Ένας ερασιτέχνης Χαϊδαριώτης (Ξηρομερίτης) οινοποιός εμφιαλώνει "θαύματα"

"Ένα ποτηράκι τσίπουρο φέρνει μέσα στο χειμώνα τον ήλιο του καλοκαιριού". Με αυτή την παρατήρηση του Δημήτρη τσουγκρίσαμε τα ποτηράκια μας. Μόλις το πλησίασα στα χείλη με πλημμύρισε άρωμα σταφυλιού, ευγένεια φροντισμένης απόσταξης, αψάδα ελληνικού ήλιου. Συμπότης μου είναι ο κ. Δημήτρης Κουβέλης, καθηγητής της ηλεκτρονικής. Ένας συμπολίτης μας που έκανε χόμπι του την αμπελουργία και την οινοποίηση, καλλιεργώντας την πατρογονική του γη στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.


Αφετηρία του η λατρεία στη γη. "Εξοπλισμός" το πάθος του ερασιτέχνη και η ασίγαστη διάθεση να διαβάσει και να ρωτήσει. Έφτασε σήμερα να παράγει μικρές ποσότητες κρασιών από αρκετές ποικιλίες σταφυλιών, τα οποία θα ζήλευαν οι ειδικοί της οινοποίησης. Ασχολήθηκε με τις παλιές ποικιλίες σταφυλιών του τόπου του, αλλά δούλεψε και με τις κορυφαίες ξένες. Το συμπέρασμα είναι ότι οι δυνατότητες του ελληνικού αμπελώνα είναι ακόμη σχεδόν ανεξερεύνητες και υπόσχονται θαύματα. Η ψαλίδα μεταξύ των ονομαστών ξένων κρασι…
διαβαστε περισσοτερα

Η Κωνωπίνα, γιορτάζει την Μεγαλομάρτυρα Αγία Παρασκευή και είστε ΟΛΟΙ καλεσμένοι !

     Σ’ ένα μικρό ξωκλήσι, στην καρδιά του δάσουςδύο χιλιόμετρα έξω από το χωριό Κωνωπίνα του κεντρικού Ξηρομέρου, συρρέουν κάθε χρόνο στις 25 Ιουλίου 2016, πλήθος πιστών για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν τη χάρη της θαυματουργής μας Αγίας Παρασκευής.
Η Αγία Παρασκευή γιορτάζεται με θρησκευτική ευλάβεια σε πολλά χωριά του Ξηρομέρου.


Ο εορτασμός όμως της Αγίας Παρασκευής, στην Κωνωπίνα, που διοργανώνεται από τονΣύλλογο Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, αποτελεί ξεχωριστό θρησκευτικό γεγονός, με μαζική συμμετοχή πιστών από όλο το Ξηρόμερο, όπου εξελίσσεται σ’ ένα όμορφο παλιακό, λαϊκό πανηγύρι.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................