Ο Προφήτης Ηλίας στον Άγιο Βλάση(video Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Με κατάνυξη γιορτάστηκε ο Προφήτης Ηλίας στο ομώνυμο Εκκλησάκι στον Άγιο Βλάση στα 1600 μ υψόμετρο. Για να φτάσει κάποιος στο εκκλησάκι ακολουθεί το δρόμο προς την κατασκήνωση.Έως ένα σημείο η πρόσβαση γίνεται με το αυτοκίνητο.Κατόπιν ακολουθεί ανάβαση μέσα στο ελατόδασος περίπου 40 λεπτών.

διαβαστε περισσοτερα

Από τα Τζουμέρκα οι προβληματισμοί....Γράφει ο Χρήστος Τούμπουρος*

"Πουτσαράς και πουτσαρίνα, πουτσαρείο και πουτσαρόσπιτο»


Με την πλήρη αποδοχή των λόγων του Λορέτζου Μαβίλη «Χυδαία γλώσσα δεν υπάρχει, υπάρχουν χυδαίοι άνθρωποι», καταπιάνομαι με ζήτημα «μείζονος κοινωνικής σημασίας», που σημάδεψε τη ζωή στα χωριά μας και που υπολείμματα «διαπρέπουν» ακόμη και σήμερα.
διαβαστε περισσοτερα

ΦΥΤΕΙΕΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Αυγούστου 2018

Συνδιοργάνωση:Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών Ακαρνανικό Φως (με την υποστήριξη του Ν. Π. Δ. Δ Δήμου Ξηρομέρου) 

Σύλλογος Αποδήμων Φυτειωτών "Το Λιγοβίτσι" (με την υποστήριξη της Κοινωφελους Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου)


διαβαστε περισσοτερα

Πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας στο ιστορικό μοναστήρι του Προφήτη Ηλία(Αη Λια) στο Καραΐσκάκη του Δήμου Ξηρομέρου )

Στο ιστορικό μοναστήρι του Προφήτη  Ηλία(Αη Λια) κατά την προφορά των ντόπιων στο Καραΐσκάκη του Δήμου Ξηρομέρου ) τελέστηκε χθες το απόγευμα πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας για την αυριανή(σημερινή) εορτή του Προφήτη Αγίου Ηλία.
διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα γιορτή του προφήτη Ηλία:Γιατί όλες οι εκκλησίες του προφήτη Ηλία βρίσκονται σε υψόμετρο

Στις 20 Ιουλίου, η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Προφήτη Ηλία, που έζησε και έδρασε το 90-100 Πχ.Υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος και δυναμικός αντιπρόσωπος του Θεού και λόγω του τρόπου ζωής του όλες οι εκκλησίες που είναι αφιερωμένες σε αυτόν βρίσκονται σε κορυφές βουνών και λόφων.
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑ .Κ.Δ.Α.Π ΜΕΔΕΩΝΟΣ. 2η Ποδηλατοδρομία 2018

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................