Στα Μονοπάτια της Πίστης | Παναγία Προυσιώτισσα, Το Θαύμα της Ευρυτανίας

Greek Village Life


ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Παναγία Προυσιώτισσα: Ταξίδι στην Καρδιά της Ιστορίας και της Πίστης. Στην καρδιά της Ευρυτανίας, εκεί όπου η φύση ζωγραφίζει τοπία απαράμιλλης ομορφιάς και η ιστορία αφήνει τα ίχνη της σε κάθε πέτρα, βρίσκεται το Μοναστήρι του Προυσού, ένα ζωντανό μνημείο πίστης και αγώνα. Χτισμένο σε μια απόκρημνη πλαγιά, αγναντεύει τον ορίζοντα, προσφέροντας μια μοναδική αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας.
διαβαστε περισσοτερα

Το μονοπάτι των παιδιών στην Παναγούλα. Δεν το πιστεύεις ότι υπάρχει μία τόσο όμορφη διαδρομή δίπλα μας.

Πηγή: Σελίδα Facebook Νέλλης Σκαρογιάννη.
mytikaspress
Σε φανταστικό ταξίδι στην ιστορία του τόπου μας εξελίχθηκε για άλλη μια φορά ο, καθιερωμένος πλέον, περίπατος στο "Μονοπάτι των παιδιών" με οδηγό τον μοναδικό Γιάννη Παβέλη (J. Pavelis)! Αφετηρία της διαδρομής η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Μύτικα, όπου ποδηλατώντας μέσα από τον κάμπο του Βάρνακα και με τη φοβερή υποστήριξη με κρύα νερά του ακούραστου Λευτέρη Κατσαούνη, η ποδηλατική ομάδα έφτασε στην αφετηρία του μονοπατιού.
διαβαστε περισσοτερα

25 συμβουλές ζωής από ένα γεροβοσκό...ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ .Σ.ΚΑΙΣΑΡΗΣ- Δ.ΓΟΥΛΕΣ.

Η διαδρομή προς τον προορισμό δεν είναι ποτέ ευθεία. Για να φτάσουμε στο χειμαδιό  περνάμε στροφές, κακοτράχαλα εδάφη, έχουμε απώλειες… Επιπλέον χρειάζεται να χεις προνοήσει, πάντα να έχεις μαζί σου και λίγο παστό κρέας.
διαβαστε περισσοτερα

Ξεσήκωσε το κοινό ο Μανώλης Κονταρός στο Θέρμο, στη συναυλία που διοργάνωσε η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ξεσήκωσε το κοινό ο Μανώλης Κονταρός στο Θέρμο, στη συναυλία που διοργάνωσε η Περιφέρειας Δυτικής ΕλλάδαςΜελωδίες από την κριτική παράδοση και όχι μόνο, πλημμύρισε η κεντρική πλατεία του Θέρμου, το βράδυ της Τρίτης. Ο Μανώλης Κονταρός με πλούσιο ρεπερτόριο και με τη συνοδεία του λαούτου και της κρητικής λύρας ταξίδεψε τους μουσικόφιλους στα κρητικά παραδοσιακά τραγούδια, στη μαγεία του ριζίτικου και στα μεθυστικά μονοπάτια του δημοτικού τραγουδιού.
διαβαστε περισσοτερα

Αύριο Πέμπτη 22 Αυγούστου στις 09:00 μ.μ., η παραδοσιακή βαρκαρόλα στον Αστακό.

Ημερομηνία, 21/8/2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Πέμπτη 22 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ., σας προσκαλούμε στο λιμάνι του Αστακού, να απολαύσουμε όλοι μαζί την παραδοσιακή Βαρκαρόλα του Αστακού 2024. Το θέαμα των πλεούμενων και των βεγγαλικών στον κόλπο του Αστακού, θα πλαισιωθεί με μουσική πάνω στο παραδοσιακό σκάφος, με την συνοδεία της ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής ‘’Αγιομαυρίτικη Παρέα’’ από την Λευκάδα. Να είστε όλοι εκεί. 
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Αύριο Πέμπτη 22 Αυγούστου στις 09:30 μ.μ. η βαρκαρόλα στον Μύτικα.

Αύριο Πέμπτη 22 Αυγούστου στις 09:30 μ.μ. η βαρκαρόλα στον Μύτικα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ημερομηνία, 21.08.2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Πέμπτη 22 Αυγούστου και ώρα 09:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στον Μύτικα η καθιερωμένη βαρκαρόλα, με συνδιοργάνωση του Δήμου Ξηρομέρου και της Α.Ε. Αλυζίας
Πρόγραμμα:
διαβαστε περισσοτερα

Διεθνές Φεστιβάλ χορευτικών Πολιτιστικό Καλοκαίρι Αστακός 2024

διαβαστε περισσοτερα
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του 3ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα».

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του 3ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα».

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 21/8/2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του 3ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα». Μία από τις ωραιότερες αθλητικές εκδηλώσεις του φετινού πολιτιστικού και αθλητικού καλοκαιριού στον Δήμο Ξηρομέρου, ήταν ο κολυμβητικός Διάπλους απόστασης 1587 μέτρων με την επωνυμία «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα», που έγινε την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024 στις 08:30 π.μ. Συμμετείχαν 49 κολυμβητές, ενώ το 2023 συμμετείχαν 43 και το 2022 συμμετείχαν 20.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................