Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιτωλικού(video Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Ο Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών βρίσκεται στο κέντρο του Αιτωλικού, δίπλα από την κεντρική οδό Κων/νου Λάσκαρη. Αποτελεί πολιούχο από το 1610 και πανηγυρίζει πάνδημα την 8η Νοεμβρίου με την εικόνα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών να λιτανεύεται συνοδεία μαθητών και μπάντας. Ο ναός των Ταξιαρχών κτίστηκε αρχικά το 1610 και αποτελεί έκτοτε ενοριακό ναό και πολιούχο της πόλης του Αιτωλικού. Η ιστορία του αναμφίβολα ξεκινά από τα επαναστατικά χρόνια και δη από το 1823 με την πολιορκία του Αιτωλικού από τους Τούρκους και καταλήγει στο 21ο αι. με τον θάνατο του π. Παναγιώτη Θεοδοσίου. Ο ναός φημίζεται για το ξυλόγλυπτο τέμπλο του που ανήκει στο 18ο αιώνα. Το τέμπλο αυτό είναι εξαιρετικό δείγμα της τέχνης της ξυλογλυπτικής. Το έτος 1823, κατά την πολιορκία του Αιτωλικού από τους Τούρκους, έπεσε στο κέντρο του Ναού μια οβίδα και από την οπή ανέβλυσε νερό, πολύ χρήσιμο για τους αποκλεισμένους. Στον περίβολο του ναού των Ταξιαρχών βρίσκεται ο τάφος της Κυρά-Βασιλικής, γυναίκας του Αλή Πασά των Ιωαννί…
διαβαστε περισσοτερα

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στόλισαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές τις Α.Ε.Κ Αγίου Κωνσταντίνου

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων  οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές τις Α.Ε.Κ Αγίου Κωνσταντίνου στόλισαν σήμερα το  Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο γήπεδο της Α.Ε.Κ.  Χρόνια πολλά σε όλους και καλή χρονιά με υγεία.
διαβαστε περισσοτερα

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019. Χριστουγενιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Αστακού

διαβαστε περισσοτερα

ΞΗΡΟΜΕΡΟ: O Ετεοκλής έφερε πλημμύρες

Ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες έφερε οΕτεοκλής πλημμύρες. Από τη σφοδρή βροχόπτωση πλημμύρισαν  σπίτια  στο χωριό…Βασιλόπουλο  -Δείτε  εικόνες από το Βασιλόπουλο Δήμου Ξηρομέρου .
διαβαστε περισσοτερα

Μάζεμα της ελιάς στη ΜΠΑΜΠΙΝΗ

Ευλογημένο δέντρο η ελιά. Ο αγρότης τα παλιότερα χρόνια έχει ιδιαίτερο δεσμό με την ελιά. Αλλά κι αυτή πάντα τον αντάμειβε. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως το λάδι υπήρξε σε δύσκολες εποχές «ο υγρός χρυσός »όπως το λέγανε .
διαβαστε περισσοτερα

3η θέση και χάλκινο μετάλλιο για τον ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΑΤΣΙΚΑ στο KIM & LIU TAEKWONDO

3η θέση και χάλκινο μετάλλιο για τον Ξηρομερίτη(Μπαμπίνη) αθλητή του  Aiantas Athletic Club στο 12ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu που φιλοξενείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας…από  13-15 Δεκεμβρίου 2019
Συγχαρητήρια Θοδωρή 
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ: ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ: 0 Σύλλογος μας διοργανώνει φιλανθρωπικό αγώνα τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019 στο γήπεδο Παλαίρου με τη συμμετοχή των ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ Παναιτωλικού για την ενίσχυση του μικρού συνδημότη μας Ναπολέων -Νικολάου που αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Σας καλούμε όλους να ενισχύσετε αυτή την προσπάθεια .

διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού, σας προσκαλεί την Κυριακή 15/12/2019 στο στέκι του Συλλόγου μας, στις 5:00μ.μ. για να παρακολουθήσουμε την Ομιλία Ιατρικού Περιεχομένου με θέμα:
διαβαστε περισσοτερα
 Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου διοργανώνει την δράση: "Φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικα Στολίδια".

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου διοργανώνει την δράση: "Φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικα Στολίδια".

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου, προσκαλεί όλους τους μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου, να συμμετάσχουν στην ομορφότερη γιορτή του χρόνου, παίρνοντας μέρος στη δράση "Φτιάχνουμε Χριστουγιεννιάτικα Στολίδια", που θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα τον κλειστού Γυμναστηρίου Γυμνασίου Αστακού.
Τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια θα διατεθούν στο Bazaar που θα διοργανώσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αστακού. Σας περιμένουμε!
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................