Κολοβακτηρίδια στο νερό Μαχαιράς, Χρυσοβίτσας και Προδρόμου.. Γράφει-Σχολιάζει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 Καταπέλτης η Διεύθυνση Υγείας Αιτωλοακαρνανίας, η οποία σε πρόσφατη έκθεσή της  διαβεβαιώνει ότι το νερό σε πολλά χωριά του Δήμου Ξηρομέρου είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση και ειδικότερα στις Τοπικές Κοινότητες Μαχαιρά, Προδρόμου και Χρυσοβίτσας  είναι εμπλουτισμένο με κολοβακτηρίδια, που το καθιστά ακατάλληλο για κάθε ανθρώπινη χρήση ενώ καλεί τους κατοίκους να μην το χρησιμοποιούν για πόσιν, πλύσιμο φρούτων και λαχανικών και άλλων τροφίμων, ούτε για πλύσιμο αγγείων και , φυσικά, για πλύσιμο χεριών ή σώματος.


Η έκθεση στηρίζεται σε δειγματοληψία που έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία  συζητιόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του νερού στο Ξηρόμερο και ο Δήμαρχος κ. Τριανταφυλλάκης διαβεβαίωνε ότι το νερό  είναι πόσιμο, επικαλούμενος τις μετρήσεις ιδιωτικής Εταιρείας την οποία ο Δήμος χρησιμοποιεί , αποκλειστικά και μόνον  αυτήν, για την πιστοποίηση του νερού, τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια, ο κ. Δήμαρχος , κατά την  συνεδρίαση και σε ζωντανή μετάδοση έπινε νερό εμφιαλωμένο, όπως και όλοι οι λαμβάνοντες μέρος στην συζήτηση- Δημοτικοί Σύμβουλοι Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης.

Δηλαδή, η Αρμόδια Κρατική Αρχή διαβεβαιώνει ότι το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, λόγω κολοβακτηριδίων και η Ιδιωτική Εταιρεία ότι το νερό είναι κατάλληλο προς πόσιν.

Ποιον , εν τέλει, να πιστέψουμε ; Πάντως οι πολίτες αποφεύγουν συστηματικά να πίνουν νερό βρύσης καθότι δεν πείθονται από τις όποιες διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής. Αναμφισβήτητα, γεννάται μείζον θέμα αξιοπιστίας, που μόνο η Εισαγγελική Αρχή μπορεί να διαλευκάνει και να δώσει πειστικές απαντήσεις στους Πολίτες  για το τι ακριβώς συμβαίνει με το νερό του Ξηρομέρου.

Βέβαια,  σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται σύντομα να γίνει προκαταρκτική εξέταση για το όλο ζήτημα, που έχει και άλλες παραμέτρους πέραν από την ακαταλληλότητα του νερού.

Το όλο ζήτημα ξεκίνησε από καταγγελία πολίτη, στον οποίο η Διεύθυνση Υγείας κοινοποίησε την έκθεσή της ενώ αντίγραφο έχει λάβει και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γαλούνης, μετά από σχετικό αίτημα.

 Ο κ. Γαλούνης, απότι μαθαίνουμε, σύντομα θα υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και εμπλεκόμενου στο μείζον θέμα του νερού. 

Το στοιχεία που υπάρχουν είναι συντριπτικά και οι υπεύθυνοι πολύ δύσκολα θα αποφύγουν τις συνέπειες του Νόμου. Στις μέρες, που ακολουθούν  οι εξελίξεις θα λάβουν διαστάσεις και ενδεχομένως να υπάρξει αποτέλεσμα, ώστε οι Ξηρομερίτες να πίνουν, επιτέλους, καθαρό νερό. Θα χρειασθεί η λήψη πολλών και κοστοβόρων μέτρων, αλλά είναι που κάτι που πρέπει επειγόντως να γίνει. Γιατί, δεν μπορεί κανείς να παίζει με την υγεία και την ποιότητα ζωής χιλιάδων πολιτών.


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................