Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Ξηρομέρου Σωτήρης Γερόλυμος: Αλήθεια και συκοφαντία.

 


Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Ξηρομέρου Σωτήρης Γερόλυμος: Αλήθεια και συκοφαντία.


Σχετικά με αναρτήσεις για αναθέσεις και έργα στον Δήμο Ξηρομέρου, να θυμίσουμε στους συνδημότες μας, πως σύμφωνα με την νομοθεσία την μελέτη, κατασκευή, επίβλεψη και παραλαβή των έργων πραγματοποιούν οι αρμόδιες (τεχνικές) υπηρεσίες.

Στην πραγματικότητα η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν ελέγχεται από κανένα μηχανισμό για ευθύνες υλοποίησης κάποιου έργου, αντίθετα κατά την διάρκεια της κατασκευής του αγωγού ύδρευσης από πηγές Λάμπρα έως Αύλακας αρδευτικού, η ανάδοχη εταιρεία κατέθεσε:


1. Την 22.10.2021 μηνυτήρια αναφορά, κατά παντός υπευθύνου για εκτεταμένες φθορές από τροχό στους αγωγούς που επρόκειτο να τοποθετηθούν!!!! εντός του σκάμματος καθώς και 

2. Δεύτερη μηνυτήρια αναφορά την 05.6.2022 κατά του πρώην Δημάρχου Αστακού και πρώην Δημοτικού Συμβούλου κου Παναγιώτη Στάϊκου για συκοφαντική δυσφήμηση.


Οι αναθέσεις που αφορούν την άμεση αποκατάσταση ζημιών ύδρευσης, αντλιοστασίων, αποχετεύσεων ομβρίων και αγροτικής οδοποιίας, εξαιτίας έκτακτων αναγκών, αποτελούν απαραίτητες λύσεις σε προβλήματα που ανακύπτουν σε έναν Δήμο, που διακρίνεται από υποχρηματοδότηση, έλλειψη βασικών υποδομών, υποστελέχωση και βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη εξαιτίας μεταξύ των άλλων της οικονομικής διαχείρισης της προηγούμενης περιόδου.

Είναι αδύνατον να συγκριθεί μια ζημιά σε πόλη ή οικισμό που δεν έχει νερό, με τις προφορικές αναθέσεις  προεκλογικών χαλικιών και αμφισβητούμενης αξίας έργων ή υπηρεσιών, που ακόμα και σήμερα ‘καταδυναστεύουν’ τα χρήματα των δημοτών, μέσα από δικαστικές αποφάσεις που προκάλεσε ο ‘εφιάλτης’ της προηγούμενης δημοτικής περιόδου του κου Γαλούνη, οι πράξεις της οποίας στην πραγματικότητα ελέγχονται από την Δικαιοσύνη.

Το μόνο που δικαιολογεί τον αρθρογράφο και την παράταξη που εκπροσωπεί είναι ότι, όπως παραδέχεται και ο ίδιος, απουσίαζε όχι μόνο από τις συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και από την πόλη του και δεν γνώριζε τι αντλιοστάσια και τι ύδρευση παρέδωσε ‘απερχόμενος’ τα οποία βρίσκομαι στην δυσάρεστη για αυτόν θέση να του θυμίσω.


               


Όπως διαπιστώνει κανείς ,εκτός από τις φωλιές για πουλιά, το δίκτυο ύδρευσης του ‘εφιάλτη’ της προηγούμενης δημοτικής αρχής, κατάπινε την άμμο του αγωγού και την προσέφερε στην πόλη του Αστακού.

Η δημοτική μας αρχή αυτά τα προβλήματα τα έλυσε με σκληρή δουλειά της διοίκησης και των εργαζομένων, υλοποιώντας πλήθος δραστηριοτήτων όπως αποκατάσταση ζημιών στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, καθαρισμούς δεξαμενών, χλωριώσεις που πραγματοποιούνται συστηματικά και επιστημονικά για την υγιεινή και ασφάλεια των Δημοτών, μελέτη καινούργιων δικτύων ύδρευσης και προμηθεύτηκε με νόμιμες διαδικασίες απευθείας ανάθεσης υλικά για την απρόσκοπτη ροή νερού όπως:




Αποτέλεσμα αυτών των επίμονων προσπαθειών ήταν, όταν με το  αριθ. πρωτ. 120065/1990/13.4.2023 έγγραφο της η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Αιτωλ/νίας:

«…Σε απάντηση αιτήματός σας και μετά τις διορθωτικές ενέργειες, τις συνεχείς βελτιώσεις, την εφαρμογή ζωνών και μέτρων προστασίας στην υδροληψία, τις διορθωτικές ενέργειες στο δίκτυο διανομής στις οποίες έχετε προβεί αλλά και την εντατική παρακολούθηση του νερού της υδροληψίας και του δικτύου ΔΚ Αστακού στο διάστημα των τελευταίων δύο ετών και σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην επισυναπτόμενη έκθεση αρμόδιας υγειονομικού υπαλλήλου, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ότι το νερό στο δικτύου υδροδότησης της ΔΚ Αστακού (από υδροληψία πηγών Λάμπρας), πληροί τα όρια της ισχύουσας νομοθεσίας (3 σχετ.) και τις προϋποθέσεις ασφάλειας και ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ και ΑΣΦΑΛΕΣ για ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ μετά από συνεχή, μόνιμη απολύμανση με διάλυμα χλωρίου ώστε στο νερό στα άκρα δικτύου να ανιχνεύεται υπολειμματικό χλώριο 0,3-0,5 ppm (max). Η υπεύθυνη αρχή υποχρεούται στην παρακολούθηση αυξημένης συχνότητας ως έχει καθοριστεί…..»


όπου κρίνει κατάλληλο προς ανθρώπινη κατανάλωση το νερό της πόλης του Αστακού.


Ερωτάται ο γνωστός αρθρογράφος, ο οποίος ‘παρουσιάζεται’ ως γνώστης των θεμάτων, ενώ ‘απουσίαζε’, αφού για άλλη μια φορά απευθυνθεί στους εμπλεκόμενους με την υπόθεση συνοδοιπόρους του, που πήγαιναν τα χρήματα των δημοτών κατά την διάρκεια της δικής τους θητείας, γιατί η άμμος γνωρίζουν όλοι πλέον ότι κατευθυνόταν στις βρύσες τους.

Πραγματικός και Μοναδικός αντίπαλος της παράταξης μας είναι προβλήματα των Δημοτών.

Ευτυχώς σε αυτόν τον περήφανο τόπο  του Ξηρομέρου, η κοινωνία απέρριψε τους ΄μάγους’ και τους ‘ευεργέτες’ επιλέγοντας τα χαρακώματα του κοινωνικού αγώνα και της αλληλεγγύης, της αυτοδιοικητικής προσπάθειας, της οργάνωσης, του στρατηγικού σχεδιασμού, του μόχθου, και των ΕΡΓΩΝ, τη διοίκηση του Γιάννη Τριανταφυλλάκη.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................