ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛ.ΧΟΛΗΣ.ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΑ ΣΩΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΑ ΚΟΒΟΥΜΕ. Μεταφυτέψτε άμεσα τα ελαιόδεντρα.

 



ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΑ ΣΩΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΑ ΚΟΒΟΥΜΕ. Μεταφυτέψτε άμεσα τα ελαιόδεντρα. 

Συντοπίτες μου, λόγο της επαγγελματικής μου εμπειρίας, με ενημέρωσαν για το ξερίζωμα και καταστροφή μεγάλων έως και οριακά αιωνόβιων ελαιόδεντρων σε χωράφια ιδιοκτησίας του δήμου Ξηρομέρου, ώστε εκεί να γίνουν τα έργα του βιολογικού καθαρισμού των οικισμών Κανδήλας - Μύτικα - Βάρνακα. 


Η επιλογή να κοπούν για ξύλα ή να πεταχτούν τα μεγάλα ελαιόδεντρα είναι λάθος επιλογή και καταδεικνύει την έλλειψη περιβαλλοντικής ευαισθησίας και διαφύλαξης της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η ελιά είναι ιερό δέντρο, συμβολίζει την ελπίδα, την ειρήνη και την ευημερία. Η ελιά είναι το ευλογημένο δένδρο της ελληνικής υπαίθρου και συνδέεται στενά με την Παράδοση και την Ιστορία μας.

Τα συγκεκριμένα ελαιόδεντρα, οι υπεύθυνοι, πρέπει μέσω της προσεκτικής εκρίζωσης να τα διασώσουν και να τα μεταφυτεύσουν σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους του δήμου μας. 

Σύντομα τα ελαιόδεντρα αυτά θα κοσμούν και θα σηματοδοτούν πλέον τα κεντρικά σημεία κοινόχρηστων χώρων, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών και μεταφέροντας παράλληλα ένα σημαντικό περιβαλλοντικό μήνυμα στις νέες γενιές.

Ένα αναγκαίο και βιώσιμο έργο δεν μπορεί να γίνεται η αιτία θανάτου ζωντανών οργανισμών και απαξίωση του ευλογημένου δέντρου που έθρεψε γενιές και γενιές με το  λαδάκι τους. 

- Μην καταστρέφεται τα ελαιόδεντρα, μη λησμονάτε την αξία τους!!! 

Σημ.Ανάλογη διάσωση χιλιάδων δέντρων πραγματοποίησε η ΕΡΓΟΣΕ  κατά τη διάρκεια του εργασιών του προαστιακού έως την Πάτρα.









Πηγή.Σελίδα facebook 

Panos Cholis 

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................