Ενημερωτικό Σημείωμα για τις Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023Ενημερωτικό Σημείωμα για τις Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης ΥδατοκαλλιεργειώνΟι Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) είναι μια υποχρέωση της χώρας μας που απορρέει από ευρωπαϊκή οδηγία με στόχο να ρυθμίσει το θαλάσσιο χωροταξικό πλαίσιο της υδατοκαλλιέργειας στην Ελλάδα.Όσον αφορά στις ΠΟΑΥ Αττικής:ΠΟΑΥ Διαπορίων Νήσων (ΠΑΥ Α.10): Έχει ήδη εγκριθεί από ΚΕΣΥΠΟΘΑ ΚΑΙ ΚΕΣΥΧΩΘΑ. Βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας του σχεδίου διατάγματος από τη Δ/νση Νομοθετικού Έργου του ΥΠΕΝ, προκειμένου να αποσταλεί για έλεγχο στο ΣτΕ.ΠΟΑΥ Πόρου (ΠΑΥ Α.8): Έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση της ΣΜΠΕ και έχει εκδοθεί εισηγητική έκθεση περιβαλλοντικής έγκρισης της ΠΟΑΥ από τη ΔΙΠΑ. Εν συνεχεία, η Δ/νση Μητροπολιτικών, Αστικών και Περιαστικών Περιοχών θα εισηγηθεί το θέμα στα ΚΕΣΥΧΩΘΑ / ΚΕΣΥΠΟΘΑ.ΠΟΑΥ Μεγάρων (ΠΑΥ Β.7): Έχει θεσμοθετηθεί (Δ΄ 965/2021).Επισημαίνεται ότι ειδικότερα στις ΠΟΑΥ που αφορούν στην Αττική θα επιτρέπονται μόνο υφιστάμενες μονάδες χωρίς κα…
διαβαστε περισσοτερα

Μια ζωή δουλειά, πόνο και απώλειες | Η πονεμένη ιστορία της γιαγιάς Μαρίας(Βίντεο)

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΗ γιαγιά Μαρία, 89 ετών σήμερα, θυμάται τα παιδικά της χρόνια, που ήταν γεμάτα με συνεχή δουλειά. Μεγαλωμένη σε μια αγροτική περιοχή, περνούσε τις μέρες της βοηθώντας με τα πρόβατα, κουβαλώντας ξύλα και πηγαίνοντας στα χωράφια. Παρά τη σκληρή δουλειά, έχει πολλές αναμνήσεις από αυτή την εποχή.
διαβαστε περισσοτερα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης συνυπέγραψε τη δήλωση της CPMR «Οι Φίλοι της Μακροπεριφέρειας Μεσογείου»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας και Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR,  Φωκίωνας Ζαΐμης,  βρέθηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 στις Βρυξέλλες, καθώς συνυπέγραψε μαζί με άλλους περιφερειακούς και κυβερνητικούς εκπροσώπους από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Κύπρο, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Τουρκία τη Δήλωση «Οι Φίλοι της Μακροπεριφέρειας Μεσογείου».
διαβαστε περισσοτερα

Με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Δαμασκηνό συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Δημητρογιάννης

Με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Δαμασκηνό συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Δημητρογιάννης
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό, επισκέφθηκε ο Aντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης, στην έδρα της Μητρόπολης, στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, έχοντας την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του σειρά ζητημάτων που αφορούν την Μητρόπολη και τη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΛΩΡΟ.

Δελτίο Τύπου 
28.04.2023Ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Παπαθανάσης, συναντήθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.Κατά την συνάντησή τους η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε και τα προβλήματα που υπάρχουν στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. «Είχα την τιμή και την χαρά να συναντηθώ με τον κ. Φλώρο, να ανταλλάξουμε απόψεις αλλά και να αναλύσουμε τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας», δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης.
#AνεβάζουμετηνΑιτωλοακαρνανία_ψηλά
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση υποψηφιότητας ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΣΟΜΠΟΥ με το συνδυασμό του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Πηγή: Σελίδα Facebook Άρτεμις Τσόμπου  ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΣΟΜΠΟΥ (Παντρεμένη με τον Δημήτρη Παύλου(τακουλα )Συνεχίζω δυναμικά και αποφασιστικά ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος..Περήφανη διπλα στον δήμαρχο της καρδιάς μας ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ με όραμα και δύναμη ενωμένοι μαζί να πετύχουμε περισσότερα με μοναδικες αξιες.. Η στήριξη σας είναι για εμένα το όνειρο μου ... Επέλεξα και θέλω να συμπορευθώ με τον σημερινό μας δήμαρχο γιατι ειναι εργατικος εχει οραμα , είναι πάντα ανοιχτός στον διάλογο, και κυρίως αντιμετωπίζει τα πάντα με σοβαρότητα, εντιμότητα και υπευθυνότητα, προσπαθώντας να βάλει σε σωστες βασεις το δήμο ξηρομερου
Τον ευχαριστώ θερμά για την πρότασή του...
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ..
διαβαστε περισσοτερα

Θ. Μαυρομμάτης: «Τα έργα υποδομών είναι προϋπόθεση ανάπτυξης»

Την πρώτη διεθνή έκθεση για μηχανήματα έργων που πραγματοποιήθηκε στο ΜΕΚ Παιανίας επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Μαυρομμάτης, ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής σε workshop με τίτλος θέμα: «Τα μεγάλα έργα υποδομών στην Ελλάδα του αύριο».
διαβαστε περισσοτερα

Πρωτομαγιά στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου  διοργανώνει την Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 πεζοπορία από την χρυσοβίτσα στον Άγιο Αθανάσιο. ...Ώρα εκκίνησης: 09.00 π.μ. από την πλατεία του χωριού. Μετά την θεία Λειτουργία που θα διεξαχθεί στο ομώνυμο εξωκλήσι θα διανεμηθεί δωρεάν ψητή προβατίνα γλυκά και αναψυκτικά από τα μέλη του συλλόγου.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................