Γιορτή 25ης Μαρτίου στο χωριό μας

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 και οι μαθητές του σχολείου μας, με την δασκάλα του χωριού μας, τίμησαν την επέτειο της επανάστασης του 1821.Χρόνια πολλά σε όλους τους Μπαμπινιώτες.




Εν Μπαμπίνη
διαβαστε περισσοτερα

« Έξοδος 1826 » - Η ταινία

Η ταινία « Έξοδος 1826 » είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή και αφορά την ιστορία 120 αντρών από τη Σαμαρίνα Γρεβενών και τα γύρω χωριά, που έσπευσαν να βοηθήσουν στην Έξοδο του Μεσολογγίου, τον Απρίλιο του 1826. Η ταινία είναι βασισμένη στο δημοτικό μας τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας», στα διασωθέντα ιστορικά στοιχεία και στη μυθοπλασία.
διαβαστε περισσοτερα

Η φωνή της παράδοσης | Ο Νίκος και τα κλέφτικα τραγούδια που συγκινούν(ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Εάν μπορούσα να γράψω, έστω κι ένα Ελληνικό Δημοτικό Τραγούδι, θα απέρριπτα ότι έχω γράψει μέχρι σήμερα, είπε ο Johan Wolfgang von Goethe. Κλέφτικο Ελληνικό Δημοτικό Τραγούδι: Μια ματιά στο παρελθόν
διαβαστε περισσοτερα

Δράσεις ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το ΙΟΑΣ «Π. Μυλώνας» και την Ολυμπία Οδό

Παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας προκύπτουν μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Ινστιτούτο για την Οδική Ασφάλεια, «Πάνος Μυλωνάς» και την Ολυμπία Οδό.Εκπρόσωποι των τριών φορέων παραχώρησαν σήμερα, Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, συνέντευξη Τύπου στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
διαβαστε περισσοτερα

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών, όπως κάθε χρόνο, τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στην ταβέρνα "Μερατζούλα"

Στις 9 Μαρτίου, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών, όπως κάθε χρόνο, τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στην ταβέρνα "Μερατζούλα" στο Βασιλόπουλο. Ήταν μια πολύ ζέστη, κεφάτη και χαρούμενη εκδήλωση που τιμήθηκε από αρκετές γυναίκες μέλη μας και μη. Η βραδιά είχε χορό, κέφι, αλλά και δώρα από προηγούμενη εκδήλωση μας που δεν είχαν δοθεί. 
διαβαστε περισσοτερα

Π.Δ.Ε.25η Μαρτίου: Οι επετειακές εκδηλώσεις των επόμενων ημερών

25η Μαρτίου: Οι επετειακές εκδηλώσεις των επόμενων ημερών
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την Επανάσταση του 1821 στη Γη της Φλόγας, της φλόγας της λευτεριάς και των μεγάλων αγώνων για την αναγέννηση της πατρίδας, διοργανώνοντας εκδηλώσεις στην Πάτρα, στον Πύργο και στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.Στις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην Ι.Π. Μεσολογγίου θα παραβρεθεί ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, Αθανάσιος Μπαλέρμπας και στον Πύργο ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος.Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, θα παραστεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στα Καλάβρυτα.Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Πάτρα, καθώς επίσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Μαυρομμάτης, θα παραστεί στο Μεσολόγγι  και ο Αντιπεριφ…
διαβαστε περισσοτερα

Μίλτος Ζαμπάρας: Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκαλεί ακόμα και τους «γαλάζιους» δημάρχους με τις «αλχημείες» του

Μίλτος Ζαμπάρας: Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκαλεί ακόμα και τους «γαλάζιους» δημάρχους με τις «αλχημείες» τουΟ Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απ’ ότι φαίνεται έχει ανοίξει πόλεμο ακόμα και τους δημάρχους που πρόσκεινται στην ΝΔ, αφού είχε την φαεινή ιδέα να δώσει μπόνους δόμησης σε ύψος και σε ορόφους, στην κατασκευή κτιρίων που εφαρμόζουν περιβαλλοντικές μεθόδους, όπως προβλέπει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός.
διαβαστε περισσοτερα

Τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά του Δ.Σ της τακτικής συνεδρίασης, την Πέμπτη 21 Μαρτίου.

https://www.dimosxiromerou.gr
Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρης ενημέρωσης των δημοτών, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτώνται από την αρχή της δημοτικής περιόδου Σεπτέμβριος 2019 - 2023 και για πρώτη φορά, τα ηχητικά πρακτικά καθώς και τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά, όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής. Αυτό θα συνεχιστεί και την δημοτική περίοδο 2024-2028. Όλα τα Δημοτικά Συμβούλια από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως σήμερα, μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ.  Στο βίντεο στο YouTube, αναφέρονται επιλέγοντας ''ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ'', όλα τα θέματα συζήτησης και έχει προστεθεί χρονική σήμανση, ώστε να μπορείτε εύκολα να μεταβαίνετε απ' ευθείας στο θέμα που θέλετε να ακούσετε.
διαβαστε περισσοτερα

Παλιές Γραφές» Γράφει ο Αποστόλης Κομπλίτσης, ο Ακαρνάνας

Το δάσκαλο, το δάσκαλο, αυτόν τον σαρδανάπαλο, να μου τον φέρετε στο «στρώμα»… Αυτούς τους στίχους άκουγα προχθές το πρωινό από το ραδιόφωνο και μου ήρθαν στο μυαλό αναμνήσεις και εικόνες από την ιστορία για αυτό τον δάσκαλο.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................