ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ. Έφυγε σήμερα από την ζωή ο καθηγητής τού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Κοντός μετά από 30 έτη συνεχούς προσφοράς και παρουσίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με πολλαπλές ιδιότητες και καθήκοντα:

 


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΣ

Έφυγε σήμερα από την ζωή ο καθηγητής τού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Κοντός  μετά από  30 έτη συνεχούς προσφοράς και παρουσίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με πολλαπλές ιδιότητες και καθήκοντα: 

α) ως πανεπιστημιακός δάσκαλος. Ουδέποτε έπαυσε να διδάσκει, ό,τι καθήκοντα άλλα κι αν είχε. Δίδαξε διάφορα σημαντικά αντικείμενα τής Γλωσσολογίας: Ιστορία τής ελληνικής γλώσσας, Θεωρητική Γλωσσολογία, Κοινωνιογλωσσολογία, Διαλεκτολογία, ελληνική Γραμματική κ.ά. 

β) ως εκπρόσωπος τού Επιστημονικού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΠ) για πολλά χρόνια, 

γ) ως μέλος τής Συγκλήτου και άλλων διοικητικών οργάνων επί μακρόν, 

δ) ως Προϊστάμενος Γραμματειών (δηλ. ως Γενικός Γραμματέας τού Πανεπιστημίου μας)  και ως εκπρόσωπος σε πλήθος Συμβουλίων, Αντιπροσωπιών και Οργάνων.

 

Σε όλες αυτές τις θέσεις, τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες, μόνιμα χαρακτηριστικά τού κ. Κοντού, που τον έχουν καταστήσει ιδιαίτερα αγαπητό και εκτιμώμενο πρόσωπο από όλο το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό τού Πανεπιστημίου μας, είναι: 

α) η ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ του, γνωστή σε όλους˙ 

β) η υποδειγματική ΑΦΟΣΙΩΣΗ του στα θέματα τού Πανεπιστημίου (Σχολών, Τμημάτων, Τομέων) και στα θέματα που απασχολούν όλα τα μέλη τής Πανεπιστημιακής Κοινότητας (φοιτητές, μέλη Δ.Ε.Π., διοικητικούς, Ε.Τ.Ε.Π., Ε.Ε.Δ.Ι.Π. κ.λπ.)˙ 

γ) η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ  του, το πραγματικό ενδιαφέρον για όλους τους πανεπιστημιακούς συναδέλφους και για τα προσωπικά ακόμη προβλήματά τους (γνωρίζει τους πάντες) και 

δ) η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ του, η ανυποχώρητη επιμονή του στη διεκδίκηση των αιτημάτων τού Πανεπιστημίου και των Πανεπιστημιακών. 

Κι όλα αυτά σε χαμηλούς τόνους, με αποφυγή κάθε αυτοπροβολής και ατομικού συμφέροντος, με κατανόηση για τις ανθρώπινες πικρίες και αδυναμίες, που είναι φυσικό να γεννώνται σ’ ένα τόσο ευρύ, σύνθετο και απαιτητικό σώμα, όπως είναι οι πανεπιστημιακοί.


Ο Παναγιώτης Κοντός συγκέντρωσε την εκτίμηση και την αγάπη ΟΛΩΝ των Πανεπιστημιακών, οι οποίοι θα τιμούμε την μνήμη του πάντοτε ως ενός  «αγαθού ανδρός» που σε όλη του την ζωή αγωνίστηκε «τον καλόν αγώνα».

ΠΗΓΗ.F/B.Γιώργος Μπαμπινιωτης

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................