Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης «Χριστόδουλος Παμπλέκης»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος, με το νεοεκλεγμένο Δ/Σ, συνεχίζοντας τις πολιτιστικές του δραστηριότητες θέλει, μέσα από αυτή την ανακοίνωση-κάλεσμα, να πληροφορήσει τα μέλη και τους φίλους του ότι συνεχίζει με επιτυχία την ολοκλήρωση της αίθουσας-Μουσείο σε αγαστή συνεργασία με την επιτροπή διαχείρισης που δημιούργησε και λειτουργεί σύμφωνα με το πρόγραμμα και τους στόχους του Συλλόγου μας.
Η διαχείριση των εργασιών που γίνονται στο μουσείο, και μάλιστα με  προσωπική εργασία του προέδρου και των μελών, είναι σε άμεση γνώση του Δ/Σ. Η χρηματοδότηση για τις όποιες εργασίες  γίνονται είναι από συνδρομές μελών και φίλων του Συλλόγου και για τις οποίες το Δ/Σ λογοδοτεί άμεσα με αποδείξεις στην ελεγκτική επιτροπή που εξελέγη πρόσφατα στην γενική συνέλευση του Συλλόγου.Ο πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης, Πέτρος Χρυσικός, απολαμβάνει την πλήρη εμπιστοσύνη του Δ/Σ. Επίσης το ευχαριστώ και την εμπιστοσύνη εκφράζουμε και στα μέλη της επιτροπής που εργάζονται δίπλα στον πρόεδρο με αμεροληψία και πραγ…
διαβαστε περισσοτερα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (6/2020) που εκδόθηκε  από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και δημοσιοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει κακοκαιρία που θα επικρατήσει από το απόγευμα της Δευτέρας (12-10-2020) και μέχρι το απόγευμα της Τρίτης (13-10-2020) στη χώρα από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, οι οποίοι την Τρίτη θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ.Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (12-10-2020) μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης (13-10-2020), το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.
Από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, η υπόλοιπη Πελοπόννησος και Μακεδονία, η Θράκη, η Θεσσαλία και οι Σποράδες, με εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης και από τα δυτικά.
Από τη νύχτα της Δευτέρας και μέχρι το πρωί της …
διαβαστε περισσοτερα

Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών Ακαρνανικό Φως: ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Στις Φυτείες σήμερα, Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 και  ώρα 11:00 πμ, πραγματοποιήθηκε η εκλογική διαδικασία για την  ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού &  Μορφωτικού Συλλόγου Φυτειών «Ακαρνανικό Φως».  Μετά το πέρας της Γενικής Συνελεύσεως ακολούθησε η  σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου όπου εκλέχτηκαν:  

Μπαμπίνη ΙΝ: Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο νέο Δ/Σ
διαβαστε περισσοτερα

Η Ελλάδα χωρίς υφαλοκρηπίδα: Γράφει η Αγγελική Ζαχαριά

Γράφει η Αγγελική Ζαχαριά Πέρα και πάνω από κοντράτα και μνημόνια στέκουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρας μας, που μας ακολουθούν σαν συνείδηση και μας προσδιορίζουν σαν ταυτότητα. Υπό αυτή την έννοια, λοιπόν, τι είναι η Ελλάδα; Είναι οι υπομονές του Προμηθέα στο βράχο του Καυκάσου, τα βυζαντινά τεριρέμ που βγαίνουν από τις εκκλησιές του Μυστρά, το χρυσόβροχο που πέρασε στο δώμα της Δανάης, για να χαρεί ο Δίας τον έρωτα στην αγκαλιά της. Κι ακόμα ένα όνειρο στο κύμα, το σουραύλι του Πάνα, του Ερμή τα φτερωτά σαντάλια, του Οδυσσέα το πείσμα, το βροντόφωνο του Κολοκοτρώνη, η αγράμματη σοφία του Μακρυγιάννη, του Διγενή το πάλεμα στα μαρμαρένια αλώνια, μια Φραγκογιαννού κα μια Φραγκοσυριανή, το ζεϊμπέκικο του Τσαρούχη και ο ναύτης του. Και πάνω από όλα αυτά και άλλα ακριβά αμέτρητα, της δικαιοσύνης ο ήλιος ο νοητός, που παρακαλετά του ζητάει ο Ελύτης να μη λησμονήσει τη χώρα του.
Πηγή:https://www.facebook.com
διαβαστε περισσοτερα
Καθαρισμοί και χλωρίωση δεξαμενών σε Κανδήλα, Μύτικα και Βάρνακα.

Καθαρισμοί και χλωρίωση δεξαμενών σε Κανδήλα, Μύτικα και Βάρνακα.

ΑΠΟ.https://www.dimosxiromerou.gr

Αστακός, 11/10/2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Στις Τοπικές Κοινότητες Μύτικα, Κανδήλας και Βάρνακα, θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και ώρα 08:00 π.μ. ,προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού και χλωρίωσης των δεξαμενών και του δικτύου ύδρευσης. Για το λόγο αυτό το νερό απαγορεύεται να καταναλωθεί τόσο ως πόσιμο όσο και για μαγείρεμα τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Οκτωβρίου. Για την Κανδήλα και τον Μύτικα (όχι για τον Βάρνακα), ισχύει η απαγόρευση και μετά την Δευτέρα και την Τρίτη, μέχρις ότου έχουμε τις νέες μετρήσεις ποιότητας του νερού και με νέα ανακοίνωση θα ενημερωθούν οι πολίτες, πότε το νερό είναι προς χρήση για πόση και μαγείρεμα. Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................