ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΕΩΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 1-5-2024 ΕΩΣ 31-10-2024.

https://www.dimosxiromerou.gr ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Για την αποτροπή πυρκαγιάς μέσα σε κατοικημένες περιοχές και σύμφωνα με την ισχύουσα για φέτος Πυροσβεστική Διάταξη, οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, υποχρεούνται, μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους, να προβαίνουν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.
διαβαστε περισσοτερα

Παλιές γραφές, Γράφει ο Κομπλίτσης Αποστόλης, ο Ακαρνάνας

Οι προηγούμενες «παλιές γραφές» έφεραν ξανά στην επικαιρότητα κείμενο του Γ. Σ. Γρίνου για τον δάσκαλο του χωριού μας Ν. Κατερινόπουλο. Όπως γράφει στο κείμενο του ο Γιώργος, υπάρχουν «λογαριασμοί» που πρέπει να εξοφλούνται! Και μιλάμε για λογαριασμούς ηθικούς και συναισθηματικούς που μας έχουν αγγίξει την ψυχή και έχουν κεντρίσει ευαίσθητες χορδές του εαυτού μας. Έναν τέτοιο (κάπως ξεχασμένο) «λογαριασμό» θέλω να ξαναφέρω στην επικαιρότητα μέσα από τις «παλιές γραφές». Αφορμή είναι ένα καλογραμμένο και εμπεριστατωμένο κείμενο που αναφέρεται στη δασκάλα του χωριού μας (1949-1959) Γιούλα Παππά-Ψωμά.
διαβαστε περισσοτερα

Παραδοσιακό Πρόσφορο (Λειτουργιά) με Προζύμι | Greek Orthodox Prosphora(Βίντεο)

ΠΑΤΡΑ Πώς φτιάχνεται το παραδοσιακό προζυμένιο πρόσφορο. Στην Πάτρα, η κυρία Αδαμαντία, με μεράκι και γνώση, μας μυεί στην τέχνη της παρασκευής του παραδοσιακού προζυμένιου προσφόρου. Υλικά: Αλεύρι σκληρό κίτρινο Χλιαρό νερό Αλάτι Προζύμι
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση Θ. Βασιλόπουλου με Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας Β. Σολδάτο

Συνάντηση Θ. Βασιλόπουλου με Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας Β. Σολδάτο
διαβαστε περισσοτερα

Κώστας Καρπέτας: Ανέφικτη η ομαλή λειτουργία της πόλης των Πατρών εξαιτίας των βλαβών στους φωτεινούς σηματοδότες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


01/04/2024



Κώστας Καρπέτας: Ανέφικτη η ομαλή λειτουργία της πόλης των Πατρών εξαιτίας των βλαβών στους φωτεινούς σηματοδότες 

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας, κατάθεσε επερώτηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για την κατάσταση με τους φωτεινούς σηματοδότες στην Πάτρα. Η επερώτηση απευθύνεται προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, μετά τα φαινόμενα καθημερινής δυσλειτουργίας των φαναριών στην αχαϊκή πρωτεύουσα, γεγονός που προκαλεί προβλήματα σε οδηγούς οχημάτων και πεζούς και καθιστά ανέφικτη την ομαλή λειτουργία της πόλης.
διαβαστε περισσοτερα

Εκδρομή του του Πολιτιστικού - Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Αστακού.ΛΕΥΚΑΔΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ - ΝΥΔΡΙ

ΕΚΔΡΟΜΗ 
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού - Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Αστακού, σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο TRICHONIDA TRAVEL  διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή.
την ΚΥΡΙΑΚΗ  14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2024
ΛΕΥΚΑΔΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ - ΝΥΔΡΙ

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ: 25,00 ευρώ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΈΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΓΙΑΝΝΑ ΡΕΠΑΝΗ ΖΟΥΛΑ : 6944 613595ΠΗΓΗ ΓΡΥΛΛΙΑ:                   6945 774595

Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα

ΔΩΡΕΑΝ μετρήσεις γλυκόζης αίματος στο Φαρμακείο της Ζούλα Φωτεινής Αντωνίας

Την Πέμπτη 04 Απριλίου 2024 και ώρες 9:30 π.μ. με 13:30, στο Φαρμακείο της Ζούλα Φωτεινής Αντωνίας θα πραγματοποιηθούν ΔΩΡΕΑΝ μετρήσεις γλυκόζης αίματος από την Ascensia Diabetes Care. Με ένα απλό τσιμπηματάκι κάνουμε τον έλεγχό μας!Σας περιμένουμε
Φένια Ζούλα
διαβαστε περισσοτερα

ΤΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Περιοδεία του Ν. Παπαναστάση στο Δήμο Ξηρομέρου

ΤΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕΠεριοδεία του Ν. Παπαναστάση στο Δήμο ΞηρομέρουΚάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ για να σταλεί μήνυμα ισχυροποίησης των εργατικών λαϊκών αγώνων εντός και εκτός Ελλάδας
διαβαστε περισσοτερα

Ψήφισμα Ο.Π.Σ.Υ.Ξ.Για. Την απώλεια του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΝΤΟΥ

Αρ. πρωτ. 25      Αθήνα, 31 Μαρτίου 2024 Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  ΑΤο Κεντρικό Συμβούλιο της  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.), εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα, μόλις πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΝΤΟΥΑναπληρωτή Καθηγητή και Προϊσταμένου Γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθηνών επί σειρά ετών με πλούσια και πολυδιάστατη συνολική προσφορά  τόσο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όσο και την Ανώτατη Eκπαίδευση γενικότερα.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................