Πανέμορφο ΒΙΝΤΕΟ που έφτιαξαν μαθητές του Γ2, του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου "Κοσμάς ο Αιτωλός" για την πόλη τους

ΑΓΡΙΝΙΟ: Mια πόλη για να επισκεφτείς… Σύντομη ξενάγηση από μαθητές
     Οι Μαθητές του Γ2, του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου «Κοσμάς ο Αιτωλός, με τη σωστή καθοδήγηση και ενθάρρυνση της δραστήριας Καθηγήτριας  Μαρίας Ν. Αγγέλη ανέλαβαν ένα πρότζεκτ Τοπικής Ιστορίας:

«Αγρίνιο: Μια πόλη για να επισκεφτείς… Σύντομη ξενάγηση από μαθητές» Σκοπός ήταν να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη τους.
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Καλεί σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση την εικοστή δεύτερη (22η) του Μηνός Μαΐου του έτους 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη Απόφασης στα κάτωθι θέματα:
διαβαστε περισσοτερα

Γιορτάζει ο Πολιούχος του Χωριού μας ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ Ξηρομέρου, θα ιερουργήσει ο μητροπολίτης μας κκ ΚΟΣΜΑΣ

Επι τη ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων, του εν Αγίοις Πατρός ημών ΝικολάουΑρχιεπισκόπου Μύρων της Λικίας του θαυματουργού, εορτάζει και πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στο χωριό Παπαδάτος Ξηρομέρου.
διαβαστε περισσοτερα

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Εθελοντική αιμοδοσία και δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχοντας υψηλά στην ατζέντα των κοινωνικών της δράσεων τη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς αίματος αλλά και μυελού των οστών στην κοινωνία, έχει εντάξει στο ετήσιο Σχέδιο Δράσης Πρόληψης, Ενημέρωσης και Προαγωγής Υγείας για το έτος 2017, εθελοντικές αιμοδοσίες και ημερίδες.

διαβαστε περισσοτερα

Τα παιδιά φώναξαν δυνατά «Κάνε κάτι δραστικό… κόψε πια το πλαστικό» για το Περιβάλλον - Μοίρασαν περισσότερες από 1.200 τσάντες από ανακυκλώσιμα υλικά

Περισσότεροι από 600 μαθητές από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια φώναξαν δυνατά το σύνθημα «Κάνε κάτι δραστικό… κόψε πια το πλαστικό», για την προστασία του Περιβάλλοντος, ζητώντας από τον κόσμο να αντικαταστήσουν τις πλαστικές σακούλες με τσάντες από ανακυκλώσιμα υλικά.
διαβαστε περισσοτερα

Βασίλης Φωτάκης:19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ξηρανθήτω ημίν ο λάρυγξ, εάν επιλαθώμεθά σου ω Πάτριος Ποντία γη.(Ιασονίδης Λ.)

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναγνωρίστηκε επίσημα από την Ελληνική Πολιτεία ,ως ημέρα Μνήμης και απόδοσης Τιμής για  όλους εκείνους τους Έλληνες του Πόντου που υπήρξαν  θύματα μιας απάνθρωπης Εθνοκάθαρσης  (με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων το 1994 ν. 2193) από τους επελαύνοντες Τούρκους. Σε μέρα μνήμης και οδύνης για το φρικιαστικό ολοκαύτωμα με την εξόντωση 353.000 Ελλήνων του Πόντου και τον ξεριζωμό τους από την πατρώα γη άλλων 500.000 προσφύγων. Τιμούμε τη μνήμη του μαρτυρικού Ποντιακού Ελληνισμού  και του πολιτισμού που ενσάρκωνε και που κουβάλησε μαζί του ως ιερά με τις παραδόσεις του. Οι Έλληνες του Πόντου κατάλοιπο της οικουμενικής δυναμικής του Ελληνισμού μεταλαμπάδευσαν στους Ελλαδίτες αυτή την δυναμική μαζί με την ιστορία είκοσι οχτώ αιώνων . Παραφράζοντας  τον στρατηγό Μακρυγιάννη . .. μπορεί η τύχη να μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους, αλλά αυτή η μαγιά του Ελληνισμού δεν χάν…
διαβαστε περισσοτερα

Οδικό έργο Κουβαράς - Φυτείες - Αστακός και Φυτείες - Κατούνα - Μύτικας. Ιεράρχηση προτεραιοτήτων, ρεαλισμός και σωστή ζύγιση των δεδομένων.

Προχωρά απρόσκοπτα και οδεύει προς το τέλος της η εργολαβία του οδικού έργου κόμβος Κουβαρά - Μπαμπίνη, με ανάδοχο την εταιρεία ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ ΑΤΕ, προϋπολογισμού 16.366.115,7 € (με Φ.Π.Α.). Η συγκεκριμένη εργολαβία αποτελεί κομμάτι του οδικού έργου με επίσημη ονομασία «Βελτίωση οδού Κουβαράς - Φυτείες - Αστακός και Φυτείες - Κατούνα - Μύτικας (Α’ φάση)».
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................