[Δελτίο Τύπου ΠΔΕ] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αχαϊα και Αιτωλοακαρνανία την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα στις ΠΕ Αχαΐας  και Αιτωλοακαρνανίας θα βρίσκονται στην κατηγορία 4 (πολύ υψηλή) σε σχέση με τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, την Πέμπτη 15  Αυγούστου 2024, όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΓΡΑΜΠΕΛΑ: Πεζοπορία στη μνήμη του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Δημήτρη Μπολίκα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγραμπελιωτών Αγράμπελη σας προσκαλεί σε πεζοπορία ( Πρόδρομος - Αγράμπελο) που γίνεται για να τιμήσουμε την μνήμη του Προέδρου του Συλλόγου μας Δημήτρη Μπολίκα που πρόσφατα έφυγε από την ζωή.
διαβαστε περισσοτερα

Σύλλογος Γυναικών Αστακού- Τρίτη 20 Αυγούστου ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ & ΚΡΑΣΙΟΥ

διαβαστε περισσοτερα

Κανένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα της πανώλης των αιγοπροβάτων στη Δυτική Ελλάδα

foto: ΑρχείουΟλοκληρώνεται η πρώτη φάση της μαζικής κλινικής εξέτασης και πραγματοποίησης δειγματοληψιών σε εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων που βρίσκονται στις πέντε ζώνες προστασίας και επιτήρησης για την πανώλη των αιγοπροβάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα, μέχρι την Τετάρτη 12/8/2024 είχαν ελεγχθεί 1.267 εκμεταλλεύσεις και 202.000 ζώα στις ζώνες προστασίας και επιτήρησης της Αιτωλ/νίας και 578 εκμεταλλεύσεις και 61.000 ζώα στις ζώνες της Ηλείας.
διαβαστε περισσοτερα

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΣΕΛΙΓΚΑ ΣΤΟ ΒΑΡΝΑΚΑ

διαβαστε περισσοτερα

Πεζοπορική διαδρομή Παπαδάτου - Αρχαία Ακαρνανική πόλη Φοιτίαι (Άη Γιώργης Μπαμπίνης) Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Πεζοπορική διαδρομήΠαπαδάτου - Αρχαία Ακαρνανική πόλη Φοιτίαι (Άη Γιώργης Μπαμπίνης)Ημερομηνία:    18/8/2024Σημείο συνάντησης και ώρα:Εύκολη πορείαΣυνάντηση στον Αη Γιώργη Μπαμπίνης στις 18:30 Απόσταση 3-4 χλμ Ώρες πορείας: 2 με 2:30 ώρες περίπου με τις στάσειςΔύσκολη πορείαΣυνάντηση στην Πλατεία της Παπαδάτου στις 17:15 Απόσταση 7-8 χλμ Ώρες πορείας: 3 με 3:30 ώρες περίπου με τις στάσειςΑπαραίτητα μαζί μας: Παπούτσια πεζοπορίας, Μακρύ παντελόνι, Καπέλο, Νερό 1λτ, Ατομικό Φαρμακείο, Φακό, Σνακ (φρούτο, ξηρούς καρπούς κτλ), και την καλή μας διάθεση!Δ
διαβαστε περισσοτερα

Θεατρική παράσταση ''Ο Μπαμπάς ο πόλεμος'' του Ιάκωβου Καμπανέλλη, στον Αστακό Κυριακή 18 Αυγούστου.

διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ Ι.Μ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ Ι.Μ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥΣας ανακοινώνουμε ότι εξ αφορμής της εορτής της Κοιμήσεως Της Υπεραγίας Θεοτόκου κατά την οποία πανηγυρίζει η ιστορική Ι.Μ Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Βασιλοπούλου, θα πραγματοποιηθούν ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
διαβαστε περισσοτερα
Νεότερη ενημέρωση σχετικά με την ζημιά στο δίκτυο ύδρευσης του Αρχοντοχωρίου.

Νεότερη ενημέρωση σχετικά με την ζημιά στο δίκτυο ύδρευσης του Αρχοντοχωρίου.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία 13-8-2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σε συνέχεια της σημερινής μας ενημέρωσης, η μεγάλη και δύσκολη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης του Αρχοντοχωρίου, επισκευάστηκε 2 φορές με τα κατάλληλα υλικά, αλλά 2 φορές αντιμετωπίσαμε μη αναμενόμενη καθίζηση του εδάφους και αυτή την στιγμή αντιμετωπίζουμε πάλι πρόβλημα. Η βλάβη είναι σε πολύ δύσκολο σημείο. Αύριο νωρίς το πρωί τα συνεργεία μας θα εργαστούν εντατικά, για να αποκαταστήσουμε την ύδρευση στο Αρχοντοχώρι όσο πιο γρήγορα. ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Δευτέρα 19η Αυγούστου και ώρα 08:00 π.μ. Ποδηλατώ - πεζοπορώ προς και στο ‘’Μονοπάτι των παιδιών’’.

Κολάζ φωτογραφιών, από τον πρώτο περίπατο και την έναρξη λειτουργίας στο ‘’Μονοπάτι των παιδιών’’, την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023.
Την Δευτέρα 19η Αυγούστου και ώρα 8:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η δραστηριότητα ποδηλατώ - πεζοπορώ προς και στο ‘’Μονοπάτι των παιδιών’’. Σημείο συνάντησης - εκκίνησης ο αύλειος χώρος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στον Μύτικα.
Λίγα λόγια για αυτή την δραστηριότητα, προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
διαβαστε περισσοτερα

Ενθουσίασαν τα χορευτικά στο Αρχοντοχώρι, με διοργάνωση από τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχοντοχωρίου «Η Ζάβιτσα».

Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχοντοχωρίου «Η Ζάβιτσα».
Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, η παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία του Αρχοντοχωρίου στις 09:30 μ.μ. Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν την επιτυχημένη εκδήλωση μας και ο σύλλογος μας θα συνεχίσει να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις στο Αρχοντοχώρι μας.
διαβαστε περισσοτερα

5ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Παντελής Καρασεβδάς».

Ως ιδιώτης πλέον και όχι ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα δρόμου «Παντελής Καρασεβδάς», θέλω να πω ότι ο αγώνας δρόμου κατά γενική ομολογία είχε μεγάλη επιτυχία και τεράστια συμμετοχή.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω:
α) την Αστυνομία
β) το Λιμεναρχείο
γ) το Κέντρο Υγείας Αστακού
που εξασφάλισαν την αρτιότητα και ασφάλεια του αγώνα.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς καθώς και τους εθελοντές, που συνέβαλαν καταλυτικά με την προσφορά τους στη επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα. Από την μεριάς μου ως εθελοντής ανέλαβα το έργο της ενημέρωσης - παρακολούθησης τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο κομμάτι της απονομής. Εκ μέρους μου πιθανόν να έγιναν ορισμένα λάθη, καθώς και παραλήψεις και για αυτά ζητάω συγνώμη. Το ραντεβού όλων ανανεώνεται πλέον για το επόμενο καλοκαίρι στον 6ο Λαϊκό Αγώνα Παντελής Καρασεβδάς.
Με εκτίμηση
ΠΑΠΑΡΙΖΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................