Όροι και προϋποθέσεις για την πολιτική αντιμετώπιση της έμφυλης βίας . Του Πάνου Τρυφιάτη*

Τα τελευταία χρόνια αναδείχθηκαν φαινόμενα και γεγονότα που ταλανίζουν την κοινωνία μας με πράξεις έμφυλης βίας όπως- ενδοοικογενειακή βία, κακοποίηση γυναικών και παιδιών, σεξουαλικές παρενοχλήσεις- με αποκορύφωμα πράξεις γυναικοκτονίας, που το τελευταίο διάστημα πήραν διαστάσεις δραματικές.
διαβαστε περισσοτερα

Συντήρηση αντιπλημμυρικών τάφρων και καθαρισμός φρεατίων ομβρίων υδάτων .

ΔΕ Φυτειών Κοινότητα Παπαδάτου Οικισμός Αγ.Στεφάνου
ΠΗΓΗ:facebook Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη
διαβαστε περισσοτερα

Ηχηρά μηνύματα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών στη διάλεξη που πραγματοποίησε η ΠΔΕ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού,  Νικόλαος Κοροβέσης, σε συνδιοργάνωση  με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών πραγματοποίησαν  διάλεξη με την  Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μαρία Γκασούκα με θέμα « Ο πολιτισμός και η δημοκρατία σε υποχώρηση: έμφυλη βία, κοινωνικές πρακτικές, γυναικοκτονίες». Η εν λόγω διάλεξη  πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη  στις  23 Νοεμβρίου του 2022 και ώρα 19:00 στο Κτίριο Χρυσόγελου, στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.
διαβαστε περισσοτερα

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη διεθνή τουριστική έκθεση Philoxenia 2022, στη Θεσσαλονίκη

Με ένα εντυπωσιακό περίπτερο που απέσπασε κολακευτικά σχόλια, ολοκληρώθηκε και τη φετινή χρονιά η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Philoxenia 2022. Η διεθνής έκθεση τουρισμού, Philoxenia που πραγματοποιήθηκε από τις 18-20 Νοεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στη χώρα μας με πλήθος επισκεπτών επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες του τουρισμού και από τις τρεις  Περιφερειακές Ενότητες, Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία αλλά και Δήμοι.
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΊΝΗ. Έφυγε από τη ζωή η Ερασμία Βλαχάκη

Έφυγε σήμερα από τη ζωή η συγχωριανή μας Ερασμία  Βλαχάκη σε ηλικία 99 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Παρασκευή και ώρα 14:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μπαμπίνης.Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.Καλό ταξίδι θεία Ερασμία.
διαβαστε περισσοτερα

Δήλωση Γραμματέα Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτη Αριστερά Δημήτρη Στρατούλη : «Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις συντάξεων σε όλους τους συνταξιούχους»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δήλωση Γραμματέα Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτη Αριστερά Δημήτρη Στρατούλη :«Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις συντάξεων σε όλους τους συνταξιούχους»Ο Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας -Ανυπότακτη Αριστερά  κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας στην οποία παραβρέθηκε δήλωσε:
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................