Φ. Ζαΐμης: «Έγκαιρη προετοιμασία και βελτιστοποίηση της πρόληψης εν όψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου»

 



Φ. Ζαΐμης: «Έγκαιρη προετοιμασία και βελτιστοποίηση της πρόληψης εν όψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου»

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του  Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, παρουσία του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου, Ν. Ρουμελιώτη και του Περιφερειακού Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΔΕ, Β. Σολδάτου.

Στη συνάντηση, όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, Φωκιών Ζαΐμης και Θανάσης Μαυρομμάτης αντίστοιχα, συζητήθηκαν η οργάνωση και η βέλτιστη προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου με σκοπό την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου διακλαδικού σχεδίου που θα εστιάζει στην ετοιμότητα και ευελιξία την ώρα των έκτακτων συμβάντων για  τη διαφύλαξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.


«Συνεχίζουμε τη στενή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τη Πυροσβεστική με σκοπό τη βελτίωση των προληπτικών μέτρων στη πυροπροστασία. Ο σωστός συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η έγκαιρη προετοιμασία σε πρώτο χρόνο θα οδηγήσουν στη καλύτερη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που απειλούν όχι μόνο τις περιουσίες και το φυσικό μας πλούτο αλλά και τις ζωές των πολιτών», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από την Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής, Διευθύνσεις Δασών της ΠΔΕ, ΔΕΔΔΗΕ, Αστυνομία, ΚΕΤΧ, Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ, 6η ΕΜΟ.Δ.Ε., 6Η Ε.Μ.Α.Κ, ΠΕ.ΚΕ Δ.Ε.,ΔΙ.Π.Υ.Ν,ΠΕ.ΠΥ.Δ.,Δ/νσεις Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου & Ιονίου.


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................