ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ : Τα τελευταία νέα και ...το Παρασκήνιο...Γράφει-Σχολιάζει-Αποκαλύπτει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 


  • Τρεις εβδομάδες απομένουν μέχρι την Κυριακή της 8ης Οκτωβρίου, οπότε οι ψηφοφόροι του Ξηρομέρου θα βρεθούν αντιμέτωποι, ‘’πρόσωπο με πρόσωπο’’ με τις κάλπες για να εκλέξουν τους τοπικούς άρχοντες για την πενταετία 2024-2028. 

Η εκλογή Δημάρχου, σύμφωνα με τα δεδομένα έως αυτή τη στιγμή, θα ‘’γίνει μία και έξω’’, καθώς Δήμαρχος θα εκλεγεί αυτός που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους, έστω και μία περισσότερη από τον δεύτερο υποψήφιο. 


Για δεύτερη Κυριακή, ούτε λόγος να γίνεται, εκτός και αν όλα έλθουν τούμπα.....Σε ότι αφορά στην εκλογή Περιφερειάρχη, εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά και το πιο πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει δεύτερος γύρος στις 15 Οκτωβρίου, καθότι οι υποψήφιοι είναι επτά. 

  • Οι τρεις Συνδυασμοί που διεκδικούν το Δήμο, μέρα με την ημέρα, ‘’φορτσάρουν’’ και τα κτυπήματα κάτω από τη μέση, κυρίως μεταξύ των δύο διεκδικητών, όλο και γίνονται περισσότερα. Και απ ότι λένε οι καλά πληροφορημένοι δεν λείπουν και τα γνωστά , από το παρελθόν, φαινόμενα, που έχουν αμαυρώσει την ιστορία του Ξηρομέρου στον αυτοδιοικητικό χώρο. 

 

  • Ο Συνδυασμός ‘’ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ’’ αύριο στις 8.30 το βράδυ θα παρουσιάσει, στο Δημαρχείο το ψηφοδέλτιό του, το οποίο, σημειωτέον, έχει ήδη, δημοσιοποιηθεί. 

Ο αρχηγός της Παράταξης κ. Σάββας θα  απευθυνθεί στους πολίτες του Ξηρομέρου, παρουσιάζοντας, εν συντομία, τους στόχους και το πρόγραμμα διακυβέρνησης, το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί αύριο στη δημοσιότητα και οι πολίτες του Ξηρομέρου θα μπορούν να πληροφορηθούν, στο σύνολό του, το περιεχόμενο. 

Σύντομα, και μάλλον από Κυριακή, θα αρχίσουν οι περιοδείες του κ. Σάββα και υποψηφίων σε όλα τα χωριά του Ξηρομέρου. 

  • Ο Συνδυασμός Τριανταφυλλάκη ξεκίνησε από χθες  Πέμπτη τις περιοδείες και τις συνεχίζει, σε καθημερινή βάση. 

Οι δύο Συνδυασμοί έχουν κλείσει στην Αθήνα συναντήσεις με τους ετεροδημότες, με συγκεντρώσεις , που θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικά ξενοδοχεία. 

Και οι δύο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την 1η Οκτωβρίου. 

  • Έμφαση δίνουν τα επιτελεία των δύο Συνδυασμών στους ετεροδημότες καθώς φαίνεται ότι αυτοί θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα. 

Και τούτο, γιατί συμβαίνει, σε πολλά χωριά, να αποτελούν, τουλάχιστον, το 50% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. 

Διάχυτος είναι ο φόβος των επιτελών ότι η αποχή θα είναι μεγάλη και ενδεχομένως ξεπεράσει ακόμα και το 50%, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θα προτιμήσουν να μην έλθουν στα χωριά τους, λόγω υπερβολικών εξόδων αλλά και του γεγονότος ότι οι γονείς δεν δείχνουν πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους για ένα Σαββατοκύριακο, όταν μάλιστα αυτά, την επομένη θα πρέπει να πάνε σε Σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς και Νηπιαγωγεία. 

Αν σε όλους αυτούς προστεθούν και οι ψηφοφόροι, που δείχνουν μειωμένο ενδιαφέρον για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές- ο καθένας για τους δικούς του λόγους- τότε το ποσοστό της αποχής θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο. 

  • Όλα αυτά προβληματίζουν τα επιτελεία των δύο Συνδυασμών, που επικεντρώνονται, στο πως θα καταφέρουν να πείσουν τους Αθηναίους να κατέβουν να ψηφίσουν.  

Φροντίζουν, μάλιστα, να τους εξασφαλίσουν μεταφορικό μέσο, όπως λεωφορεία, ταξί ακόμα και να τους καταβάλουν τα έξοδα των ΙΧ για την μετακίνησή τους. 

  • Χθες, το χωριό μου η Μαχαιρά είχε την τιμητική του, καθώς ο Δήμαρχος κ. Τριανταφυλλάκης και η ‘’κουστωδία του’’ μας επισκέφθηκαν. Η κεντρική Πλατεία γέμισε από άτομα, άγνωστα στους Μαχαιριώτες, που αναρωτιόντουσαν , ποιοι είναι και από που, όλοι αυτοί. Επρόκειτο για υποψηφίους του Συνδυασμού προερχόμενους κυρίως, από το Κεντρικό Ξηρόμερο. 

 Οι Μαχαιριώτες όλοι και όλοι περί τα 15 άτομα, εκ των οποίων οι μισοί υποψήφιοι στο τοπικό του Χωριού. 

  • Ανέμενα να ακούσω ομιλία του κ. Δημάρχου αλλά αυτό ποτέ δεν έγινε, οπότε απογοητευμένος εγκατέλειψα το χώρο. 

Η αντιπολιτευτική διάθεση, από την πλευρά μου, μπαίνει στην άκρη μπροστά στην άκρως απογοητευτική εικόνα της ερήμωσης του χωριού, που πλέον, κατοικείται από ελάχιστους ηλικιωμένους. Η νεολαία, σχεδόν ανύπαρκτη. 

Αυτή είναι, σήμερα η Ελλάδα, αυτό είναι το Ξηρόμερο, το οποίο ,με μαθηματική ακρίβεια, τα επόμενα 10 με 15 χρόνια, θα κατοικείται από  λίγους κατοίκους, που θα μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. 

Τι κρίμα να σβήνουν έτσι τα χωριά μας και σανίδα σωτηρίας να μην υπάρχει ; 

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................