Το εμπόριο της Λευκάδας με την Ακαρνανία και το μεροκάματο στα χωράφια του Ξηρομέρου

Το εμπόριο της Λευκάδας με την Ακαρνανία και το μεροκάματο στα χωράφια του ΞηρομέρουΜια ιστορική αναδρομή στο αλισβερίσι των Λευκαδίων με τους Ακαρνάνες και το διαχρονικό κοινό ταξίδι των δυο γειτονικών λαών…Την φιλική σχέση της Λευκάδας με το Ξηρόμερο μέσα από τις εμπορικές συναλλαγές στο πέρασμα του χρόνου μαρτυρούν τα φοβερά στοχεία που παραθέτει ο συγγραφέας Θοδωρής Γεωργάκης στο βιβλίο του «Τα που θυμάμαι μολογώ».Το εμπόριο με το Ξηρόμερο, οι Μελισσουργιώτισσες, οι τράμπες και οι λακ(ι)νιές με τα άλογα (σελ. 177)
διαβαστε περισσοτερα

Γνωστοποίηση λειτουργίας Blog και σελίδας στο Facebook του συνδυασμού μας ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ''.

Ημερομηνία 20-9-2023Δελτίο τύπου.
Ενημερώνουμε τους δημότες του Ξηρομέρου ότι έχει τεθεί σε λειτουργία το Blog του συνδυασμού μας: ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ''.
Το Blog βρίσκεται στην διεύθυνση https://xiromerodinamielpidas.blogspot.com
διαβαστε περισσοτερα

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΥΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-Περιοδεία στις υπηρεσίες του Δήμου Ξηρομέρου στηνΔ.ενοτητα φυτειών.

Με τους εργαζόμενους της δομής βοήθεια στο σπίτι και τους εργαζόμενους του δήμου Ξηρομέρου στην Δ. Ενότητα φυτειών συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη στις 11.30 π.μ
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Με το βλέμμα στα χωριά μας και τον δημότη στο προσκήνιο :Γράφει ο Παναγιώτης Χολής

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΜε το βλέμμα στα χωριά μας και τον δημότη  στο  προσκήνιο  
Με τον όρο ’συμμετοχική δημοκρατία' αναφερόμαστε σε ένα σύνολο μηχανισμών και διαδικασιών που επιτρέπουν την ενθάρρυνση της εμπλοκής των πολιτών στην πολιτική ζωή και την ενδυνάμωση του ρόλου τους στην λήψη των αποφάσεων.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ. Ήρθε επιτέλους η στιγμή να φέρουμε τόπο μας στην θέση που του αξίζει

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, Με μεγάλη μου χαρά αποδέχτηκα την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση του Δημάρχου μας και καλού οικογενειακού μου φίλου ,Γιάννη Τριανταφύλλακη , να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιό του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ξηρομέρου, στην περιφερειακή ενότητα του Αστακού, και να βοηθήσω και γω στο πλάι του με όλες μου τις δυνάμεις αλλά και την απεριόριστη αγάπη που έχω για τον τόπο μου.
διαβαστε περισσοτερα

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΡΙΒΙΟ - ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ(φωτορεπορτάζ/Τζένη Παπαδημητρίου)

Ανήμερα του Αγίου Ευσταθίου και της συνοδείας του (συζύγου του Αγίου Ευσταθίου της Θεοπιστης, των γυιων τους Αγάπιος και Θεοπιστου) τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο χωριό Ριβιο - Παπαδατου από τους ιερείς του χωριού. Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν
διαβαστε περισσοτερα

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε Αλυζίας Βασίλης Πολύζος, με το συνδυασμό του Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΚΟΧΡΗΣΤΟΣ Παραολυμπιονίκης. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

διαβαστε περισσοτερα

H Αγγελική Σιτοκωνσταντίνου υποψήφια με την Ενωτική Πρωτοβουλία

Ανακοινώνουμετην υποψηφιότητα τηςΑγγελικής (Άντζελας ) Σιτοκωνσταντίνου στοκεντρικό ψηφοδέλτιοΝαυ
διαβαστε περισσοτερα

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Με πυκνό πρόγραμμα επαφών συνεχίζει την προεκλογική του δραστηριότητα ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος.
διαβαστε περισσοτερα

«ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ

«ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ

Ο Συνδυασμός «ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Τριανταφυλλάκη, για την διευκόλυνση τις μετακίνησης των ετεροδημοτών μας, ώστε να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα, θα δρομολογήσει τουριστικά λεωφορεία από την Αθήνα προς τον Δήμο μας (Δημοτικές Ενότητες Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών) και την επιστροφή τους στην Αθήνα.
Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει από την πλατεία Καραϊσκάκη (στάση Μετρό Μεταξουργείο) μπροστά από την έξοδο του Μετρό.

Ημερομηνίες αναχώρησης:
διαβαστε περισσοτερα

Κώστας Καρπέτας: Η πολιτική Φαρμάκη ναρκοθετεί την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Ελλάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ20/9/20223Κώστας Καρπέτας: Η πολιτική Φαρμάκη ναρκοθετεί την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής ΕλλάδαςΟ υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας, εντείνοντας τις επαφές του με τους πολίτες, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου το Μεσολόγγι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας τη Ναύπακτο. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του και των συζητήσεων που είχε με εκπροσώπους φορέων και με πολίτες, ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων τα οποία υλοποιούνται με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής Φαρμάκη.
διαβαστε περισσοτερα

ΞΗΡΟΜΕΡΟ 2023 παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ .(βιντεο)

Με πολύ κόσμο η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού "ΝΕΑ ΜΕΡΑ Καθαρά Χέρια". Τους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "ΝΕΑ ΜΕΡΑ Καθαρά Χέρια" παρουσίασε εχθές 16 Σεπτέμβρη 2023 ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Ξηρομέρου, πρώην ανώτατος δικαστής ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ.
διαβαστε περισσοτερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Η συμμετοχή της NEUROPUBLIC στην ΔΕΘ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | 20-09-23
ΔΕΘ 2023: Καινοτομία, ψηφιοποίηση και ευφυής γεωργία
στην ατζέντα της NEUROPUBLIC 

Υπό τη σκιά της πρόσφατης κακοκαιρίας που είχε ανυπολόγιστο κόστος σε ζωές και περιουσίες, διεξάχθηκε η 87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας που αντανακλά τους ρυθμούς και τις τάσεις της εγχώριας αλλά και της διεθνούς επιχειρηματικότητας. Ως εκ τούτου, η φετινή διοργάνωση κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους.
διαβαστε περισσοτερα

Επειγόντως, Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Ξηρόμερο ! Γράφει-Σχολιάζει-Αποκαλύπτει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας- ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια- είναι σε όλους μας γνωστές, όπως γνωστό είναι ότι το Ξηρόμερο είναι από τις φτωχότερες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και των Βαλκανίων!
διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΏΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΩΝ ΚΥΡΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΏΝ
διαβαστε περισσοτερα

Πρόγραμμα επισκέψεων για Σήμερα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

διαβαστε περισσοτερα

ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ -ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ.Συνεχίζονται δυναμικά οι περιοδείες της παράταξης μας στα χωριά Καραϊσκάκη - Βασιλόπουλο - Βλυζιανά

Συνεχίζονται δυναμικά οι περιοδείες της παράταξης μας στα χωριά Καραϊσκάκη - Βασιλόπουλο - Βλυζιανά. Σε εγκάρδιο κλίμα υποδέχονται οι κάτοικοι τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξηρομέρου και πρώην Ανώτατο Δικαστικό κ. Αλέξανδρο Σάββα και τους Συμβούλους του έχοντας την δυνατότητα να συνομιλούν και να εκθέτουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.Από το γραφείο Τύπου και επικοινωνίας.
διαβαστε περισσοτερα

Λαϊκή Συσπείρωση ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ για την ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας την Πέμπτη 21/9 στις 10.30 π.μ. στον Άη Μηνά στη Λευκάδα

Λαϊκή Συσπείρωση ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ για την ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας την Πέμπτη 21/9στις 10.30 π.μ. στον Άη Μηνά στη ΛευκάδαΕνώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια ήδη θερίζει τους κατοίκους της, ενώ σε ολόκληρες περιοχές της χώρας είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές,η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ώρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα. Αίσχος!
διαβαστε περισσοτερα

Πρόγραμμα επισκέψεων σε Κοινότητες του Δήμου Ξηρομέρου.

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023.Ώρα 20:00, επίσκεψη στην έδρα του Δήμου, στον Αστακό (Παραλία).

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023.
Ώρα 10:00, επίσκεψη στην έδρα του Δήμου, στον Αστακό (Κεντρική αγορά - Λαϊκή Αγορά).
Ώρα 19:00, επίσκεψη στην Κοινότητα Βάρνακα .
Ώρα 20:00, επίσκεψη στην Κοινότητα Κανδήλας.

Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερα τιμητική.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................