βάσει και των όσων μας αναφέρουν οι συντελεστές της αγοράς. Σε αρκετές περιοχές της χώρας φαίνεται ότι φέτος οι αγοραστές θα μπουν πιο δυνατά στη διεκδίκηση μεριδίων γάλακτος, καθώς ο φετινός προγραμματισμός τους έχει γίνει με πρόθεση να αυξηθεί η παραγωγή τυροκομικών προϊόντων. Βέβαια, υπάρχουν και οι περιοχές όπου δραστηριοποιούνται λιγοστοί αγοραστές, κάτι που καθιστά τη διαπραγματευτική θέση των κτηνοτρόφων δυσχερέστερη και πιο ασθενική. Περισσότερα εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Απάντηση στον Δήμαρχο Γιάννη Τριανταφυλλάκη για τα καύσιμα στο Ξηρόμερο από τον Δημοτικό Σύμβουλο Γεωργούλα Κώστα

Κύριε Δήμαρχε, Κατόπιν σχετικής σας συνέντευξης με θέμα τα καύσιμα των αυτοκινήτων του Δήμου Ξηρομέρου (αναρτητέα και στα τοπικά blog), θα ήθελα να κάνω μια μικρή μεν αλλά σημαντική δε παρέμβαση και να καταθέσω και την δική μου οπτική περί καυσίμων των αυτοκινήτων προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από τον Εικαστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαίρου για τη νέα σχολική χρονιά

Ο Εικαστικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΠαλαίρουΧΡΩΜΑΤΑ εύχεται σε όλα τα παιδιά, στους γονείς και στους δασκάλους τους να έχουν μια όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά.
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη: Θύμησες ...Τα Πρωτάκια

Έναρξη της σχολικής χρονιάς τα «πρωτάκια» είχαν την ...... την εικόνα της πιο γλυκιάς θύμησης.

Φωτογραφία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 1971, τότε που το Δημοτικό Σχολείο Μπαμπίνης είχε πάνω από εκατό παιδιά ,τότε που οι πλατείες του χωριού μας ήταν γεμάτες παιδιά , τότε που συμπληρώναμε δύο ενδεκάδες για μπάλα στη Γκράλι.(Με δάσκαλο τον αείμνηστο Νίκο Κατερινόπουλοκαι δασκάλα την σύζυγό του Αγαθή)
Στη παραπάνω φωτογραφία όρθια από αριστερά.Χαρά Τζακώστα, Γεωργία Μπενέκου. Κάτω αριστερά . Σπύρος κ.Μπενέκος, Νίκος Γατσής.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές του Μπαμπίνη ΙΝ για τη νέα σχολική χρονιά

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Μπαμπίνη ΙΝεύχεται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καλή σχολική χρονιά, καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη, στο νέο ταξίδι της γνώσης και της πνευματικής καλλιέργειας που ξεκινά,καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς,αλλά και στους γονείς των μαθητών, να συνεχίζουν να στηρίζουν τα παιδιά τους, με υπομονή και επιμονή, καλλιεργώντας τις αξίες της μάθησης και της δύναμης του χαρακτήρα.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................