Συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών στην λήψη των αποφάσεων.

 


Ημερομηνία, 11.2.2024

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ:

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ


Θέμα: Συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών στην λήψη των αποφάσεων.

Κυρία και κύριοι βουλευτές του Νομού μας.

Την Τρίτη 13/02/24 στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων συζητείται το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διάταξη για την φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την ζώνη της αγροτικής ανάπτυξης».


Το ενδιαφέρον μας είναι για το άρθρο 18: «Ίδρυση, επέκταση και μετεγκατάσταση μονάδων εντός περιοχών οργανωμένης ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών - Αντικατάσταση παρ. 3 άρθρου 17 Ν. 4282/2014».

Η παρ.3 του άρθρου 17 Ν. 4282/2014 (Α' 182) περί ίδρυσης, επέκτασης και μετεγκατάστασης μονάδων υδατοκαλλιέργειας, αντικαθίσταται ως εξής:

«3. Για την ίδρυση, επέκταση ή μετεγκατάσταση μονάδων εντός Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ), απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, των Υπουργείων Πολιτισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και η γνώμη της οικείας Περιφέρειας και του φορέα διαχείρισης της Π.Ο.Α.Υ, σύμφωνα με την παρ.2».


Στη συγκεκριμένη τροποποίηση ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ οικείων Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού. 

Για το λόγο αυτό να τροποποιηθεί η παρ. 1 του άρθρου 17 Ν. 4282/2014.


Κυρία και κύριοι Βουλευτές του Νόμου μας.

Η άποψη της κοινωνίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω επίσημου εγγράφου του Προέδρου της ΚΕΔΕ στον αρμόδιο Υπουργό και του οικείου Δήμου και οι προτάσεις της διαβούλευσης πρέπει να γίνονται σεβαστές.

Η εκφρασμένη δημοκρατικά γνώμη των πολιτών και των αιρετών εκπροσώπων τους, για θέματα του τόπου κατοικίας τους, δεν πρέπει να αγνοείται, για να προκριθούν ή να μη θιχτούν τα οικονομικά συμφέροντα ιδιωτών και ομίλων.

Περιμένουμε από εσάς, τους εκπροσώπους μας στη Βουλή, να στηρίξετε το δίκαιο και δημοκρατικό αίτημα μας.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΕΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ

ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................