Βραβείο για τον Δήμο Ξηρομέρου στο 19ο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ με θέμα: «Περιβάλλον, Ανθεκτικότητα, Υγεία με την Αυτοδιοίκηση Μπροστά».

 

https://www.dimosxiromerou.gr/ne

Ημερομηνία 14/10/2024

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, το 19ο Συνέδριο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων με τίτλο "Περιβάλλον, Ανθεκτικότητα, Υγεία με την Αυτοδιοίκηση Μπροστά", που φιλοξενήθηκε για 4 ημέρες στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας στη Δυτική Αττική. Ο Δήμος μας ως ενεργό μέλος του Δικτύου, συμμετείχε καθόλη την διάρκεια του συνεδρίου και εκπροσωπήθηκε από την Συντονίστρια του Δρ. Σακουφάκη Μαρία.
Το συνέδριο αποτέλεσε σηµείο αναφοράς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ & του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη, καθώς ήταν αφιερωµένο στην ανάλυση των σύγχρονων προκλήσεων που συνδέονται µε την κλιµατική κρίση και την προστασία της δηµόσιας υγείας. Στόχος που επιτεύχθηκε μέσα από τις 100 περίπου εμπεριστατωμένες εισηγήσεις ήταν να προσφερθούν στους συμμετέχοντες πολύτιµα εργαλεία και πρακτικές λύσεις που θα ενισχύσουν τη δράση των ∆ήµων και των Περιφερειών, συµβάλλοντας στη δηµιουργία ανθεκτικών και υγιών κοινοτήτων.
Η κα Δρ. Σακουφάκη Μαρία συμμετείχε ως εισηγήτρια στην θεματική ενότητα: «Οι προτεραιότητες για µια στρατηγική ∆ηµόσιας Υγείας σε τοπικό επίπεδο».
 
Με Οµιλητές-τριες:
  • Ελένη Γιαµαρέλλου, «10 χρόνια Εκστρατεία ενηµέρωσης για την ορθή κατανάλωση των αντιβιοτικών και τη σηµασία του εµβολιασµού στην κοινότητα».
  • Παγώνα, Πεπονάκη, «Εµβολιασµός Ροµά στο ∆ήµο Λοκρών».
  • Ελένη Γιαννούτσου, «Ο Εµβολιασµός ως θεµέλιος λίθος της προληπτικής ιατρικής στο ∆. ∆ιρφύων Μεσσαπίων».
  • ∆ήµητρα Ντρούκα, «1ο Φεστιβάλ Υγείας και Παιδιού - Η Υγεία µου, ∆ικαίωµά µου, στο ∆ήµο Ηρακλείου Αττικής».
  • Μαρία Σακουφάκη, «Προγράµµατα προαγωγής του εµβολιασµού στην κοινότητα».
και ανέπτυξε νε σαφήνεια τα προγράμματα του Δήμου Ξηρομέρου τα οποία αποτελούν και καλές πρακτικές. Ακόμη συμμετείχε στο διαδραστικό Εργαστήριο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. με θέμα: "Ηγεσία και διοίκηση της πόλης σε σχέση με τους παράγοντες που καθορίζουν την υγεία τον 21ο αιώνα", το οποίο πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη ημέρα, και τα αποτελέσματά του παρουσιάστηκαν στους συνέδρους, πριν τη λήξη του Συνεδρίου.
Επίσης στο πλαίσιο των βραβείων ο Δήμος Ξηρομέρου τιμήθηκε για την εκπλήρωση των κριτηρίων που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τους Δήμους μέλη των Εθνικών Δικτύων κατά τη χρονική περίοδο 2019-2024.
Στο περιθώριο του συνεδριακού διαλόγου, η Συντονίστρια μας του Δήμου μας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ιδέες και καλές πρακτικές με Δημάρχους και αιρετούς άλλων περιοχών.
Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτή την συνεργασία την οποία θα συνεχίσουμε με στόχο την Προαγωγή υγείας των Δημοτών μας.
 
Η ομιλία της συντονίστριας του ΕΔΔΥΠΠΥ για τον Δήμο Ξηρομέρου κας Μαρίας Σακουφάκη:
 
Η στιγμή της βράβευσης του Δήμου Ξηρομέρου:
 
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................