Σκοτάδι και Σκοταδισμός πάνε αντάμα στο Ξηρόμερο-Ακτύπητο δίδυμο !

 53674ABC-6E7C-481D-97E8-8F6B2F38BE52



Γράφει-Σχολιάζει 

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ


Τι είχες Γιάννη ; Τι είχα πάντα.... Οι Ξηρομερίτες, πλέον , έχουμε  εξοικειωθεί και, δυστυχώς, συμβιβαστεί με μια τριτοκοσμική κατάσταση σε ότι αφορά την ηλεκτροδότηση της περιοχής. 

Με την πρώτη ψιχάλα, ή με τους πρώτους κεραυνούς το ηλεκτρικό δίκτυο βγαίνει εκτός λειτουργίας  και μερικές φορές οι συνέπειες αυτού του γεγονότος είναι έντονα δυσάρεστες έως και επικίνδυνες. 


 Το κάκιστο, το απαρχαιωμένο δίκτυο, που πάσχει σε πολλά σημεία και δεν έχει ανανεωθεί από την δεκαετία του 70,  δεν μπορεί να αντέξει ούτε στις παραμικρές μεταβολές των καιρικών συνθηκών. Γιατί, απλά, είναι  ανίσχυρο και απροστάτευτο και  εξοπλισμένο με μηχανήματα, καλώδια, υποδομές κλπ πεπερασμένης τεχνολογίας, που ουδεμία αντοχή έχουν στην υπερφόρτωση. 

Μήπως αυτός δεν είναι και ο λόγος, που δεν έχουν λειτουργήσει τα φ/β πάρκα, που έχουν κατακλύσει το Ξηρόμερο ; Προφανώς και αυτός είναι. Και δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, εάν οι κατασκευάστριες εταιρείες δεν κατασκευάσουν  το δικό τους , αυτόνομο δίκτυο.

Και όμως η Δημοτική Αρχή τίποτα δεν έχει πράξει. ώστε να γίνει αναβάθμιση της υποδομής, έτσι ώστε να φθάσει το Ξηρόμερο να διαθέτει μια πιο αξιόπιστη ηλεκτρική υποδομή, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, με ελάχιστες, ίσως, εξαιρέσεις.

Θα μου πείτε ότι αυτό είναι θέμα της ΔΕΔΔΗΕ . Σωστά, αλλά  η ΔΕΔΔΗΕ υπάγεται και λειτουργεί με βάση τους κανόνες και τα στάνταρς , που βάζει η  εκάστοτε Κυβέρνηση.

Και ο Δήμος, πως εμπλέκεται στην ευθύνη, σε ότι αφορά την πλημμελή λειτουργία του ηλεκτρικού δικτύου ;  Προφανώς και εμπλέκεται. Γιατί θα μπορούσε και έπρεπε, τόσα χρόνια ,να θέτει επιτακτικά το πρόβλημα  στη ΔΕΔΔΗΕ , στην Περιφέρεια και στην Κυβέρνηση και στους βουλευτές και , και...

Ποτέ όμως , μέχρι σήμερα, δεν έχει κάνει κάτι προς την κατεύθυνση άσκησης πίεσης, σε όλους τους προαναφερθέντες. Λες και το πρόβλημα δεν αγγίζει τους Δημότες και την οικονομία του τόπου....

 Κι όμως αυτή τη Δημοτική Αρχή- που αγνοεί και θεωρεί το όλο θέμα από τη θέση του παρατηρητή- την υπερψήφισε ο λαός του Ξηρομέρου, μόλις πριν λίγες ημέρες. Για να συνεχίσει, προφανώς,  το έργο της αποχής από την επίλυση καίριων προβλημάτων, που αντιμετωπίζει, το Ξηρόμερο, οι κάτοικοι και οι παραγωγικοί φορείς του. 'Έτσι, θα έλθουν οι επενδύσεις κύριοι ; Με το ρεύμα να κόβεται κάθε λίγο και λιγάκι ;

Σκοτάδι και σκοταδισμός, πορεύονται αντάμα, στο πολύπαθο Ξηρόμερο, που επέλεξε και πάλι το δοκιμασμένο και αποτυχημένο σύστημα διακυβέρνησης.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................