ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ: ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 ΩΡΑ 4:00 Μ.Μ.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Αστακού, σας ενημερώνει ότι ξεκινάνε τα μαθήματα της μικτής χορωδίας ΕΝΗΛΙΚΩΝτην Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 στοΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ στις 4:00 μ.μ.
Παρακαλούμε για την συμμετοχή παλαιών και νέων μελών! Επίσης στις 5:00 μ.μ. μπορούν να έρθουν τα παιδιά της υπάρχουσας παιδικής χορωδίας καθώς και όσα παιδιά ενδιαφέρονται να γραφτούν για πρώτη φορά, για να συζητήσουμε την δυνατότητα σχηματισμού τμήματος. 
Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα πρόληψης για τον Covid 19.
Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με τα μέλη του Δ.Σ. 6944613595 6946 966560
διαβαστε περισσοτερα
Απαντητική επιστολή του Εργαστηρίου Χημείας Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την αύξηση των εγκατεστημένων ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου.

Απαντητική επιστολή του Εργαστηρίου Χημείας Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την αύξηση των εγκατεστημένων ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου.

ΑΠΟ.https://www.dimosxiromerou.gr/
Απαντητική επιστολή για πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την αύξηση των εγκατεστημένων ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου, με βάση την παλαιότερη ενασχόληση του Εργαστηρίου Χημείας Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών στην εν λόγω περιοχή.

Απαντητική επιστολή καθηγητή Δασενάκη.pdf734 kB
διαβαστε περισσοτερα

Ο Μπαμπινιώτης Μάκης Σ.Κυριαζής γράφει στίχους για καταξιωμένους λαϊκούς τραγουδιστές

Ο Συγχωριανός μας Μάκης  Κυριαζής του Σπύρου εκτός από ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας  (Μπαταρίες Κυριαζής - e-kiriazis.gr) διαπρέπει και ως στιχουργός καθώς γράφει στίχους για   καταξιωμένους λαϊκούς τραγουδιστές όπως θα δείτε και το παρακάτω video την Σοφία Παπάζογλου να τραγουδά ''Ήσουν μια αυταπάτη''σε στίχους Μάκη Κυριαζή
διαβαστε περισσοτερα

Οδηγίες προστασίας από την εποχική γρίπη 2020 -2021

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε ό,τι αφορά την εποχική γρίπη, ενημερώνει ότι η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από την ιδιάζουσα συγκυρία  συνύπαρξης της εποχικής γρίπης με τον ιό SARS-CoV-2. Για το λόγο αυτό εφιστάται η ιδιαίτερη προσοχή του πληθυσμού σχετικά με την τήρηση μέτρων πρόληψης για την προστασία από την εποχική γρίπη. Βάσει αυτού οι φετινές οδηγίες  που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας έχουν ως εξής:  
Η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης εμφανίζεται στα μέσα φθινοπώρου , αυξάνεται κατά τον Ιανουάριο και κορυφώνεται Φεβρουάριο – Μάρτιο. Η γρίπη είναι λοίμωξη του αναπνευστικού και μεταδίδεται εύκολα , κυρίως με το βήχα και το φτέρνισμα, μέσω των σταγονιδίων. Εκδηλώνεται με πυρετό, ρίγος, καταρροή, πονόλαιμο, βήχα , μυαλγίες , πονοκέφαλο και αίσθημα κόπωσης (πιο σπάνια παρατηρούνται έμετοι ή/και διάρροιες).Η διάρκεια της νόσησης είναι περίπου μία (1) εβδομάδα κατά την οποία πρέπει να παραμένουμε κατ ΄ οίκον.Ο έγκαιρος εμβολιασμός είναι ο αποτελεσμ…
διαβαστε περισσοτερα
Ανοιχτή Επιστολή του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Ανοιχτή Επιστολή του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Αστακός 6.10.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
Ανοιχτή Επιστολή του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη. ΠΡΟΣ
1. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη
2. Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτριο Οικονόμου
3. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο. Μαυρουδή Βορίδη
4. Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μκα. Φωτεινή Αραμπατζή
5. Βουλευτές Νομού Αιτωλ/νιας
6. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη
7. Πρόεδρο K.Ε.Δ.Ε κο.Δημήτριο Παπαστεργίου
8. Δημάρχους Νομού Αιτωλ/νίας - Λευκάδας
9. Πρόεδρο Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας κο Παναγιώτη Τσιχριτζή
10. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Θέμα: Όχι στην υπογραφή ίδρυσης Π.Ο.Α.Υ (Περιοχής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) των "ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ". Στην επιστολή του αυτή ο Δήμαρχος Ξηρομέρου και Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα για την μη δημιουργία της εν λόγω Π.Ο.Α.Υ, μεταφέρει στον αρμόδιο Υπουργό την κινητικότητα …
διαβαστε περισσοτερα

Ημερίδα - Αγροδιατροφή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η Αγροδιατροφή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  - Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στον αγροδιατροφικό κλάδο»,διοργανώνει Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Ναύπακτο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου: «Cross Border Agrifood Incubators – INCUBA (Διασυνοριακές Αγροδιατροφικές θερμοκοιτίδες)» του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Greece - Italy 2014-2020.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 στις 11:00 π.μ στο Κέντρο Τουριστικής & Πολιτιστικής Πληροφόρησης (Αίθουσα Ναυπακτίας), στο Ενετικό Λιμάνι Ναυπάκτου. Θα μιλήσουν οι αναπληρωτές καθηγητές του Τμήματος Γεωπονίας, Αγγελική Καυγά και Παντελής Μπαρούχας οι οποίοι θα ενημερώσουν πλήρως το κοινό για καινοτόμα επιχειρησιακά εργαλεία και εφαρμογές που άπτονται στον Αγροδιατροφικό τομέα καθώς και για νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες οι οποίες ελαχιστοποιούν τη χρήση ενεργειακών πόρων, μειώνουν την ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ αυξάνουν την αποδοτικότητα της παραγωγής. Παρά…
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ -ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

«Παρεπιδημούντες πολιτικοί και παρατάξεις πανδημίας».
Η πανδημία από τον επικίνδυνο ιό άφησε έντονο αποτύπωμα τόσο στα οικονομικά των νοικοκυριών και ιδιωτικών επιχειρήσεων, όσο και στα οικονομικά των Δήμων.Σταθήκαμε και στεκόμαστε δίπλα στους ευάλωτους δημότες μας ενισχύοντας τις υπηρεσίες πρόνοιας και συνεχίζουμε να επαγρυπνούμε.Σε μια κομβική χρονιά για τον Δήμο Ξηρομέρου, με την άθλια κατάσταση στα οικονομικά που παραλάβαμε, η συνεργασία των δημοτών μας κάνει να βλέπουμε την επόμενη μέρα πιο αισιόδοξα αφού καταφέραμε, συμμαζεύοντας δραστικά τα οικονομικά μας,να αποφύγουμε τη θέση του Δήμου σε επιτήρηση και τις θλιβερές συνέπειες που θα είχε αυτό το γεγονός.Το τέλος παρεπιδημούντων και το τέλος επί των ακαθάριστων εσόδων δεν επιβλήθηκε στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.Για τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων ισχύει η εκ του Νόμου έκπτωση 40%για τον Αστακό και τα καταστήματα του Μύτικα.Η παράταξη πανδημίας που «χάθηκε» στον δρόμο για το Δημοτικό Συμβούλιο, η παράταξη που δεν συνέβαλε στην…
διαβαστε περισσοτερα

Αντίσταση Πολιτών δυτικής Ελλάδος - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα 05 Οκτωβρίου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κυβέρνηση της ΝΔ οπλίζει – λαός και νεολαία χτυπιούνται!
Καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού κι οι θάνατοι καθημερινά αυξάνονται, η κυβέρνηση συνεχίζει απρόσκοπτα την προώθηση κι εφαρμογή της αυταρχικής πολίτικης ατζέντας , λαμβάνοντας μηδενικά μέτρα για την προάσπιση της υγείας του κόσμου, μετακυλώντας το βάρος της υγειονομικής κρίσης και τις συνέπειές της στο λαό. 
Την ίδια στιγμή που η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ανεκδιήγητη, ολόκληρες κοινωνικές κατηγορίες (πρόσφυγες, μετανάστες) ζουν υπό άθλιες συνθήκες χωρίς την οποιαδήποτε μέριμνα, η ανεργία αυξάνεται και εργασιακοί χώροι - σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο ύστερα από εμφάνιση κρουσμάτων,  η ΝΔ αρνείται να λάβει τα υποτυπώδη μέτρα και να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο πετσοκομμένο από τις μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων χρόνων, τώρα βρίσκεται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση, με ελλείψεις ΜΕΘ και προσωπικού.Στο χώρο της εκπαίδευσης δεν έκανε κανέναν απολύτως σχ…
διαβαστε περισσοτερα

Θανάσης Παπαθανάσης : «Προτεραιότητα στον αντιγριπικό εμβολιασμό έχουν οι ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού»

«Προτεραιότητα στον αντιγριπικό εμβολιασμό έχουν οι ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.
« 4,2 εκατομμύρια δόσεις του αντιγριπικού εμβολίου θα διατεθούν φέτος στη χώρα μας όπως έχει διαβεβαιώσει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων και το Υπουργείο Υγείας, 30%
περισσότερες από το 2019. Το αντιγριπικό εμβόλιο πρέπει να συνταγογραφείται ηλεκτρονικά. Το 95% των εμβολιασμών πραγματοποίειται κάθε χρόνο στα φαρμακεία τα οποία είναι πιστοποιημένα για να διενεργούν τον αντιγριπικό εμβολιασμό. Η υγειονομική κρίση κατέδειξε τον τεράστιο ρόλο του φαρμακείου και του επιστήμονα φαρμακοποιού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.
διαβαστε περισσοτερα
Με εξαιρετική επιτυχία το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 στον Αστακό, η Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών.

Με εξαιρετική επιτυχία το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 στον Αστακό, η Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών.

https://www.dimosxiromerou.gr/
Αστακός, 6.10.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 στον Αστακό, η Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργάνωσαν ο Δήμος Ξηρομέρου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία &Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου", σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Αστακού στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος.
Η διαδρομή στην οποία συμμετείχαν αρκετοί εθελοντές αιμοδότες καθώς και μαθητές σχολείων, ξεκίνησε από τον Παιδικό Σταθμό Αστακού και τερμάτισε στην παραλία του Αστακού (θέση άγκυρα), όπου μετά από σύντομη τελετή άναψε η φλόγα των Εθελοντών Αιμοδοτών. Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Βασίλης Πολύζος, ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου κ.…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................