ΦΥΤΕΙΕΣ: Συζήτηση με τον υποψηφιο για πρόεδρο Φυτειών κ.Φώτη Μανδύλη

 

ΠΗΓΗ.https://www.fities.gr

Η Συντακτική ομάδα του fities.gr είχε μια όμορφη συζήτηση με τον υποψήφιο για πρόεδρο του χωριου κ. Φώτη Μανδύλη.

Ο Φώτης, γέννημα θρέμμα Φυτειωτης, είναι ελεύθερος επαγγελματίας και είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό 'ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ' του κ. Αλέξανδρου Σάββα.


Ο Φώτης είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Ειναι πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στο Γυμνάσιο/Λύκειο Φυτειών και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα του χωριου. 

Διετέλεσε και αντιπρόεδρος καθως και μέλος του δημοτικού σχολειου μας.

Είναι μέλος του εκκλησιαστικού συμβουλιου Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Φυτειών

Επίσης ασκεί τα καθήκοντα του πρέδρου στο ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας, για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Για πολλά χρονια διετέλεσε κύριο μέλος στο συμβούλιο του Πολιτιστικου & Μορφωτικου Συλλογου Φυτειών 'Ακαρνανικό Φως'

Επίσης ανηκε και στο συμβούλιο της τότε θρυλικής ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριου μας, τον αξέχαστο Ακαρνανικό.


Πάνω στα πολλά που είπαμε, η συζήτηση μας έφερε στην αιτια που τον έκανε να είναι και αυτός υποψήφιος.  "Ζώντας στις Φυτείες μια ζωή και έχοντας δει και βιώσει πολλα, έχω καταλάβει, ότι οι ανάγκες του χωριου μας δεν είχαν την ανταπόκριση που έπρεπε στα προβλήματα που αφορούν αποκλειστικά τις Φυτείες και όχι τις γύρο περιοχές."

Μιλώντας και αναπολώντας τα παλιά χρονια στο χωριο, ο Φώτης συνέχισε,  "Οι ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας Φυτειών είναι πολλές και ιδιαίτερες."

Φυσικά όλοι μας ξέρουμε τις ανάγκες της περιοχής μας και ειδικά των Φυτειών. Ο φωτισμός του χωριου μας, πχ.  Όπως μας θύμισε ο Φώτης, "εγινε εγκατάσταση LED μονο σε ένα μικρό σημείο αντί για όλο το χωριο."

Kαι συνεχίζοντας φέραμε στην συζήτηση και αλλα προβλήματα, όπως, το δασύλλιο, "Χρειάζεται επειγοντως να καθαριστεί ξανά μέσα, οι δρόμοι, η βρυσούλα, τα παγκάκια." μας είπε ο Φώτης.



Εμείς από το fities.gr φέραμε ένα άλλο θέμα στην συζήτηση, τον  Ανεμόμυλο, και η απάντηση που πήραμε από τον Φώτη ήταν "τι να πω για αυτό το στολίδι του χωριου μας που έχει πλέον γίνει σχεδόν ερείπιο. Γεμάτο χόρτα, αγκάθια και βρωμιά. Πρέπει να αξιοποιηθεί επιτέλους, να αναδειχθεί όλος ο χορός, εντός και εκτος." 

Κουβέντα στην κουβέντα, αστειευτήκαμε και λίγο το ότι το μισό χωριο είναι υποψήφιοι, ο Φώτης χαμογελώντας είπε ότι  "Είμαι διαθέσιμος για κάθε συνεργασία, με οποιονδήποτε εκλεγμενο, δημαρχο Ξηρόμερου η πρόεδρο Φυτειών.  Γιατί η συνεργασία θα αποφέρει θετικα αποτελέσμετα για το χωριο μας."

Και συνεχίζοντας πρόσθεσε,  "Ο νυν Δήμρχος, κ. Τριανταφυλλάκης Ιωάννης, είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και σεβαστός επιστήμονας,  αλλα σαν δήμαρχος, και κυρίως μιλώ για την περιοχή Φυτειών που είμαι υποψήφιος,  δεν έχει ανταποκριθεί στις ανάγκες του χωριου μας."

Με τον κ. Μανδύλη μιλήσαμε και για όλα τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τον Δήμο Ξηρόμερου αλλα και της Τοπικής Κοινότητας Φυτειων όπου είναι και υποψήφιος. Αυτά όμως αυτά είναι για άλλο κείμενο, μέχρι τότε μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του συνδυασμού "Ξηρόμερο Νέα Μέρα  - Καθαρά Χέρια" για περισσότερες πληροφορίες. 

Κλείνοντας και πριν διαβάσετε το όμορφο ποίημα πιο κάτω, να ευχηθούμε στον Φώτη αλλα και σε όλους τους υποψηφιους, καλή επιτυχία.




Διαβάστε και ένα επίκαιρο ποίημα γραμμένο για τον Φώτη από τον κ. Άρη Μπιτσώρη

ΦΩΤΗΣ  ΜΑΝΔΥΛΗΣ

Πολλά τα φιλαράκια μου επάνω στις Φυτείες 
αγρότες, μαγαζάτορες και επιτηδευματίες.

Γνώρισα κι ένα ξυλουργό, αγαπητοί μου φίλοι 
απ’ τα καλύτερα παιδιά, τον Φώτη τον Μανδύλη.

Με φιλότιμο και μπέσα σ’ όλα του είναι συνεπής  
όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω θα τον βρεις.

Συναγωνιστή τον βρήκα τότε στα βιορευστά 
στου χωριού του τις ανάγκες δεν κωλώνει, είναι μπροστά.

Αφιλοκερδώς προσφέρει σε σχολεία κι εκκλησία 
και ποτέ αυτός δε λείπει από την αιμοδοσία.

Είκοσι χρόνια συναπτά ποιος ντύνεται Αϊ Βασίλης;
Χρειάζεται ερώτημα; Βεβαίως ο Μανδύλης.

Κι αφού ο εθελοντισμός δευτέρα του είναι φύση 
οι φίλοι τον παρότρυναν και γι’ άλλα να τολμήσει.

Για τις εκλογές του Οκτώβρη δήλωσε, λοιπόν, παρών 
υποψήφιος θα είναι Πρόεδρος των Φυτειών.

Δύσκολο σήμερα να βρεις τέτοια παιδία αστέρια 
κι ο Φώτης άστρο φωτεινό με ΚΑΘΑΡΑ τα ΧΕΡΙΑ.

Άρης Μπιτσώρης

Ο κ. Άρης Μπιτσώρης κατάγεται από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.  Πολυγραφότατος και με πλούσιο συγγραφικό έργο παρεμβαίνει «εμμέτρως πλην σαφώς» στις τοπικές εφημερίδες, σε λογοτεχνικά περιοδικά και στο οικολογικό περιοδικό «Βελανιδιά». Γράφει σάτιρες, στίχους για τραγούδια. 
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................