Οι Αιτωλοακαρνάνες πολεμιστές στην Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974

Η γενιά των σημερινών 40ρηδων  μεγάλωσε με το αγαθό της ειρήνης. Ποτέ δεν συμμετείχε σε πόλεμο. Αντίθετα πρόλαβε να δει για λίγο τους παππούδες της που ζήσαν τον πόλεμο του ’40 και την Κατοχή. Εκείνοι έφυγαν χωρίς να προλάβουμε να τους ρωτήσουμε πολλά. Την σκυτάλη πήραν οι πατεράδες μας. Αυτοί έζησαν τελευταίοι Εθνική Τραγωδία που λύθηκε με τα όπλα και πολύ αίμα. Ήταν η Κύπρος του ’74.
διαβαστε περισσοτερα

Μαρία Ν. Αγγέλη : Στη μνήμη του Μεγάλου Τραγουδιστή ΤΑΚΗ ΚΑΡΝΑΒΑ

ΤΑΚΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΣ : Πόσο γλυκειά είναι η ζωή και πόση πίκρα έχειΓεννιέται ο άνθρωπος θαρρείς όλα να τα αντέχει….....Ο Τάκης Καρναβάς είναι κύριος εκπρόσωπος του δημοτικού και νεο δημοτικού τραγουδιού. Το νεοδημοτικό ανατροφοδοτείται από το δημοτικό και την παράδοση, ενσωματώνει στοιχεία και από το λαϊκό και έτσι προκύπτει ένα νέο είδος μουσικής. Η φωνή του Καρναβά είναι χαραγμένη στην ατομική και συλλογική μνήμη των Ξηρομεριτών και γενικά των Αιτωλοακαρνάνων… Με τα τραγούδια του έχουν γαλουχηθεί γενιές και γενιές…Eικοσιδύο χρόνια μετά το θάνατό του το «φαινόμενο Τάκης Καρναβάς» υπάρχει για να ψυχαγωγεί…
διαβαστε περισσοτερα
Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών - Δ.Ε ΑΛΥΖΙΑΣ.

Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών - Δ.Ε ΑΛΥΖΙΑΣ.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 20/7/2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α) διοργανώνει και φέτος την 21η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών. Ο Δήμος Ξηρομέρου συμμετέχει και έτσι στις 28 Ιουλίου 2024 για το χρονικό διάστημα 19:00 έως 21:30, θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηδρομία με τη μεταφορά της δάδας από χέρι σε χέρι, σε μια απόσταση δεκαπέντε (15) χιλιόμετρων από το Αρχοντοχώρι, μέσω Βάρνακα, Κανδήλας και Μύτικα. Στην λαμπαδηδρομία θα συμμετέχουν Εθελοντές Αιμοδότες, Αθλητικοί Σύλλογοι, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Φορείς. Η δράση θα πραγματοποιηθεί με: - τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Δ.Ε. Αλυζίας «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ», - τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Αρχοντοχωριτών «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» και - τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Βάρνακα. Οι τρεις σύλλογοι δραστηριοποιούνται στην επικράτεια του Δήμου Ξηρομέρου και πιο συγκεκριμένα στην Δ.Ε. Αλυζίας. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Κοινωνικής Πρ…
διαβαστε περισσοτερα

Ιερό Απότμημα του Τιμίου Ξύλου στον Αστακό

διαβαστε περισσοτερα

Προφήτης Ηλίας ο δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού

Ο Προφήτης Ηλίας, ή Αϊ - Λιάς κατά την προσφιλή έκφραση του λαού μας, είναι μεγάλος Προφήτης της Παλαιάς Διαθήκης πολύ αγαπητός και τιμώμενος από όλους τους πιστούς. Την 20ή Ιουλίου κάθε έτους, κατά την οποία τιμάται η μνήμη του, εις τα πανηγυρίζοντα εξωκλήσια ο κόσμος στήνει χορούς και πανηγυρίζει. Ιδιαίτερα τα εξωκλήσια του στις ορεινές περιοχές πλημυρίζουν από προσκυνητές οι οποίοι τιμούν την ιερά μνήμη του.
διαβαστε περισσοτερα

Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Αρχοντοχωριτών "Άγιος Γεώργιος"

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Αρχοντοχωριτών "Άγιος Γεώργιος" σας ενημερώνει ότι οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις, που θα υλοποιηθούν σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ξηρομέρου, ξεκινούν απ'τις 28 Ιουλίου και τελειώνουν στις 23 Αυγούστου. Η αποκορύφωση των εκδηλώσεων θα είναι η χοροεσπερίδα στην πλατεία του χωριού στις 10 Αυγούστου Σάββατο βράδυ.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................