Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Π. Σακελλαρόπουλου για την συμμετοχή των Δήμων στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης




Με σημαντική ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 συνάντηση ενημέρωσης του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου με Δημάρχους, Αντιδημάρχους, συμβούλους και στελέχη των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με τη συμμετοχή τους στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα πραγματοποιηθεί από  7 έως 15 Σεπτεμβρίου 2024.


Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Σακελλαρόπουλος ενημέρωσε για τις δράσεις και τη συντονισμένη προσπάθεια που έχει επιτελεστεί τα τελευταία πέντε χρόνια για την επανατοποθέτηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας και διεθνώς, με γνώμονα το μοναδικό και ισχυρό brandname της Ολυμπιακής γης - Olympianland. 


Στο παραπάνω πλαίσιο, ο κ. Σακελλαρόπουλος ενημέρωσε τους επικεφαλής και τα στελέχη των δήμων, ενώ τόνισε εμφατικά ότι: «είναι πραγματικά πολύ σημαντική η συντονισμένη παρουσία των Δήμων στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην  88η ΔΕΘ, προκειμένου να προβληθούν ολιστικά και μέσα από συνέργειες τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής καθώς και τα επώνυμα τοπικά προϊόντα, οι καλές πρακτικές, οι πολιτιστικές και κοινωνικές καινοτομίες, και τα επιχειρηματικά και στρατηγικά σχέδια που συνιστούν τη μοναδική ταυτότητα της Περιφέρειάς μας».

Σε συνέχεια της τοποθέτησης του κ. Σακελλαρόπουλου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης Δρ Λαυρέντιος Βασιλειάδης ενημέρωσε για τη στοχοθεσία και τις εκδηλώσεις της φετινής έκθεσης, πραγματοποίησε ενδεικτική παρουσίαση του περιπτέρου της ΠΔΕ και έκανε αναφορά σε τεχνικές και επικοινωνιακές ενέργειες που θα στηρίξουν περαιτέρω την εκπροσώπηση της περιφέρειας. 

Μετά το πέρας της ενημέρωσης, τον λόγο πήραν οι Δήμαρχοι  Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, (Ξηρομέρου), Κωνσταντίνος Μητρόπουλος (Ζαχάρως), ΑλέξιοςΓαλανόπουλος, εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, Δήμου Πύργου, ΠαναγιώτηςΒαρβιτσιώτης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πολιτισμού Δήμου Καλαβρύτων, Αθανάσιος Ανδρικόπουλος, Αντιδήμαρχος Διοίκησης-Οικονομίας- Τουρισμού, Δήμου Ερυμάνθου, Ηλίας Καμπέρος, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Αναπληρωτής Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, ΔημήτριοςΡάπτης, Αντιδήμαρχος Αγροτικής Πολιτικής Ι.Π. Μεσολογγίου, ΕυφροσύνηΔιαμαντοπούλου, Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου, Γεώργιος Κραλλής, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Τουρισμού Δήμου Ήλιδας, ΧρήστοςΚανελλής, Σύμβουλος Δημάρχου Δήμου Αιγιάλειας, Σπυρίδων Φλώρος, συνεργάτης Δημάρχου Δήμου Αγρινίου, ΠαύλοςΣκούρας, Πρόεδρους ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρα, Δήμου Πατρών, ΆγγελοςΦερεντίνος, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας.  

Στο σύνολό τους, οι εκπρόσωποι των Δήμων ευχαρίστησαν τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία της συνάντησης και εξήραν την ορθότητα του  σχεδιασμού και τις δράσεις ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα, εκδήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετέχουν στο περίπτερο της Περιφέρειας στο πλαίσιο διεξαγωγής της 88ης ΔΕΘ, αλλά και λοιπών εκθέσεων τουρισμού, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Κατόπιν των παραπάνω, το στέλεχος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής Βίκυ Καραπάνου και το στέλεχος της εταιρείας Dynacomp, Τσούμπελης Θεόδωρος,  παρουσίασαν την ιστοσελίδα του ψηφιακού ξεναγού στην οποία οι φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να αποτυπώνουν και επικαιροποιούν τις δράσεις τους, καθιστώντας τες με αυτόν τον δυναμικό τρόπο, γνωστές στους επισκέπτες και κατοίκους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Τέλος, η Προϊστάμενη του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΓεωργίαΠαπασπύρου, συζήτησε με εκπροσώπους των Δήμων για τον προγραμματισμό και τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.



Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................