ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΘΕΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

Μετά την πολύ πετυχημένη διημερίδα στο Πόρο, νέα στοιχεία στη φαρέτρα μας για τον προωθούμενο σχεδιασμό των ΠΟΑΥ.«Poros Stands»: Ο Πόρος αντιδρά στην επέλαση της βιομηχανικής ιχθυοκαλλιέργειας

Το νέο ντοκιμαντέρ του Michael Sampey, που έκανε πρεμιέρα στο συνέδριο «Our Ocean Conference», παρουσιάζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το μικρό νησί του Σαρωνικού λόγω του κυβερνητικού σχεδίου επέκτασης της εν λόγω δραστηριότηταςΑφθονη τροφή για σκέψη προσέφερε στο κοινό η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Poros Stands», το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 17 Απριλίου, στο πλαίσιο της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης «Our Ocean Conference» για την προστασία των Ωκεανών, που φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.Μέσα από το έργο του Michael Sampey αναδεικνύονται οι ανησυχίες των τοπικών κοινοτήτων στο νησί του Πόρου αναφορικά με τη ραγδαία επέκταση των βιομηχανικού τύπου μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας.Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πέρυσι με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Rauch, με έδρα τις ΗΠΑ, σ…
διαβαστε περισσοτερα

Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Α. Φίλια για τον έλεγχο της αγοράς κρέατος εν όψει Πάσχα

Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Α. Φίλια για τον έλεγχο της αγοράς κρέατος εν όψει Πάσχα
Σύσκεψη συντονισμού των συναρμόδιων υπηρεσιών για τον έλεγχο της αγοράς κρέατος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέα Φίλια. Συμμετείχαν ο Γενικός Δ/ντης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σάββας Βλάχος, ο Δ/ντης Κτηνιατρικής Κώστας Μήλιος, ο Δ/ντης του ΕΦΕΤ Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Τσιμπούκης, η προϊσταμένη της Εποπτείας Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Ιωάννα Τσιλιγιάννη και η προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας Βασιλική Αγά.
διαβαστε περισσοτερα

Μεσολόγγι ~ Η γη της φλόγας ~

Βίντεο αφιέρωμα για την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου. 


https://akarnanika.blogspot.com/
διαβαστε περισσοτερα

Οδηγίες από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για προστασία από την αφρικανική σκόνη

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας  της  Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο πρόληψης και προστασίας της Δημοσίας Υγείας, λαμβάνοντας υπόψη το καιρικό φαινόμενο της “Αφρικανικής σκόνης” που έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα της περιοχής, σας ενημερώνει:
διαβαστε περισσοτερα

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

.10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας
«Ποια ΚΑΠ θέλουμε σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση;Τα μεγάλα αγροτικά ζητήματα του παρόντος και του μέλλοντος»

Τρίτη, 23 Απριλίου 2024Παραμονές των ευρωεκλογών, με ανοιχτά τα ζητήματα βιωσιμότητας της ελληνικής και της ευρωπαϊκής γεωργίας που θέτουν οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου ανά την ΕΕ, η 10η πανηγυρική έκδοση του Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, με θέμα «Ποια ΚΑΠ θέλουμε σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση; Τα μεγάλα αγροτικά ζητήματα του παρόντος και του μέλλοντος», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας
διαβαστε περισσοτερα

Δημήτρης Στρατούλης-Η ενωτική πρωτοβουλία ΜΕΡΑ25/ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ξεκίνησε ενωτικά, μαχητικά, αισιόδοξα.

Δημήτρης ΣτρατούληςΓραμματέας ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Η ενωτική πρωτοβουλία ΜΕΡΑ25/ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ξεκίνησε ενωτικά, μαχητικά, αισιόδοξα.
Έχει, ήδη, ανακοινωθεί ότι συγκροτήθηκε και θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές η ενωτική πρωτοβουλία ΜΕΡΑ25/ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Η πλατιά αυτή εκλογική συμμαχία συγκροτήθηκε από το ΜΕΡΑ25, τη ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – Ανυπότακτη Αριστερά, την ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ριζοσπάστες/σες οικολόγους και ανένταχτους/ες αγωνιστές.
διαβαστε περισσοτερα

ΤΗΝ 5η ΘΈΣΗ ΚΑΤΈΛΑΒΕ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΒΟΥΡΤΣΑΣ ΔΗΜΟΣΘΈΝΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ "HEREYA OPEN" ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ..!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΎΠΟΥ ΑΜΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣΤΗΝ 5η ΘΈΣΗ ΚΑΤΈΛΑΒΕ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΒΟΥΡΤΣΑΣ ΔΗΜΟΣΘΈΝΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ "HEREYA OPEN" ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ..!! Ο αθλητής του Κενταύρου ο οποίος Αγωνίστηκε με την ΕΠΊΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΤΑΝΕ) μετά την νίκη του φτάνοντας στον προημιτελικό ηττήθηκε οριακά μετά από μια πολύ δυνατή εμφάνιση κατά λαμβάνοντας την 5η Θεση. Ο Κένταυρος ευχαριστεί την Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος και την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό για την ευκαιρία που έδωσε στον αθλητή μας να διακριθεί, να αποκτήσει εμπειρίες και να νιώσει μέλος μιας δυνατής Ελληνικής Αποστολής η οποία κατέλαβε την 2η Θέση στην γενική κατάταξη στους παίδες και στους εφήβους..!! Συγχαρητήρια και ευχαριστίες στον Ενωσιακο προπονητή Κύριο Μπακογιωργο Δημήτριο για την αγωνιστική καθοδήγηση του Αθλητή μας και πολλά συγχαρητήρια στον Δημοσθένη ο οποίος έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει.
διαβαστε περισσοτερα

Εκπαιδευτική δράση των μαθητών Τρίτης και Τετάρτης τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στη Μπαμπίνη

Η εκπαιδευτική δράση περιλάμβανε  επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο και στο μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Μπαμπίνης και συνέντευξη με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.Τους μαθητές της Τετάρτης τάξης συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί :
διαβαστε περισσοτερα

Κώστας Γαλάνης.Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στην άξια εκπρόσωπο της πόλης μας, τη Θεατρική Ομάδα Μαθητών Αστακού

Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στην άξια εκπρόσωπο της πόλης μας, τη Θεατρική Ομάδα Μαθητών Αστακού, που πήρε μέρος στο 12ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου στο Αγρίνιο, με εξαιρετική επιτυχία και με το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Ο μπαμπάς ο πόλεμος".Εύχομαι υγεία και πρόοδο στα παιδιά μας κα να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, που 25 χρόνια τώρα με σεμνότητα και συνέπεια παράγει πολιτισμό.
Κώστας Γαλάνης Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αστακού
διαβαστε περισσοτερα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ 60Η ΜΠΙΕΝΑΛΕ.

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία 23-4-2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επίσκεψη του Δημάρχου Ξηρομέρου στη Βενετία - Συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στην 60η Μπιενάλε. Στην Βενετία, την πόλη ορόσημο για τον ελληνικό πολιτισμό και διαχρονικό σύμβολο των ελληνοϊταλικών σχέσεων, έδωσε δυναμικό «παρών» το Ξηρόμερο δια της συμμετοχής του Δημάρχου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στην 60η Μπιενάλε.
διαβαστε περισσοτερα

Τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά του Δ.Σ της τακτικής συνεδρίασης, τη Δευτέρα 22 Απριλίου.

dimosxiromerou.gr Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρης ενημέρωσης των δημοτών, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτώνται από την αρχή της δημοτικής περιόδου Σεπτέμβριος 2019 - 2023 και για πρώτη φορά, τα ηχητικά πρακτικά καθώς και τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά, όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής. Αυτό θα συνεχιστεί και την δημοτική περίοδο 2024-2028. Όλα τα Δημοτικά Συμβούλια από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως σήμερα, μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ.  Στο βίντεο στο YouTube, αναφέρονται επιλέγοντας ''ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ'', όλα τα θέματα συζήτησης και έχει προστεθεί χρονική σήμανση, ώστε να μπορείτε εύκολα να μεταβαίνετε απ' ευθείας στο θέμα που θέλετε να ακούσετε.
διαβαστε περισσοτερα

Σειρά εκδηλώσεων του Δήμου Ξηρομέρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Η ενημέρωση και η πρόληψη σώζουν ζωές!

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία 11-4-2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Το φετινό σύνθημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) «My Health - my right - Η Υγεία μου, δικαίωμά μου» επιλέχθηκε για να υπερασπιστεί το δικαίωμα όλων στην πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, στην εκπαίδευση και σε πληροφορίες, καθώς και σε ασφαλές πόσιμο νερό, καθαρό αέρα, ποιοτική διατροφή, ποιοτική στέγαση, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και περιβάλλοντος, καθώς και στην ελευθερία από τις διακρίσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Ξηρομέρου, με την συμμετοχή του Βοήθεια Στο Σπίτι (Β.Σ.Σ) του Δήμου μας και την στήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Αιτωλοακαρνανίας, θα πραγματοποιήσει δωρεάν προληπτικό έλεγχο σε όλους τους εργαζόμενους και το προσωπικό του Δήμου μας τις ακόλουθες ημερομηνίες: Τρίτη 23/4 και ώρες 9 π.μ με 12 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στον Αστακό.Τρίτη 23/4 και ώρες 9 π.μ έως 12 μ.μ., στο κτήριο του Δημαρχείου Φυτειών κα…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................